Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Rekordhøy prisvekst på tomter utenfor Stor-BangkokTomteprisene i Stor-Bangkok steg med 17% i tredje kvartal, hovedsakelig i utkanten av Bangkok, etter en svak nedgang i andre kvartal.


Utbyggere flytter til nye markeder da salget av leiligheter har vært svakt etter at nye retningslinjer på utlånsmarkedene trådte i kraft i april.

De to områdene som hadde den høyeste økningen i tomteprisene i tredje kvartal var Nonthaburi og Pathum Thani, de to nærmeste provinsene nord for Bangkok. Nonthaburi hadde eksempelvis en samlet økning på 48%, og i enkelte områder er økningen enda høyere.

Økningen er størst, tidels svært høy, i «utkantområder» nær nye hovedveier, og langsetter de mange nye skytrainlinjene.

(we) Les mer på BangkokPost


Kommentér

Thaimafia: Slavedrift på åpent hav

Faksimile: Ny Tid
Den thailandske mafiaen lurer eller kidnapper menn som ender opp som slavearbeidere på fiskeskøyter. En kvinnelig aktivist kjemper for fiskernes liv.

Les saken i Ny Tid


Kommentér


Trump dropper ASEAN-møtet i ThailandASEAN-landene er skuffet over at president Trump ikke stiller opp på de regionale møtene under ASEAN-toppmotet denne helga. Istedet sender han en nyutnevnt sikkerhetsrådgiver.


Blant annet Kina og Japan blir representert ved sine statsministere, og flere andre regjeringssjefer fra land utenfor ASEAN deltar også.

Beslutningen om å sende en rådgiver og ikke medlem av regjeringen vil i Sørøst-Asia sannsynligvis bli sett på som et tegn på manglende engasjement i regionen, og det i en tid der Kinas innflytelse og investeringer raskt vokser. Toppmøtene inkluderer sidelinjemøter på sidedlinja som involverer flere store land, som Kina, Russland, Japan og Sør-Korea.

I fjor deltok visepresident Mike Pence på møtene i stedet for Trump. Trump deltok derimot på et toppmøte i 2017, mens president Barack Obama deltok på de fleste slike møter i løpet av sin embetsperiode. Selv om Trump deltok på 2017-møtet i Manila forlot han det ganske plutselig tidlig.

ASEANs møter fokuserer på økt handel og sikkerhet i en region med mer enn 630 millioner mennesker: Brunei, Kambodsja, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinene, Singapore, Thailand og Vietnam.

Tidligere kunngjorde Thailand at Trump hadde takket ja til en invitasjon til å besøke landet. Det vakte håp om at han kunne delta på ASEAN-møtene. Regionale handelsministre håpet å få fremgang i å fullføre en etterlengtet frihandelsavtale. Landene forhandler imidlertid også om en avtale mellom ASEAN og seks av dens dialogpartnere: Kina, Japan, Sør-Korea, Australia, New Zealand og India. Det inkluderer ikke USA. Hvis alle de seks blir med, vil det bli en av de største regionale handelsblokkene i verden, dekke rundt 45% av verdens befolkning og omtrent en tredjedel av det globale BNP, med nesten 30% av verdens totale.

(we) Les mer på Khaosod


Kommentér

Ny rapport: Bangkok kan være helt under vann innen 2050Bangkok og andre større byer i Sørøst-Asia kan bli oversvømt innen 2050, ifølge en ny rapport fra forskere ved Climate Central.


Studien ble tirsdag publisert i det britiske tidsskriftet Nature Communications, og hvor forskere brukte en ny digital høydemodell basert på kunstig intelligens for å undersøke data fra 135 land.

Modellen indikerer at innen 2050 vil land som i dag beboes av 300 millioner mennesker vil være under vann, mens land med 150 millioner mennesker vil vær helt utslettet. De fleste av disse områdene er i Asia, hvor 70% av hele verdens befolkning om bor, bl.a. i Kina, Bangladesh, India, Vietnam, Indonesia, Thailand, Filippinene og Japan.

Ifølge nettstedet Climate Central er Bangkok, så vel som Jakarta og Ho Chi Minh noen av de byene som er mest utsatt, og alle er anslått til å ville ha helårlig flom innen 2050. Dette vil i Thailand også omfatte provinsen Samut Prakan ved kysten og så langt nord som deler av Suphanburi.

Dette er ikke første gang at det meldes at stigende havnivå vil ramme Bangkok. I 2015 hevdet et panel nedsatt av landets National Reform Council at store deler av Thailands hovedstad ville være under vann allerede 20 år tidligere, innen 2030.

Årsaken skal være stigende havnivåer og det faktum at Bangkok befinner seg i en lavtliggende flomutsatt region. Også byggingen og spredningen av høye bygninger, og ande store konstruksjon på land, får landet tilk å synke,

Det nevnte panelet foreslo at det ble konstruert en barriere fra SriRacha til Hua Hin for å beskytte de sentrale områdene.

(we) Kilde Thaivisa

Kommentér

Endringer i forbindelse med søknad om Non-Immigration visa, Type O-A (ettårsvisum)

Thailandske myndigheter har informert ambassadene om at det fra og med 31. oktober 2019 vil være obligatorisk med helseforsikring i forbindelse med søknad om Non-Immigration visa, Type O-A (ettårsvisum).

Myndighetene opplyser at dette innebærer at søkere må tegne en helseforsikring som dekker THB 40 000 per år for legebesøk uten innleggelse og THB 400 000 per år for sykehusinnleggelser.

Det ble opplyst at det er mulig å tegne thailandsk helseforsikring hos 14 selskap via nettstedet longstay.tgia.org. Se også liste nederst i artikkelen.

Utenlandske forsikringer som oppfyller kravet vil også bli godtatt. Søker må da legge ved vedlagte skjema, fylt ut og stemplet av forsikringsselskapet. Skjemaet kan også hentes via nettstedet longstay.tgia.org.


For nærmere informasjon, se vedlagte brosjyre, kontakt lokalt immigrasjonskontor eller kontakt:
The International Health Division
The Department of Health Service Support
The Ministry of Public Health
Division Tel: +66 2 193 7014
Central Tel.: +66 2 193 7000 ext. 18400 – 18404
Call Center: +66 2 193 7999 (24 hours)
Email: medicalhub.hss@gmail.com
Website: www.thailandmedicalhub.net

Liste over forsikringsselskaper
Søknadsskjema for helseforsikring
Brosjyre - Non-Immigrant Visa O-A

Kilde: Royal Norwegian Embassy in Bangkok


Kommentér


Flere flyruter til Japan, over 10 millioner thaier reiser utenlands i årNokScoot, Nok Air og Thai Airways lanserer alle nye ruter til Japan for å imøtekomme det økende antall thailendere som reiser utenlands.

Rundt 8 millioner thaier reiste utenlands mellom januar og august i år, og antallet vil trolig være oppe i 10,5 millioner innen utgangen av desember.

I 2018 reiste 9,8 millioner thaier til utlandet i og la igjen 300 milliarder baht. Den nå sterke thailandske baht, utvidelsen av ruter og generøse kampanjer er nevnt som grunner til den økte reiseiveren.

NokScoot har introduserte en ny rute fra Bangkok (Don Mueang) til Sapporo med fire fly i uken, mens Thai Airways har lanserte sin nye rute til Sendai og tilbyr tre fly i uken.

Nok Air samarbeider med Japan National Tourism Organization (JNTO) for i desember å åpne en ny rute til Hiroshima.
(we) Kilde: TheNation


Kommentér

Angrepet av veps: Fransk par skadd, turguide dreptTo franske turister, som sist lørdag var på vandretur i Mae Ai-distriktet i Chiang Mai i det nordlige Thailand, ble angrepet av en sverm med drapsvesper (killer wasps). De overlevde angrepet, men deres thailandske guide omkom. De to ble brakt til sykehus, og mannen kunne raskt bli utskrevet.


Redningsmannskap klarte ikke, før lang tid etter, å komme frem til liket av guiden (58) da vepsene fortsatt svermet rundt kroppen.

De tre hadde løpt i forskjellige retninger da de ble overrasket av vespene, og mistet kontakten med guiden. Han ble derfor funnet noe tid senere.
Vepsene ble beskrevet som svarte med en lodden kropp.

For fem år siden ble en 22 år gammel elefant angrepet og drept av gigantvepsene i Lampang. 

(we) Kilde: ThaiRath

Kommentér

Thailands "Big Oud" med tøff beskjed til utlendinger: - Vi har bare begynt.Thailands immigrasjonssjef Sompong Chingduang, kalt "Big Oud", vil ikke tolerere noe tull fra utlendinger som bryter thailandske lover og skader Thailands image, med negative konsekvenser for turismen. Dette var ett av hans budskap forleden på en briefing i Suan Phlu i Bangkok.


Hans politikk med å befri Thailand for tyver, lommetyverier, de som har kommet inn ulovlig, "overstayere", forskjellige andre kriminelle og de som har er internasjonalt etterlyst, vil fortsette og fortsette, sa han.

For å vise at han mente det ble 15 uønskede personer presentert, 8 somaliere, tre syrere og 4 kinesere. Ingen detaljer skal ha blitt gitt om når og hvor de femten ble hentet.

"Big Oud" sa forøvrig at han ville gå etter alle som bryter loven, både thailendere og utlendinger. Publikum ble oppfordret til å oppsøke rom 507 på Suan Phlu for å angi eventuelle ulovligheter eller å ta telefonisk kontakt.

(we) Kilde: NaewNa


Kommentér


Elefant i Khao Yai «angriper» personbil (video)Mange veifarende i den thailandske nasjonalparken Khao Yai ble for to dager siden vitne til noe de neppe vil glemme så lett. En stor, vill, 25 år gammel elefant, velkjent under navnet Duea, ble sett da han koste seg med og la seg over en personbil som hadde stoppet i veikanten.

Bilen med dens passasjerer, uklart hvor mange, klarte etterhvert å kjøre bort, og med ødelagt bakrute og bulker på tak og chassis. Ingen personer skal ha kommet til skade.

Ansatte i parken sier at Duea alltid, i overgangsperioden mellom regntiden og den kalde årstidene, kommer ut for å "hilse på" turister.

De ansatte ber om at bilførere stopper kjøretøyene sine 30 meter fra elefanter, som innimellom dukker opp på veiene i parken, holder motoren igang og rygger borte hvis elefanten kommer nærmere.
"Ikke stopp bilen for å ta bilder, for det vil utgjøre en fare for deg og bilen din," advares det.

(we) Kilde Khaosod
Kommentér

Varsler vannmangel i 22 provinser- Opp til 22 provinser vil bli rammet av vannmangel, hvorav syv er i nord, 10 i nordøst, en i øst og fire i sør. Vannmangelen forventes å påvirke 717 000 mennesker, siden Thailand går inn i den tørre perioden nå i november, sa Ratchada Thanadirek tirsdag.Ratchada er talsperson for den thailandske regjerning og hun viste til en rapport fra Office of Natural Water Resources.

Hun sa også at områdene nær Krasiao-reservoaret, Thap Salao-demningen, Ubol Ratana-dammen, Lam Nang Rong-reservoaret og Chulabhorn-dammen (bildet) vil ikke ha nok vann for vanning av åkre. Disse demningene og reservoarene dekker åtte provinser, nemlig Suphan Buri, Uthai Thani, Khon Kaen, Roi Et, Maha Sarakham, Kalasin, Buri Ram og Chaiyaphum.

- Statsministeren ber lokale myndigheter om å komme med planer om å reservere vann og finne nye kilder ved å grave brønner og mudre kanaler, sa hun.

(pf) Kilde: The Nation
Kommentér

Første thaispråklige serie på Netflix i novemberEtt år etter at streaming-giganten Netflix kunngjorde sin første originale thaispråklige serie, har serien om et overnaturlig drama for unge seere fått en premiere-dato.

"The Stranded", eller "Kweng" på thai, en sci-fi-thriller som følger dusinvis av skoleelever som er strandet på en avsidesliggende øy etter en tsunami. Premieren er 15. november, iflg nettstedet Coconuts.

Den første sesongen har kjente thailandske skuespillere som Sinjai “Nok” Plengpanich, Winai “Mek” Kraibutr og Sarunyu “Tua” Wongkrachang, mens nye ungdomsskuespillere inkluderer Chutavuth “March” Pattarakampol, Papangkorn “Beam” Lerkchaleampote, Chayanit “Pat” Chansangave og mange flere.

Serien er laget av skrekkfilmskaperen Sophon Sakdaphisit, som har regissert blant annet "2011 Ladda Land", basert på et hjemsøkt Chiang Mai-hus, og står bak manuset for 2004s anerkjente "Shutter", en film om åndefotografering.

(pf): Kilde: Coconuts
Kommentér


Havvindplattformer på Doggerbank skal bygges i ThailandAibel skal levere to omformerplattformer til havvindprosjektet Doggerbank - og modulene skal produseres i Thailand.Doggerbank-prosjektet skal ledes fra Aibel i Haugesund, mens produksjonen av de to topside-modulene vil foregå ved Aibels verft i Thailand, skiver nettstedet Sysla.no. Kontrakten skal være på minst 2,5 milliarder kroner.

Den første modulen skal etter planen leveres i første kvartal 2023, mens den andre vil leveres i tredje kvartal 2024. Omformerplattformene skal installeres på Doggerbank på britisk sektor i Nordsjøen, iflg Sysla.no

(pf) Kilde: Sysla.no (betalingsmur) Bilde: Aibel
Kommentér

En ekstra offentlig høytidsdag gir thaiene 5 dagers nyttårsfriThailands regjering har vedtatt at mandag 30. desember i år skal være en ekstra offentlig høytidsdag. Dermed blir det i år 5 dagers nyttårsfri for thaiene. (we)


Kommentér

Enorme sikkerhetstiltak under ASEANs toppmøte i ThailandKommende helg arrangerer ASEAN sitt 35. toppmøte og andre relaterte møter i Nonthaburi rett utenfor Bangkok. I tillegg til topplederne fra de 10 ASEAN-landene kommer det fremtredende ledere og representanter fra 23 andre land og fra organisasjoner.

Thailand har denne perioden lederskapet i ASEAN. Landet har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak, og i går ble det gjennomfort en stor sikkerhetsøvelse.
Visestatsminister Prawit Wongsuwon ledet øvelsen i sin rolle som sjef for nasjonal sikkerhet. Det vil være 17.000 politi- og sikkerhetsoffiserer utplassert under møtene.

Sikkerhetsøvelsen simulerte svar på sikkerhetstrusler på høyt nivå, samt operasjoner for eventuelt å redde og evakuere møtedeltakerne.

Alt gjøres for effektivt å forhindre en eventuell gjentakelse av det som hendte da rødskjortedemonstrantene i 2009 aksjonerte og som førte til at et Asean-toppmøte i Pattaya måtte avbytes,


Myndighetene har så langt ikke mottatt noen etterretningsrapporter om sikkerhetstrusler mot toppmøtene.

(we) Kilde og bilde BangkokPost
Kommentér


Go-go-jenter i Pattaya ber om politierts hjelp til å få utbetalt lønnGo-go-dansere i en bar på Pattayas Walking Street henvendte seg i går til politiet, og klaget på at deres utenlandske arbeidsgiver skyldte dem 400.000 baht i ubetalt lønn. De hadde jobbet i baren siden 15. oktober, og var blitt lovet lønn hver 10. dag.


Hver av jentene hadde fått en kontrakt om en dagslønn på 1.200 baht.
- Alle har jobbet hardt. Vi må danse på høye hæler i 7-8 timer om dagen. Vi må alle sende penger til foreldre og barn, betale husleie for hybel og dekke våre personlige utgifter, sa en talskvinne for jentene,

Politiet sies å ha godtatt klagen og rådet kvinnene til også å rette den til provinsens arbeidsmyndigheter.

Det ryktes at barens utenlandske eier for øyeblikket har forduftet og at etablissementet står i fare for å bli stengt.

(we) Kilde BangkokPost


Kommentér

Telenors Dtac inngår ny samarbeidsavtale med EricssonEricsson og Total Access Communication (Dtac) signerte tirsdag en partnerskapsavtale for å lansere en avansert kundesentrisk nettverksdriftmodell fra og med januar neste år.


Ericsson vil administrere Dtacs nettverksdrift over hele Thailand med Ericsson Operations Engine, mens Dtac vil beholde den strategiske planlegging og eierskap til eiendelene sine.

- Dtac har gjort betydelige nettverksforbedringer i 2019, sier Alexandra Reich, administrerende direktør i Total Access Kommunikasjon. - Ved å samarbeide med Ericsson vil vi kunne utdype vårt fokus på kundenes behov og atferd, mens vi fortsatt er opptatt av å utvikle et robust, tilpasset fremtidens nettverk. Vi har samarbeidet med Ericsson i nesten 10 år, og vi er sikre på at dette bringer nettverksmoderniseringen til neste nivå når vi forbereder oss på 5G.

Med økende vekst i datatrafikk vil automatiserte oppgraderinger av nettverksteknologi øke Dtacs konkurranseevne gjennom større effektivitet og nettverksmuligheter, heter det også i selskapets uttalelse.

(we) Les mer på TheNation
Kommentér

Vil øke lønnsnivået for offentlig ansatte i KambodsjaKambodsjas regjering vil øke minstelønnen for embetsmenn, lærere, leger og væpnede styrker fra neste år, i et forsøk på å forbedre levekårene for disse gruppene.


Minstelønnen for embetsmenn økes fra $ 275 til $ 293 (ca 2700 kroner), for lærere og leger fra $ 300 til $ 318 (ca 2950 kr) og for nasjonalt politi fra $ 296 til $ 314 $ (ca 2900 kr)

Lønn under $ 325, (ca 3000 kr) skal være fritatt for inntektsskatt.

(we) Les mer KhmerTimesKommentér


Kjøligere vær på vei i Thailand hevder meteorologerneIsolerte tordenbyger og vind vind er spådd for øvre Thailand i begynnelsen av uken, etterfulgt av et fall på 2-4 grader i nord og nordøst, heter det fra Thailands  metereologiske institutt.  Det presenterte sin prognosei går. Men særlig vinterlig synes det fortsatt ikke å bli.


De østlige og sentrale regionene, inkludert Bangkok og omkringliggende områder, ville oppleve lavere temperaturer, ned med mellom 1 og 3 grader C. Dette skyldes svekkelsen av en høytrykksrygg over øvre Thailand og Sør-Kinahavet og at en moderate nordøst-monsun hersker i Sør ogf i Thailandbukta.


Værvarselet for dette døgnet er som følger:

Nord, nordøst, sentralregionen og i øst: Delvis skyet med tordenbyger i 10 prosent av området, temperaturer på 22-25 grader om natta og 33-37 grader på dagen. Dagtemperaturer er et par grader høyere i nord enn i de øvrige områdene.

Sør-regionen (østkysten): Skyet med tordenbyger og kraftig regn i 60 prosent av området; nattetemperaturer på 23-25 ​​grader, dagen på 29-36 grader C; bølgehøyde 1-2 meter, øker til 2 meter under uvær.

Sør-regionen (vestkysten): Skyet med tordenbyger og kraftig regn i 40 prosent av området, 2 til 4 grader høyere dagtempedraturer; bølgehøyde 1 meter, øker til 1-2 meter under uvær.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Vurdere å stenge flyplassene i Hat Yai og Chiang RaiPresidenten i Airports of Thailand (AOT) sier at AOT vurderer å stenge to av sine seks flyplasser som følge av redusert bruk, nemlig Hat Yai International Airport i den sørlige Songkhla-provinsen og Mae Fah Luang - Chiang Rai International Airport lengst nord i Thailand.- I løpet av de neste 5-6 årene planlegger AOT å slå sammen Hat Yai-flyplassen med Phuket lufthavn, sier AOAs president. - Vi utarbeider også en plan for å anlegge en ny flyplass i Phuket-området.

Selv om Hat Yai er et økonomisk senter i sør, er det ikke et reiseknutepunkt. 
- Folk som reiser til Hat Yai synes det ofte er vanskelig å ta et fly til andre steder, sier presidenten. - Hat Yai lufthavn har hatt en nedgang i turister de siste årene, spesielt fra naboland som Malaysia, og besøkende har gradvis flyttet sin primære destinasjon fra Hat Yai til Phuket, hvor de kan dra nytte av overflod av tilkoblingsflyvninger og turistattraksjoner.

I regnskapsåret 2019 (oktober 2018 - september 2019) betjente Hat Yai lufthavn bare 4,02 millioner passasjerer, en nedgang på 5,6 prosent i forhold til året før, mens antall flyreiser også falt 7,4 prosent til et nåværende antall på 2.027 flyreiser i året.

Mae Fah Luang lufthavn i Chiang Rai står overfor lignende problemer med mangel på forbindelsesflyvninger og med fasiliteter som ennå ikke er fullt utviklet for å tiltrekke seg utenlandske turister.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Indiske turister mer og mer populære i Thailands turistnæringI fjor var det 1,59 millioner besøkende fra India. I år forventes det å være 2 millioner og innen slutten av det neste ti året vil det ventelig stige til 14 millioner.


Indiske turister er blitt svært attraktive for den thailandske turistnæringa, da de bruker i gjennomsnitt 5.800 baht om dagen. Dette er nesten like mye som kineserne, som bruker 6.400 baht daglig.

Av indiske turistankomster utgjør individuelle reisende med familier 67% av alle ankomster, en økning på 25% de siste årene.

Strender, temaparker og dyrehager er av spesiell interesse for mange indere. Ifølge TNN er det ikke usannsynlig at inderne vil overgå kineserne i antall.

(we) Kilde: TNNKommentér


Se eldre saker...
RSS Feed