Stacks Image 186

Sjalu thaimann drepte sin elskerinne med 30 knivstikkPolitiet i Sattahip, syd for Pattaya, har arrestert en 35 år gammel thaimann som i forrige uke med knivstakk og tok livet sin elskerinnen.


Den 41 år gammele kvinnen, ble funnet med 30 stikksår i et leid rom, den 8. august. Hun hadde vært død i omtrent to dager.

Poltiet fanmt frem til drapsmannen, som bodde i en leid innkvartering med sine kone, i Rayong litt sør for Satahip.

Mannen ble tre dager senere han tatt med for å rekonstruere (bildet) forbrytelsen. Han innrømmet drapet og sa at han var opprørt over at hans elskerinne chattet på Line med andre menn. I raseri knivstakk han henne i brystet og på andre deler av kroppen.

Han sier han da ble lei seg og ble liggende hos sin døde elskerinne i to dager før han dro tilbake til kona.

Kilde og bilde: DailyNews


 Kommentér

Bred sprekk i Bang Saphan reservoar-damEt brudd i vollen i Moarsuap-reservoar i Bang Saphan-distriktet i provonsen Prachuap Khirikhan har utvidet seg over 15 meter, men skulle på det tidspunktet ikke utgjøre noen trussel for lokalsamfunnene nedfor dammen hevdes det.


Sprekken i Morasuap-reservoardammen hadde økt fra 10 meter bred søndag kveld til 15 meter mandag.

Fire lekkasjer oppsto i demningen etter en uke med kraftig regn i distriktet, og utvidet seg raskt. Vann fra Murasuap-reservoaret strømmer østover til Thailandsbukta, omtrent 25 kilometer unna, gjennom Krud Canal i Ban Krud.

At bruddet hittil ikke utgjøre noen trussel for de som lever nedstrøms, skyldes det for tiden lave vannivået i reservoaret.

Morasuap-reservoaret kan inneholde 1,6 millioner kubikkmeter vann i et område på 160 mål. Det ble oppgradert av en privat entreprenør under et prosjekt på 38 millioner baht for å øke kapasiteten etter at det først ble oppdaget en sprekk i 2016.

(we) Kilde: BangkokPost


 Kommentér


Frykter at Thailands lengste trebru kollapserDen thailandske hæren frykter at landets lengste trebru skal kollapse etter fortsatt kraftig regnvær i de vestlige provinsen Kanchanaburi. Den 850 meter lange Mon Bridge ligger i Sangkhla Buri-distriktet, og er en kjent turistattraksjon både for thaier og utlendinger.Sjefen for det 29. infanteriregimentet, som har base i Kanchanaburi, sier til media at han har instruert hæren til å holde vakt, da broen kan kollapse av kraftige strømmer i Songkalia-elven.

Motorbåter, tropper og frivillige er satt in for å fjerne rusk, for det meste tregrener og tømmerstokker, som er blitt vasket ut av jungelen.

(we) Kilde: TheTribune

 Kommentér

Stengingen av Hong Kong Airport rammer turismen til ThailandEtter et par dager med hel eller delvis stenging av Hong Kong Airport, som følge av demonstranters okkupasjon av terminaler, ser det ut til at trafikken er igang igjen idag.


Denne flyplassen har også stor betydning for flyreiser til Thailand.

Hvis flyreiser fra Hong Kong blir forstyrret i mer enn syv dager, betyr det omlag 30 000 færre turister til Thailand.

Og nå er det høysesong for slike reiser da skolene i Hong Kong stenger i august stenger for sommeren.

I fjor besøkte 1,02 millioner fra Hong Kong Thailand, og representerte 2,65 prosent av markedsandelen, noe som gav Thailand en inntekt på 42 milliarder dollar.

(we) Kilde: TheNation


 Kommentér

Immigrasjonen vil holde Thailand trygt med "Smart Car"Thailands immigrasjonssjef beordrer bruk av "smart car" for å sikre flyplasser og landets grenser.

Ved passeringsstedet Sungei Kolok inn i Malaysia har de hatt utplassert en såkalt "Smart Car" for å sjekke folks legitimasjon i løpet av den travle perioden under muslimenes Eid-feiring. Bilen er utstyrt med utstyr som bedrer kontroll og dokumentasjon. 

«Smart Car» ser ut til å være lik "Smart Van" som har vært i bruk andre steder i landet, og ikke bare på grensepasseringssteder-

(we) Kilde: Naew Na

 Kommentér


Dyrere og lengre ventetid for Schengenvisum fra Vietnam og FilippineneFra nå av blir ikke filippinske og vietnamesiske visumsøknader for Norge og Schengen lenger behandlet i Vietnam. I stedet blir søknadene sendt til den norske ambassaden i Bangkok.


Det skriver nettstedet ScanAsia. I begge landene må det søkes via VFS Global. Ettersom søknaden nå må behandles i Bangkok, er det et gebyr på ytterligere 11,50 euro på toppen av det vanlige visumgebyret på 20 euro for vietnamesiske søkere.

Dette betyr at søkere fra Vietnam og Filippinene må forvente en utvidet behandlingsprosess på henholdsvis 4-6 og 2-4 arbeidsdager. Alle søknader levert før endringene trådte i kraft blir behandlet av de respektive ambassadene. For mer informasjon se nettstedene til de norske ambassadene i Hanoi og Manila.

(we) Kilde: ScandAsia


 Kommentér

65 millioner turister til Thailand om 10 år?Thailand planlegger å motta 65 millioner turister årlig innen 10 år. Reiseliv er en økonomisk livsnerve for Thailand, og det store antallet besøkende er en grunn til at nasjonen har Asias sterkeste valuta i år. Reiselivet står nå for nesten en femtedel av landets nasjonalprodukt.


Dette gjør det vanskeligere å takle ytterligere miljøbelastninger. Eksempelvis har en allerede ubestemt stenging av den ikoniske Maya Bay - som ble kjent av Leonardo DiCaprio-filmen The Beach - for å la økosystemet komme seg.

Sørøst-Asias nest største økonomi planlegger å bruke rundt 13 milliarder dollar i å utvide flyplasskapasiteten og koble store terminaler til høyhastighetsjernbaner.

Landet må implementere et bedre system for å håndtere turister og destinasjoner, noe som kan hjelpe mot overbelastning og miljøproblemer.

(we) Les mer på PattayaToday


 Kommentér

Thaiene låner tidlig og blir nå raskt gjeldsslaverEn studie fra Bank of Thailand rapporterer at thailendere setter seg i gjeld allerede i 20-årene, og har en tendens til å låne mer etter hvert som de blir eldre.

Thailands husholdningsgjeld har jevnlig økt til 78,6% av landets bruttonasjonalprodukter (BNP), ifølge tall fra National Economic and Social Development Council.

Til sammenligning utgjorde husholdningenes gjeld 49,89% av BNP i 1991. Mellom 2008 og 2012 steg tallet 12,8% per år, og størrelsen i forhold til BNP steg fra 56% til 77%.

Thailand er nå et topp-ti med høyeste husholdningsgjeld blant 89 land over hele verden og tredje høyest blant 29 asiatiske land.

(we) Les mer på ThaiPBS

 Kommentér


Loeis røde kleberis registreres som som GI-produktDen røde kleberisen fra Thailands nordøstlige provins Loei, vil bli oppført som et GI-produkt (geografic indikaion) av Office of Bio-Economic Development, på grunn av sine unike egenskaper.Risen kommer fra en lokal risstamme i Loei, kjent for sin unike duft og lave sukkerinnhold, noe som gjør den særlig egnet for personer med diabetes.

Denne ristypen forsvant fra markedet for en stund til den for et drøyt år siden ble tatt opp igjen av noen bønder som dyrket lokale risstammer.

Utbyttet av risen var bare fem tonn det første året, men det økte til 15 tonn i år, og nå oppfordres andre bønder til å plante risen til eget forbruk.

(we) Les mer på ThaiPBS


 Kommentér

Med fem nye har Thailand har nå 133 nasjonalparkerThailand har nå 133 nasjonalparker, av ulike typer, etter at det er kommet til fem nye etter at dagens konge overtok etter sin far. Thailand har som mål å øke skogarealet med 55 % innen 2037 og nasjonalparker er en del av denne strategien.


En del av arbeidet med å øke skogområdet og bevaring av skogbruk under nasjonalparksystemet har tre viktige mandater, miljøvern, forskning og fritidsutvikling.

Det er for tiden 133 nasjonalparker i Thailand, hvor Khao Yai nasjonalpark er landets første (etablert 1962) og Tham Sa Koen nasjonalpark i Nan som den siste utpekte under regjering av avdøde kong Bhumibol Adulyadej.

De fem nye er:
  • Namtok Chet Sao Noi National Park 
  • Khun Sathan National Park 
  • Mae Takhrai National Park 
  • Than Sadet-Ko Phangan National Park 
  • Doi Chong National Park
Mae Takhrai nasjonalpark et område på 356,66 kvadratkilometer i San Kamphaeng, Doi Saket og Mae On-distriktene i Chiang Mai-provinsen sammen med Ban Thi og Mueang distrikter i Lamphun.

Than Sadet-Ko Phangan nasjonalpark ligger på Ko Phangan, en øy 100 kilometer unna Surat Thanis kyst og har et samlet areal på 44,99 kvadratkilometer. Parken har opprettholdt ødelandets villmark på sin robuste og bratte fjellkjede. Khao Ra er den høyeste toppen på 627 meters høyde.

Doi Chong nasjonalpark et område på 346,18 kvadratkilometer i distriktene Sop Prap, Thoen og Mae Phrik i Lampang-provinsen og distriktene Li og Thung Hua Chang i Lamphun-provinsen. Parken tilbyr fjellområder og en rekke løvskoger. Det høyeste punktet, Doi Jong, er 1 379 meter over gjennomsnittlig havnivå.

Ytterligere 22 nasjonalparker er i ferd med å bli etablert. Disse inkluderer 11 nasjonalparker på land og 11 marine nasjonalparker,.

(we) Les mer på TATNews


 Kommentér

Gratulerer med dagen, alle thaimødreMorsdagen i Thailand er en veldig spesiell anledning som feires blant thaier over hele kloden for å hedre mødre og deres kjærlighet til barna sine. I Thailand blir morsdagen i dag den 12. august. Dette er hennes Majestet Dronning Sirikits fødselsdag. Dagen er en nasjonal høytid og fridag i Thailand
.


En gave til munker utgjør en meningsfull del av den tradisjonelle morsdagen-feiringen. Tidlig på morgenen arrangeres seremonier for å gi mattilbud til Thailands buddhistmunker. På skoler er det vanligvis en morsdagsseremoni. 

På den dagen kommer mødre til barns skole, og hvert barn kneler ved føttene til moren hennes, og respekterer moren for alt hun har gjort for de. Det er veldig vanlig å se mødre tørke tårene og at mange barn gjør det samme i dette som er et gledelige og stolt øyeblikk. Små barn lager sitt eget håndlagde kort til gave til mødrene.

Sønner og døtre gir kanskje også moren en spesiell gave eller tar mamma ut for et spesielt måltid. Noen restauranter har spesielle kampanjer denne dagen.

Den mest tradisjonelle morsdagsgave i Thailand er jasmin - en blomst som ligner morsrollen. Den lille kransen blir også sett på som et symbol på renhet og mildhet. Denne hvite blomsten er gjennomsyret av en søt parfymerte duft.

(we) Taste of Thailand Kommentér


Amerikaner (37) pågrepet for nettsvindel (video)


En amerikanske borger (37) ble forrige fredag pågrepet i sin luksusvilla på Koh Samui mistenkt for nettbasert svindel.

En amerikansk cryptocurrency-sjef ble arrestert i luksusleiligheten hans i Thailand over en påstått nettbasert svindel. Amerikaneren er fra New Jersey og skal ha hatt en ledende rolle i cryptovalutaen «Ormeus Coin» som «rådgiver og investor».

Ifølge Coinmarketcap var Ormeus Coin verdt mer enn 48 millioner dollar i desember 2017 før den stupte i verdi. I dag skal verdien være på litt over $ 1 million.

To påståtte ofre anmeldte mannen til Bangkok-politiet i juli og påstod de ble lurt av den amerikanske forretningsmannen i 2017. De forklarte at de brukte omtrent 100 000 dollar på oppstart av cryptovalutaen, «Ormeus Coin» - lignende Bitcoin - de skulle få 100 prosent overskuddet like etter investeringen.

De to investorene hevdet at de så verdien stige i lang tid, men hadde ikke fått sin andel av overskuddet. I anmeldelsen går det fram at 37-åringen skal ha endret nettstedet og ble etter det utilgjengelig.

37-åringen ble fraktet til Bangkok og er varetektsfengslet mens saken etterforskes. Han står oppført som «rådgiver og investor» på nettstedet.

(pf) Kilde: YouTube


 Kommentér

Beskjeden økning av drosjesatsene i Bangkok og omegn

Thailands transportdepartement har godkjent at drosjesatsene i Bangkok og forstedene økes noe i løpet av en måned fra nå. Prisene har stått uendret i flere år. Økningen virker svært beskjeden, men møter negative reaksjoner fra publikum. betydelig for de korteste og lengste distanser

De nye prisene vil være som følger:
  • Grunnraten på start av turen er 35 baht.
Satsene er pr. km for de første 10 km blir 6,50 baht mot tidligere 6,00
  • 7 baht/km opp fra 6,50 for de neste 10 km til 20 km
  • 8 baht/km opp fra 7,50 for kjøring mellom 20 km og 40 km
  • 8,5 baht opp fra 8 formellom 40 og 60 km og ytterligere 0,5 til 1 baht kjøriong utover 60 km.
Dersom en taxi blir fast i et trafikkork og ikke kan kjøre mer enn 6 km i timen, vil prisen øke med 1 til 3 baht for hvert minutt de sitter fast i trafikken.

Tilleggsgebyret for drosjer på Suvarnabhumi internasjonale flyplass økes fra 50 til 70 baht for vanlige drosjer og 90 baht for store drosjer.

Bagasje vil bli belastet med 20 baht per enhet for tre eller flere enheter.

(we) Kilde: ThaiPBS

 Kommentér

Endelig kan farlige ugressmidler kan bli forbudt iløpet av åretDet ser ut til at dert måtte en kvinne til, for å få forbud mot enkelte farlige plantvernmidler i Thailand, midler som er forbudt i mange andre land. Det er viselandbruksministeren i den nye regjeringen som bekjentgjør dette.


Det er spesielt tre farlige ugressmidler, som er mye brukt i Thailand og som forbruker- og samfunnsgrupper lenge har kjempet for å få forbudt.

Hun har beordret en suspensjon av tildeling av tillatelser for eller registrering av paraquat, klorpyrifos og glyfosat, mens det ble foretatt en fullstendig gjennomgang av bruken av kjemikaliene til landbruket. 

- Gjennomgangen forventes å være fullført denne måneden, sier hun, og legger til at hun personlig ønsker at de skulle bli forbudt denne måneden, men ville måtte ta flere problemer i betraktning, for eksempel mengden kjemikalier som for tiden er lagret.

(we) Les mer på ThaiPBS

 Kommentér


Bangkoks trafikkpoliti må bestå ny kunnskapsprøvePolitiet i Bangkok, i utgangspunktet de som er involvert i trafikkoppgaver,vil i september bli testet for sin kunnskap trafikkreglene og loven.


Testen består av 100 spørsmål ut av 1000 mulige. Offiserer fra med 10 forskjellige rang, fra Lt-Col ned til politiets korporaler vil bli testet. Lt-Col er vanligvis rangen til en visestasjonssjef.

Totalt skal 3000 offiserer avlegge prøven, på en og en halv times varighet. Hvis de ikke får 80% score, må de prøve på nytt. Hvis de da mislykkes igjen, blir de overført til andre oppgaver.

(we) Kilde: DailyNews


 Kommentér

Fem mindre partier bryter ut, Thailands regjering mister flertalletFem mindre partier, som tilsammen har fem representanter i Underhuset (den lovgivende forsamling) bryter nå ut av regjeringskoalisjonen, og danner en egen uavhengig opposisjon. Dermed har regjeringen bare 246 representanter, som er det samme som opposisjonen har.


Landets energiminister (bildet), som forøvrig er leder av ett av de fem minipartiene, sier at det neppe skaper problemer, og at løsninger må finnes gjennom dialog. Det medfører neppe heller endringer mht. hvem som er statsminister da vedkommende er valgt i et felles møte mellom Underhuset og Senatet.

De fem minipartiene er: Thai Civilized Party, Palung Thai Ruk Thai Party, New Democrat Party, Thai People's Justice Party og Thai Teachers for People Party.

(we) Kilde og bilde: TheNation


 Kommentér

Fem pågrepet for salg av falsk kunstgjødselFem personer er pågrepet i Kalasin i det nordøstlige Thailand for å ha solgt falsk kunstgjødsel til lokale bønder.

Alle de mistenkte er opprinnelig fra Roi Et-provinsen. De leverte store poser med kunstgjødsel i en lokal landsby. Gruppen hadde en lastebil med høyttalere festet på toppen av bilen. Selgerne kjørte rundt i landsbyer i Kalasin og annonsere at kunstgjødselen de solgte var billig og autentisk. Mange lokale bønder ble lurt til å kjøpe uregistrert kunstgjødsel med ukjente ingredienser.

Landsbyboere i området hadde klaget til politiet om at det var en gruppe selgere som kjørte rundt en lastebil fylt med falsk gjødsel. Landsbyboerne fryktet at bruk av falsk gjødsel ville påvirke avlingene deres.

Kunstgjødselen vil bli undersøkt av Kalasin Department of Agriculture for å se hva gjødselen inneholder slik at de kan informere bøndene om mulige effekter av bruken av den falske gjødselen.

(pf) Kilde og bilder: INN News - Thai Residents
 Kommentér


Fruktfestival skal trekke turister til Hat YaiI helgen går startskuddet for en tre måneder langt fruktkampanje i Hat Yai i det sørlige Thailand.

"Thailands fantastiske Durian og fruktfest 2019" blir avholdt på på Klong Hae Floating Market i den sørlige provinsen Songkhla i helgen.

Dette er fjerde gang fruktfestivalen arrangeres av lokale fruktbønder og det satige Department of Internal Trade (DIT).

Lokale flyplasser og forskjellige flyselskaper vil delta i kampanjen ved å la passasjerene ta med lokal frukt på flyet i en tre måneders periode.

(pf) Kilde og bilder: Daily Rath Kommentér

Vannkrise for sykehuset i SurinVannmangelen i Thailands nordøstlige provins Surin har nådd et så kritisk nivå at sykehuset ber om hjelp.


Sykehuset i Surin bruker opp mot en million liter vann i døgnet, men får bare levert 80.000 liter vann i døgnet, noe som er knappe 10 prosent av det daglige forbruk.

Sykehusetets reservetaker, på 1,43 millioner liter vann er tomme. Offentlige myndigheter sender tankebiler med vann til sykehuset, men det rekker ikke til det daglige behovet. Mange private husholdninger har også donert drikkevann til sykehuset.

Huey Saneng-reservoaret (bildet over), i Tambon Chaniang i Muang-distriktet, som tidligere var den viktigste vannkilden for vannverket, har nesten tørket ut på grunn av den langvarige tørken, til tross for at det nå er starten på den «våte» sesongen.

I mellomtiden har militæret og vannverksmyndighetene installert rundt 12 kilometer med rørledning for å hente ut vann fra tre gamle steinbrudd, som angivelig inneholder rundt tre millioner kubikkmeter vann, for bruk i Surin.

Maitri Khetta, den lokale vannverkssjefen, sier at vannet i steinbruddene vil være tilstrekkelig til å dekke etterspørselen i tre måneder.

(pf) Kilde og bilde: ThaiPBS


 Kommentér

THAI-Airways doblet sitt tap i andre kvartalGlobal nedgang, hard konkurranse og sterk baht forverrer flyselskapets situasjon. Bare i andre kvartal var nettotapet på 6,88 milliarder baht, noe som er mer en dobbelt av hva underskuddet var samme kvartal i fjor.


THAI kjemper med å operere aldrende fly, synkende turistankomster og en sterkere valuta, en valuta som har styrket seg med 8% mot den amerikanske dollaren det siste året.

(we) Les mer på BangkokPost


 Kommentér


Se eldre saker...