Stacks Image 186

Thailand vil overvåke e-bankoverføringer på over 50 000 bahtRegjeringen har godkjent et utkast til proposisjon foreslått av Anti-Money Laundering Office (AMLO) om å ovedrvåke elektroniske transaksjoner som overstiger 50 000 baht, i et tiltak for å bekjempe hvitvasking og finansiering av terrorister.


Finansinstitusjoner og virksomheter som omfattes av anti-hvitvaskingsloven , for eksempel edelstenforhandlere, bilforhandlere og eiendomsmeglere, omfattes av ordningen. Transaksjoner vil bli stoppet og rapportert til AMLO hvis det oppdages tegn på risikofylt oppførsel.

Personer som sender mer enn 50 000 baht utenlands og mottakeren må oppgi sin identitet og informasjon til bankene før overføringen er gjennomført.

(we) Kilde BangkokJack

Kommentér

Pasienter kan få reseptbelagte medisiner på apotek, istedetfor på sykehusetThailands Folkehelsedepartementet (MOPH) har iverksatt et prosjekt for å redusere pasientens ventetid og redusere køene på sykehus, ved å la pasienter hente sine reseptbelagte medisiner på apotek.


Prosjektet har som mål å dekke 50 sykehus og 500 apotek innen neste år.

Den første fasen av dette prosjektet omfatter pasienter med diabetes, høyt blodtrykk, astma, psykiske sykdommer og vanlige kroniske sykdommer. For øyeblikket har 35 sykehus og 300 apotek i Bangkok og andre provinser registrert seg og deltar i prosjektet.

(we) Les mer på NNT


Kommentér


Brrr.. vinteren er på vei i Chang Mai: +10C onsdag morgenTurister pakket seg inn i hettejakker og boblevester i Nord-Thailand i dag, onsdag, etter at temperaturene falt til 10 grader i Chiang Mai i det nordlig Thailand.

Turister på Doi Inthanon-fjellet (2 565 moh.) hadde kledd seg godt for å bivåne soloppgangen og se tåken stige opp fra dalen nedenfor.

Helsemyndighetene i Chiang Mai henstilte innbyggerne om å kle seg godt i det kjølige været for å forhindre 'forkjølelse, influensa og feber.

(pf) Kilde: NewsFlare


Kommentér

Thailands mangosteens er en gigantisk hit i TaiwanDen thailandske frukten mangosteen er blitt en hit blant taiwanske forbrukere, etter at frukten nå blir solgt i landet for første gang på 15 år.


Taiwanske medier rapporterer at forbrukerne står i kø for å kjøpe mangosten fra Thailand. Det første partiet på 980 kg ble utsolgt på bare 30 minutter. Hver boks med fire mangosteens ble solgt til 200 baht.

Den uventede positive responsen har vist seg å bli en god mulighet for thailandske eksportører og siden 5. september har Thailand eksportert 100 tonn mangosteen til Taiwan, verdt mer enn 20 millioner baht.

(we) Kilde TheNation


Kommentér

Thailands eksport vil lide når Kina fokuserer mer på innenlandsøkonomienThailands eksportører vil møte en stor utfordring når Kina skifter fokus til den innenlandske økonomien, fremfor den globale, som følge av handelskrigen med USA.


Ifølge Thailands handelsdepartement var eksporten til Kina fra januar til august i år verdt 18,9 milliarder dollar, en nedgang på 6,92 prosent fra året før.

Den kinesiske ambassadøren i Thailand sier at selv om Kina fortsetter å støtte multilateral handel under verdens handelsorganisasjon, vil det samtidig legges større vekt på innenlandsk økonomi.

Han sier at Thailand også burde fokusere på den innenlandske økonomien og slutte å stole for mye på eksport. Foreløpig er den årlige eksportverdien omtrent 60 prosent av bruttonasjonalproduktet, noe som er for høyt, sier han, og la til at dette bør reduseres til omtrent 30 prosent.

Den andre faktoren som påvirker Thailands eksport vil være Kinas økonomiske utvikling, at Kinas vekst vil være mindre enn 5 prosent det neste tiåret fra de nåværende 6 prosent, mens i 2030 forventes veksten å være under 2 prosent.

(we) Les mer på TheNation


Kommentér


Strandselgere på Jomtien raser over begrensninger som driver bort turisterPattaya har nylig satt opp noen parkeringsskilt og malt fortauskanten rød og hvit mellom Jomtiens soi 17 og 19 for å få trafikken til å bevege seg gjennom de smalere delene av Beach Road, men dette har lokale strandselgderee reagert.


Det hevdes at turister er bekymret for mulige bøter for parkering i området. Men det klages også over store turbusser som ignorer advarslene, ofte parkerer for å slippe av og hente turister i dette området. Støyen og lukten av bussene er mer sannsynlig årsaken til at turister kjører bort fra den delen av stranden.

(we) Kilde PattayaMail


Kommentér

Thailands eksport går ned på flere områderTil tross for et fall på 2 prosent i den samlede thailandske eksporten de første åtte månedene i år, forventer handelsdepartementet at den på årsbasis vil øke med 3 prosent i 2019.


- Den pågående handelskrigen mellom USA og Kina har dempet verdensøkonomien og redusert forbrukernes forbrukskraft, hevdes det og at midt i teknologisk utvikling har mange gründere justert forretningsmodellene sine ved å redusere produksjonskapasitet eller antall arbeidere til takle de uforutsigbare markedsforholdene og forstyrrelsen av teknologi.

Eksporten av elektriske og elektroniske produkter har gått ned, men forventes å skulle øke i siste kvartal.

Eierne av smykkefabrikkene har redusert sin kapasitet som svar på nedgangen i den globale handelen.

Riseksporten i de tre første kvartalene utgjorde 6 millioner tonn, langt under målet på 9 millioner tonn, hovedsakelig på grunn av den sterke baht som gjorde thailandske priser høyere enn konkurrentene.

Situasjonen ser heller ikke bra ut for mateksportørene og den totale verdien av mateksport de første åtte månedene falt 2 prosent til 68,7 millioner baht, fra samme periode i fjor.

(we) Kilde: TheNation
Kommentér

Krisemøte om helsefarlig svevestøv i BangkokStatsminister Prayut Chan-o-cha hadde mandag en videokonferanse med 16 provinsielle guvernører og relaterte departementer etter at luftforurensningen i Bangkok og nabo-provinsene overskred det sikre nivået.


Myndighetene oppfordret i går folk som jobbet utendørs til å bruke ansiktsmasker og drikke 6-8 glass vann om dagen da PM2,5-nivåer (svevestøv) var over terskelen på 50 mikrogram per kubikkmeter.

Sprøying med vann for å minske svevestøvet startet i går i Laksi-distriktet og andre deler av Bangkok i et forsøk på å redusere svevestøvet rundt skoler og større veier som Chaeng Watthana Road og Vibhavadi Rangsit Road.

Innbyggerne i Bangkok kan forvente en kort «pusterom» i dag, fordi duskregn reduserer svevestøvet.

De fleste PCD-luftovervåkningsstasjoner i går viste PM2,5-nivåer som overskrider referansepunktet 50 µg / m³ ansett som utgjør en helsefare for utsatte grupper.

Sentrale Bangkok fikk også bekymringsfulle nivåer av luftforurensning mandag. PCD-luftovervåkningsstasjonen ved Lumpini Park, en grønn oase i byen, registrerte et PM2,5-nivå på 67 ug / m³.

Andre deler av Bangkok med høye nivåer av svevestøv var Bang Khen, Bang Kholaem, Bang Khunthian, Bang Phlat, Bang Rak, Bang Sue, Bangkok Noi, Bung Kum, Chatuchak, Din Daeng, Khlong San, Klong Toey, Laksi, Pathumwan, Phasi Charoen, Phaya Thai, Samphan Thawong, Sathon, Thon Buri, Wang Thong Lang og Yannawa, distrikter.

Im går ettermiddag hadde Bangkok dårligste luftkvalitet blant verdens større byer, ifølge data fra IQAir AirVisual, bak Vietnams Hanoi og Chengdu i Kina.

Svevestøv, som er 1/20 av diameteren til et menneskehår, trenger dypt inn i lungene og i kroppens blodkar, noe som fører til luftveissykdommer og hjerte- og karsykdommer. Støvet kommer fra industrielle utslipp, eksos og åpen ild.

(pf) Kilde: The Phuket NewsKommentér


Le Méridien åpner i Khao LakLe Méridien Hotels & Resorts, en del av Marriott International, åpner nytt hotell på Khao Lak. Hotellet, Le Méridien Khao Lak Resort & Spa, er et moderne feriested ved Bang Sak Beach i Phang Nga på fastlandet nord for Phuket.Hotellet har 10 typer 269 gjesterom, suiter og villaer med romslige balkonger med panoramautsikt over havet. Mange av rommene er sammenkoblede og passer for familier.

Le Méridien Khao Lak Resort & Spa er et nytt tillegg til merkets portefølje av mer enn 100 hoteller i nesten 40 land og territorier, heter det fra hotellkjeden.


Kommentér

Arbeidsledig turguide tatt med herion i trusaEn turguide på Phuket ble pågrepet natt til lørdag på flyplassen på Phuket med 42 gram heroin i trusa.


Den 43 år gamle arbeidsløse turguiden kom med fly fra Chiang Mai i det nordlige Thailand sent fredag kveld.

Politiet fikk tips om mannens reiserute og tok oppstilling i ankomsthallen på flyplassen, og pågrep 43 åringen. Han forklarte politiet at han hadde kjøp stoffet i Chiang Dao i Chiang Mai for 20.000 baht. Han blir tiltalt for narkotikahandel i katerori 1 for salg, sier lokalt politi til avisen Phuket News.

Mannen har jobbet som offisiell turguide med godkjenning fra til 2022, og forklarte politiet at han nå er uten oppdrag.

(pf) Kilde: The Phuket News
Kommentér

Politimann beordrer skolegutter til «stjernehopp» for manglende hjelmbrukEn video som viser en politimann beordrer to skolegutter til å gjøre «stjernehopp» etter manglende hjelmebruk, har gått viralt i thailandske sosiale medier denne uken.

Kumphon Darapong, 62, som filmet hendelsen koste seg med kaffe da han så trafikkbetjenten stoppe de to skoleguttene foran en kafé i Trat, øst i Thailand. Offiseren forklarte guttene viktigheten av å bruke hjelm før han lot kjøre hjem.

(pf) Kilde: Liveleak


Kommentér


Flommene avtar i det nordøstlige Thailand, men regnet fortsetterFlomsituasjonen i de fire nordøstlige provinsene Ubon Ratchathani, Yasothon, Roi Et og Si Sa Ket viser tegn til å gå ned sammen med fallende temperaturer i de fleste deler av landet.


Office of National Water Resources (ONWR) melder en middels høytrykkfront som beveger seg inn fra Kina for å dekke Thailand og Sør-Kinahavet, noe som indikerer at det vil føre til vind over Thailandbukta og avtagende nedbør i alle regioner bortsett fra i det sørøstlige Thailand som vil få spredte byger.

(pf) Kilde: NNT


Kommentér

Swingers club webmaster arrestert for misbruk av 6-åringThailandsk politi arresterte søndag administratoren av et swings-nettsted for seksuelt misbruk av en mindreårig jente. Administratoren skal ha delt klipp av seksuelle handlinger mot betaling fra nettstedets medlemmer.


Den 29 år gamle nettstedsadministratoren, ble arrestert i Bngkok, og var etterlyst for å ha misbrukt en seks år gammel jente.

Ifølge politiet lokket han angivelig jenta til å ha sex med ham og brukte et skjult videokamera for å filmet de seksuelle handlingene før han la ut klippet på nettstedet for ''VIP''-abonnenter som betalte månedlige og årlige priser på mellom 150 og 1.000 baht.

(pf) Kilde og foto: Bangkok Post 


Kommentér

Thailand innfører kontroll av svinFor å unngå utbrudd av den afrikanske svinepesten innfører Thailand strenge dyrekontroller i landet. I tillegg begrenses også grisenes bevegelsesfrihet.


Kontrollen blir innført i 24 av landets 76 provinser. Flere av Thailands naboland har hatt utbrudd av den afrikanske svinepesten, skriver avisen Nationen som siterer "Det er svenske Landlantbruk"

Nabolandene Myanmar, Laos og Kambodsja har alle rapportert om sykdommen.

Det er foreløpig ikke blitt konstatert noen utbrudd i Thailand. Derimot har 200 griser nylig blitt avlivet i provinsen Chiang Raim etter at to griser skal ha død av ukjent årsak. Provinsen ligger to mil fra grensen til Myanmar. Det har senere vist seg at grisene ikke hadde svinepest.

(pf) Les saken i Nationen


Kommentér


Thaikvinne bak nigeriansk svindelgjeng pågrepetEn 34 år gammel thailandsk kvinne er pågrepet av politet for å ha svindlet folk for inntil 20 millioner baht. Hun er angivelig leder av en nigeriansk call center-gjeng og ble pågrepet i Nonthaburi-provinsen i går.
Kvinnen er siktet for å ha drevet et callcenter med en gruppe nigerianere i Malaysia. Siden 2015 har medlemmer av gjengen utgitt seg for å offiserer fra “Institutt for spesialundersøkelse”, og har forledet folk til å overføre penger. Den nigerianske call center-gjengen lurte også folk ved å ringe tilfeldige telefonnumre og på mirakuløst vis overbevist folk til å overføre penger. På denne måten skal de ha klart å få tak i over en million baht sier politiet.Den mistenkte kvinnen har tilstått forholdet. Hun må svare for påstandene om hvitvasking av penger, og politiet undersøker hennes økonomiske transaksjoner.

Nigerianske callcenter-svindlere drar fordel av folk som leter etter romantiske forhold. Ofte via datingsider, apper eller sosiale medier ved å late som om de er potensielle partnere.

De spiller på følelsesmessige forhold for å få de søkende til å sender penger og andre gaver.

Nigerianske callcenter-svindel finner ofte sted gjennom nettsteder for dating. Men svindlere kan også bruke sosiale medier eller e-post for å ta kontakt. De har til og med blitt kjent for å ringe ofrene sine som en første introduksjon. Disse svindelene er også kjent som "catfishing".

(pf) Kilde: Chiang Rai Times

Kommentér

Vil bygge gjenvinningsanlegg til 700 millioner kroner i Thailand


Odd Sigmund Ålgård og Ulf Foldvik tenker stort i Thailand. Nøttlending vil bygge gjenvinningsanlegg til 700 millioner kroner i Thailand
Les saken i Øyene (betalingsmur)


Kommentér

Thailand skal finne de som skylder penger for sykehusbehandlingUtländska turister misslyckades med att betala sammanlagd 300 miljoner i sjukhusräkningar efter att ha fått behandling på statliga sjukhus förra året, vilket fick regeringen att inrätta ett ”inkassocentraler” för att driva in vad som ska betalas.


- Dessa problem drabbar främst turiststäder, sa generaldirektören för hälsovårdsstödet (HSSD) i förra veckan.

Han sa att HSSD hade upprättat inkassocentraler i Chon Buri, Chiang Mai, på Phuket, Phang Nga och Surat Thani för att hjälpa statliga sjukhus att driva in vad utlänningar som behandlats är skyldiga.
- Centrumen kommer att arbeta med berörda parter och följa upp betalningar,na, sa han.

En folkhälso-tjänsteman berättade anonymt att utlänningar ofta har slut på kontanter under sina långa vistelser i Thailand. - Och när de behöver sjukhusvård betalar de helt enkelt inte.

I vissa fall, sa tjänstemannen, har utlänningar legat på sjukhus i månader utan att betala en enda baht.
- Vi har försökt med att be deras konsulat och ambassader om hjälp, men inte alla fall kan lösas på detta sätt, fortsatte han.

Kommentér


Thailands bankaksjer stuper til det laveste på 8 årBankens aksjer er ifølge Blomberg billige av en grunn: - Utlånsveksten er ikke der, og rente- og gebyrinntektene forsvinner, sier en forskningssjef i Maybank Kim Eng Securities (Thailand) Pcl i Bangkok. - Uheldige økonomiske forhold vil fortsette å svekke utlånsutsiktene.

Asias banksektor står overfor utfordringer når renten sednkes for å støtte økonomisk vekst, og det ødelegger utlånernes marginer. Thailandske banker som Bangkok Bank Pcl og Siam Commercial Bank Pcl sliter også med skjerpede forskrifter midt i frykt for at husholdningenes gjeld utgjør en risiko for finansiell stabilitet.

Thailandske banker kan gå glipp av årets mål for utlånsvekst på potensielt svekket etterspørsel og økende usikkerhet midt i den amerikanske handelskrigen, ifølge Bloomberg Intelligence.

Infrastrukturprosjekter er imidleertid et lyspunkt for långivere. Regjeringen prøver å fremskynde disse som en pute for økonomisk ekspansjon.
Lån til slike prosjekter hoppet 65% til 27,4 milliarder baht (897 millioner dollar) i andre kvartal fra de tre siste månedene av 2018, viser data fra Bank of Thailand.

(we) Kilde BangkokJack

Kommentér

Krise i Thailands eiendomsmarked nå når kineserne trekker seg utThailands utviklere av boligeiendommer blir nå tvunget til å revurdere sine prosjektstrategier nå som kinesiske kjøpere glimrer med sitt fravær. Kinesiske investorer i Thailand selger sine leilgheter og boliger og setter kursen mot Storbritannia

Boligeiendomssektoren har krympet med 13% i første halvår i år.
For kinesere som allerede eier en leilighet, gir den sterke baht dem en mulighet til å tjene penger ved å selge leilighetene sine og konvertere kontanter i yuan.

Fra slutten av juni steg antallet usolgte leilighetsenheter i Bangkok til 92.815 fra 89.765 ved utgangen av 2018.

Det thailandske boligmarkedet har blitt sterkt avhengig av kinesiske investorer. Av de tre milliarder dollar som ble overført fra utlandet for å kjøpe leilighetsenheter i Thailand i 2018, kom 43% fra Kina. Thailandske eiendommer har blitt relativt dyre på grunn av en svekket kinesisk yuan og sterk thailandsk baht.

(we) Les mer på BangkokJack

Kommentér

Med sterk baht og handelskrig blir det færre turister en forventet i ThailandI 2018 kom det 38,28 millioner utenlandske turister til Thailand, i år var målet 40,06 millioner, Nå har også presidenten i landets statllige turistbyrå, TAT, også erkjent at dette målet neppe neppe nås.

Den sterke baht og handelskrigen mellom USA og Kina får skylda. Han sier at utenlandske turister drar til andre land der de kanskje får mer for pengene.

(we) Les saken på INNKommentér


Se eldre saker...
RSS Feed