Stacks Image 186

Gjennomlysing av inngående bagasje på Suvarnabhumi fra tidlig i 2020Thailands tollvesen vil innen årets slutt fullføre installasjonen av 23 røntgenapparater over bagasjekarusellene på Suvarnabhumi-flyplassen, for å effektivisere sikkerhetskontrollen av bagasjen til ankomne passasjerer, sikre betaling av eventuell toll og for å forhindre varesmugling. Maskinene slås på tidlig neste år.

- Maskinene vil bidra til å forbedre sikkerhetskontrollen av bagasje fraktet fra inngående fly før passasjerene kan kreve dem, sier tolldirektøren. - For øyeblikket bruker vi den tilfeldige sjekkmetoden av menneskelig stab, noe som resulterer i at smuglet gods sklir gjennom noen ganger.

Med røntgenmaskinene kan tollerne se hva som er i bagasjen og umiddelbart be passasjerene om å betale toll før de forlater flyplassen. 

- Når det gjelder røntgenmaskinene på Suvarnabhumi lufthavn, vil de ikke bare hjelpe med skatteinnkreving, men også forhindre smugling av sensitive varer inn til landet, som landbruksprodukter, palmeolje, fyringsolje og narkotika.

(we) Kilde TheNation

 Kommentér

58 kinesere arrestert for omfattende aksjesvindel fra Bangkok-hotellThailandsk politi har arrestert 58 kinesiske statsborgere for påstått involvering i å ha svindlet investorer i Kina. Gruppen ble arrestert på et hotell på Soi Lat Phrao 101 etter at personalet ble mistenksomme siden de nesten aldri forlot hotellrommene sine.

Det dreier seg om svindel med aksjemanipulering mot intetanende investorer fra fastlands-Kina.

Gruppen hadde kommet inn Thailand på turistvisum og leide rom på hotellet for å utføre svindelen. Etter et raid på rommene, beslagla politiet 200 mobiltelefoner og 40 bærbare datamaskiner.

Gruppen er nå siktet for å ha arbeidet ulovlig i Thailand og vil få visumene sine tilbakekalt.

(we) Kilde: INN


 Kommentér


Hua Hin: 200 ulovlige hoteller søker om amnestiMer enn 200 hoteller i Hua Hin som idag driver ulovlig, har søkt om amnesti for å fortsette driften i Hua Hin.


Det thailandske innenriksdepartementet har gitt eiere og drivere av hoteller og pensjonater som har operert uten driftstillatelse til å søke om amnesti fram til 9. september som vil vare til august 2021.

Jirawat Phramanee fra Hua Hin kommune sier til nettstedet Talknewsonline at mer enn 200 ulovlige og uregistrerte overnattingsbedrifter så langt hadde søkt om amnesti.

Det er underforstått at slike etablissementer får to år på seg til å ordne opp i sin ulovlige drift.

Kilde: Talknewsonline


 Kommentér

Snart nye Thailand-Kambodsja-samtaler om oljefelterThailand og Kambodsja er enige om å vurdere å gjenåpne samtaler om utviklingen av et energirikt, overlappende område (OCA) i den thailandske gulfen, som begge land hevder å ha rettighet til.


Dette er blitt drøftet på sidelinjen på det 37. Asean Ministers on Energy Meeting (Amem) i Bangkok.

Representanter fra begge land var enige om at OCA skulle utvikles på en måte som gagner både Thailand og Kambodsja, og at samtalene skulle holdes "så raskt som mulig".

- Vi ser på den beste måten å gjenoppta diskusjonen om saken etter flere tiår med forsinkelse. Selv om det ikke er avtalt en bestemt tidsramme, vil Kambodsja bli informert når vi klarer å fjerne hindringene på vår side. Forhåpentligvis kan diskusjonen gjenopptas da, sier Thailands energiminister. - Som rasktvoksende økonomier trenger både Thailand og Kambodsja flere gasskilder for å dekke den økende innenlandske etterspørselen etter kraft.

Ministeren sa også at han håper Thailand og Kambodsja kan inngå en avtale som tilsvarer Malaysia-Thailand Joint Development Area (JDA), som lar hvert land kreve 50% av områdets totale gassproduksjon.

På møtet ble forøvrig Laos, Malaysia og Thailand enige om en ny kraftkjøpsavtale under deres kraftintegrasjonsprosjekt (LTM-PIP).

Avtalen tar sikte på å øke elektrisiteten som sendes fra Laos via Thailands strømnett til Malaysia med opptil 300 megawatt (mW) i 2021, en økning fra den første partien på 100 mW.

Angående bilaterale samtaler mellom Thailand og Myanmar på sidelinjen på Amem, sa ministeren at de to landene har blitt enige om å opprette et felles arbeidspanel for å studere tekniske aspekter, mulige mengder og priser for kraftkjøp via en overføringslinje som går fra Myawaddy i Myanmar gjennom Mae Sot distrikt i Thailands Tak-provins.

Les mer på BangkokPost


 Kommentér

Gulskjortelederen Sondhi går fri etter å ha sonet i fengsel 3 av 20 årSondhi Limthongkul, den tidligere lederen for gulskjortenes demonstrasjoner og opptøyer, er løslatt fra fengsel etter en kongelig benådning.


Den 72 år gamle medgrynderen en av grunnleggerne av People's Alliance for Democracy (PAD) har sonet tre år og en måned av den 20 år lange fengselsdommen han han ble idømt for forfalskning av lånedokumenter gjennom Krungthai Bank. Han er ikke dømt for demonstrasjonene.

Det skal ha vært uenighet blant medlemmene i rettsutvalget om Sondhi var kvalifisert for tidlig løslatelse, men flertallet godkjente benådningen.

En departementskilde sier at det ikke var noe politisk motiv eller innflytelse i å løslate Sondhi og bemerket at Sondhi ikke personlig ba om løslatelse.

(we) Kilde: TheNation


 Kommentér


Bangkok topper Paris og London, som "verdens mest besøkte by"Thailands hovedstad, Bangkok,  slår både Paris og London, og er verdens mest populære by å besøke, ifølge en undersøkelse fra Mastercard. 

Dette for fjerde året på rad, med omtrent i året 22,8 millioner besøkende.

Paris og London ble rangert som andre og tredje, hver med rundt 19,1 millioner besøkende, foran Dubai med 15,9 millioner.

Andre sørøstasiatiske byer, Singapore og Kuala Lumpur lå på fjerde og femte plassering, Undersøkelsen omfatter 200 destinasjonsbyer. New York, Istanbul, Tokyo og Antalya, Tyrkia, er blant topp 10.

Nedgang i antall kineske turister til Thailand blir delvis oppveid av indiske ankomster. 2 millioner indiske turister ventes å besøke Thailand  i 2019. 

(we) Kilde: Reuters/Mastercard Kommentér

Krever nye tiltak: Baht`n fortsatt for sterk tross rentekuttThailands private sektor fortsetter presset på sentralbanken:  25-punkts kuttet på 0,25 prosentpoeng i styringsrenten hadde svært liten innvirkning på den thailandske valutaen.


De ber politiske beslutningstakere, Bank of Thailand og Finansdepartementet om raskt å begrense bahtens styrke, for å opprettholde landets konkurransefortrinn.

Styringsrenten har ikke bremset bahtens utvikling, noe som rammer eksport, turisme og direkte utenlandske investeringer.

Fram til nå er baht henholdsvis 10% og 14% sterkere enn den kinesiske og Sør-Koreaske valutaen, mens den vietnamesiske dong har vært stabil mot amerikanske dollar.

(we) Les mer på BangkokPost

På bildet fra høyre Supant Mongkolsuthree, styreleder i Federation of Thai Industries, Predee Daochai, styreleder for Thai Bankers 'Association, og Thai Chamber of Commerce-styreleder Kalin Sarasin. (Foto: Det thailandske handelskammer) Kommentér

Ny thai-butikk i StrynDet er internasjonalt sus over siste tilskot innan daglegvarehandel i Stryn, Pim Thai Butikk.

Det melder nettavisen fjordingen.no

Siwanart Ongart eig og driv butikken i Stryn saman med ektemann Åge Sagebø. Dei dreiv tidlegare butikk i Måløy, men har no flytta til Stryn og teke butikken med seg.

– Vi har som namnet tilseier mat, og andre varer frå Thailand. Men vi har også ei avdeling med varer frå Polen, Russland og Latvia, seier Siwanart Ongart, som eig og driv den nye butikken i Tonningsgata saman med ektemann Åge Sagebø. Ho styrer butikken og lagar maten, han tek seg av innkjøp og reising.

Les saken i Fjordingen
 Kommentér


"The Cave" har Thailand-premiære i novemberSpillefilmen om den episke redningen av 13 gutter og deres fotballtrener fra en en grotte i Chiang Rai i fjor sommer har premiære på thailandske kinoer senere i år.

“The Cave” eller “Nang Non” blir vist på Major Cineplex og SF Cinema kinoer fra 28. november.

En trailer på ett minutt ble sluppet for publikum onsdag. “The Cave” vil også vises på BFI London Film Festival.  Regissør Tom Waller avslørte at han måtte bryte med regjeringens sensurstyre mens han laget “The Cave.” Siden han ikke kunne komme i kontakt med guttene, vil filmen være fokusert på redningsmennene i stedet.

- Jeg føler at det er en viktig historie, sier den Thai-irske Tom Waller.

(pf) 


 Kommentér

Thailand et stort marked for norsk makrell


Mens sildeeksporten falt som et lodd i august, kunne makrelleksportørene mer enn doble sine tall.

Kina, Vietnam og Thailand er norges største marked for makrell i august.

I august eksporterte Norge 8 900 tonn makrell til en verdi av 158 millioner kroner framgår det av den siste eksporttstatistikken fra sjømatrådet.

Volumet økte med 100 prosent, mens verdien økte med 95 millioner kroner eller 148 prosent. Hittil i år har det blitt eksportert 86 000 tonn makrell til en verdi av 1,1 milliard kroner.

(pf) Kilde og faksimile: Kystogfjord.no

 Kommentér

Drapssiktet nordmann på rømmen ?Thailandsk politi skal ha satt igang en stortstilt leteaksjon etter en 54 år gammel drapssiktet nordmann. Politiet frykter at mannen har rømt Thailand - uten pass og reisedokumenter. 

Nordmannen er siktet for drapet på en engelskmann for 12 dager siden. Mannens advokat, Sulman Hussain, skal ha forsøkt å få tak i sin klient et par dager uten hell. Nordmannen ble løslatt mot kausjon og han reisedokumenter er beslaglagt av thailandske domstol.

Nå frykter politiet på Phuket at mannen allerede her forlatt landet. Han har brudt meldeplikten, og er nå etterlyst. Ifølge nettstedet BangkokJack frykter Thailandsk politi at mannen er kommet seg til Kambodsja.

SISTE:
Den ansvarlige for saken, Maj Techin Deethongon fra Karon-politiet, sier nå i ettermiddag til The Phuket News at han har vært i kontakt med normannen og at han ikke er bekymret for at nordmannen vil  flykte fra øya.

(pf) Kilde og bilde: BangkokJack


 Kommentér


Lyntog fra Bangkok til Nakhon Ratchasima innen 2023Den første delen av den 873 kilometer lange lyntogbanen som er plantlagt mellom Thailand og Kina, skal være i drift innen 2023.


Thailand vil betale 179 milliarder baht for for denne første delen, og Kina leverer tog og vogner.

De første 252 kilometer lange strekket, fra Bangkok til Nakhon Ratchasima, i nordøst, er beregnet til å frakte sine første passasjerer i 2023.Prosjektet er en del av Kinas planlagte nettverk av lyntogforbindelser gjennom Sørøst-Asia som til slutt vil forbinde Kunming i det sørlige Kina med Singapore. Den andre delen av linjen vil koble Nakhon Ratchasima til Nong Khai på Laos-grensen, gjennom Laos og deretter til Kina.

Den fungerende guvernøren for State Railway of Thailand kunngjorde i går, tirsdag, at kontraktene er ferdigstilt og vil bli signert innen utgangen av året. Prosjektet ble forsinket i 2016 da Thailand avviste kinesisk finansiering med henvisning til høye renter i de originale kontraktene.

Kontrakter blir også ferdigstilt for de foreslåtte lyntogforbindelsene mellom Suvarnabhumi og Don Mueang flyplasser i Bangkok, og U-Tapao i nærheten av Pattaya.

Lyntogene vil kjøre i hastigheter opp til 250 km / t.

(pof) Kilde: RCR


 Kommentér

Thailands offentlige sykehus kan snart lovlig kreve høyere betaling fra utlendingerThailandske offentlige sykehus kan fra oktober kreve høyere betaling fra utenlandske statsborgere for tjenester. Dette er i henhold til nytt regelverk som ble publisert fredag. Dermed utvider Thailand den kritiserte praksisen med dobbeltprising.

Behandlingskostnader på de offentlige sykehusene er satt til fire nivåer. Thailandske statsborgere, utlendinger fra naboland, arbeidsutlendinger på visum som ikke er innvandrer og den fjerde gruppen som består av turister og pensjonister.

Mens utlendinger fra andre ASEAN-nasjoner ser ut til å betale de samme prisene som thailandske pasienter, øker prisene betydelig for de to siste gruppene.

For eksempel koster en enkel antistoffscreening thailandske og ASEAN-innbyggere 130 baht, mens pensjonister og turister betaler dobbelt – 260 baht. Vil du ha en HIV-test? 160 baht for thailandske og ASEAN-statsborgere, 240 baht for arbeidende utvandrere og 320 baht for utenlandske borgere.

Thailands medisinske turisme innbrakte anslagsvis 18,4 milliarder baht (600 millioner dollar) i 2018, men de fleste søker behandling ved private sykehus.

En spinal MR som koster thaier og deres naboer 18.700 baht, 23,375 for arbeidende utvandrere og 28,050 forutenlandske borgere.

(we) Kilde PattayaToday


 Kommentér

Thailands turistminister reiser utenlands for å studere barers åpningstid
Thailands Turist- og sportsminister vil reise på studietur til utlandet for å søke råd om planen han har om å utvide åpningstidene for puber og barer på landets viktigste turistdestinasjoner.


Han utdyper ikke når eller hvilke land han ville besøke, men røpet at han så på Italias modell, som lar puber og barer holde seg åpne til daggry for å trekke turister.

- Flere land stimulerer turismen ved å åpne underholdningssteder i turistdestinasjoner for å oppmuntre utenlandske turister til å tilbringe mer tid på utstedene, sier ministeren.

- Jeg interesser meg mest for Italia, hvor underholdningssteder holder åpent til daggry. Jeg vil at underholdningsstedene våre skal være åpne til klokken 04.00 fordi målgruppen vår ikke er lokale innbyggere, men utenlandske turister.

TAT, landets turistbyrå, har sjekket meninger fra drivere av puber og barer på flere turistdestinasjonsområder, bl.a. Pattaya, Khon Kaen og Hat Yai. I neste uke vil TAT gjennomføre undersøkelsen også i Chiang Mai, så vel som i utvalgte sørlige provinser.

Det sies at driverne av utestedene i Khon Kaen ikke vil utvide åpmningstidene utover klokka 2, da det er bare noen få utenlandske turister ute etter denne tiden, mens Pattayas utesteder gjerne vil ha åpent til 04:00.

(we) Kilde TheNation


 Kommentér


Vellykket testing av rødtlyskameraer i BangkokPolitiet i Bangkok meldte at 538 bilister ignorerte rødt lys søndag mellom klokka 12 og 15 på ettermiddagen. De ble fanget opp av de nye "Red Light Camera System",  som er blitt installert i  30 gatekryss i hovedstaden. Systemet startet opp søndag.


Flest ignorerte det rødelyssignalet i krysset Ratchada - Rama IV med halvparten av alle sakene: 269. Deretter krysset Asoke-Petchaburi med 78 tilfeller.

Det sies at det nå ikke var prioritet å kreve bøter, men at folk skal overholde loven og slutte med den farlige vanen med å ignorere lysene.

Trafikkantene varsles ved skilting 50 - 100 meter før kryssene. Dataene fra prøveperioden skal hjelpe politiet til å forstå hvorfor noen kryss er dårligere enn andre.

Ingen bøter vil bli utstedt ennå ettersom systemet fortsetter er under utrprøving. Fra det 20. september kan imidlertid trafikkantene forvente å få bøter gjennom posten og poengtrekk på sine førerkort.

(we) Kilde: Siam Rath

 Kommentér

Foreslår å beholde 7 prosent merverdiavgift i ytterligere 2 årThailands finansdepartement vil foreslå for regjeringen at den nåværende merverdiavgiftssatsen skal holdes på 7 % i ytterligere ett til to år til, i tråd med den nåværende økonomiske situasjonen.Merverdiavgiften ble redusert fra 10% til 7%, og den midlertidige reduksjonsperioden skal utløpe i slutten av denne måneden. Ved å opprettholde satsen på 7% vil det stimulere den svekkede økonomien.

Finansdepartementet har nedsatt et arbeidsutvalg, som skal vurdere en overhaling av Thailands skattestruktur, både mht inntekter, særavgifter og tollskatter. Arbeidsutvalget skal også vil vurdere Palang Pracharat-partiets politiske løfter, som ble gjort under valgkampen og som inkluderte personskattekutt til bare 10%, to års fritak for onlinehandlere og et femårs skattmoratorium for nye universitetsutdannede

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Thailands konsumpris steg med 0,52 prosent i augustKonsumprisindeksen i Thailand, eller inflasjonen, steg i august med 0,52 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, men var lavere enn 0,98 prosent i juli i år ifølge handelsdepartementet. Inflasjonen forventes i år å bli mellom 0,7 og 1,3 prosent.


Inflasjonen de første åtte månedene i år økte 0,87 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det var prisøkning på 5,15 prosent på fersk mat, hovedsakelig "sticky rice", svinekjøtt, egg, frukt og grønnsaker, som er hovedårsaken til at inflasjonen steg i august.

Energikostnadene sank imidlertid 5,16 prosent etter et fall i oljeprisen på verdensmarkedet,

(we) Kilde: TheNation


 Kommentér


Thailands utdanningsminister: Slutt med vold og miniskjørtThailands nye utdanningsministeren Nataphol Teepsuwan vil ha slutt på to ting: vold mellom tenåringer og miniskjørt.


Han sier at den første er farlig og den andre er uanstendig.

Gamle forskrifter er erstattet med nye fra departementet og ble kunngjort i Government Gazette. Departementet melder at er var på tide at regelverket oppdateres tidsmessig. 
  
(we) Kilder: Sanook


 Kommentér

Thailand åpner Fake News Center senest 1. novemberThailands departement for digital økonomi og samfunn planlegger å åpne et "Fake News Center" senest 1. november, for å bekjempe spredning av oppdiktede nyheter. Den skal fokuseres på fire kategorier unøyaktige og oppdiktede nyheter som kan påvirke publikum.


Det er nedsatt fire underutvalg for å vurdere de forskjellige kategoriene nyheter som kan påvirke offentlig fred og nasjonal sikkerhet. 

De fire nyhetskategoriene det gjelder, refererer til naturkatastrofer som flom, jordskjelv, dambrudd og tsunamier; økonomi, finans- og banksektoren; helseprodukter, farlige varer og ulovlige varer.

(we) Kilde NNT

 Kommentér

50000 baht og 3 måneders fengsel for kjøring uten førerkort ?Thailand vil oppdatere transportloven - og det kan føre til enorm økning i bøtesatsene. 50.000 baht i bot og tre måneders fengsel for å kjøre uten gyldig førerkort er ett av forslagene. 

Politiledelsen sier at trafikkatferden må endres og ber om endringer i to utdaterte lover, som er fra 1979. Dette vil bety at sjåfører uten førerkort da kan bli bøtelagt med opptil 50.000 baht og fengsel i tre måneder, mot nåværende reaksjon: 1000 baht i bot, og et klaps på håndleddet og kanskje i verste fall fengsel på en måned.

Forslagene inkluderer også modernisering av prosedyrer, datastyring, kobling av provinsielle databaser og andre tillatelser.

(we) Kilde: PattayaToday
 Kommentér


Se eldre saker...