BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

To nye avtaler for Turish AirlinesTurkish Airlines har inngått codeshare-avtaler med Bangkok Airways og Kuwait Airways.

Avtalene vil gi passasjerene reiseforbindelser til destinasjoner operert av de to samarbeidende selskapene. Avtalen med Bangkok Airways gjelder for 16 destinasjoner i Thailand og andre byer i Sørøst-Asia.

(pf) Kilde: TravelNews


 Kommentér

Bygget i Thailand: Helt ny Mitsubishi L200 kommer til NorgeBygget i Thailand for det globale markedet kommer nye L200 til Norge i september/oktober.
40 år etter den ble introdusert første gang, og etter 4,7 millioner solgte enheter globalt kommer det nå en helt ny Mitsubishi L200 pickup. 416.000 enheter ruller fortsatt rundt på veier og i terrenget i Europa. Introduksjonen av nye L200 foregikk i november i fjor, og nå har produksjonen startet for vår verdensdel med spesifikasjoner skreddersydd for norsk og europeiske lands smak og krav.

Mitsubishi L200 selges i 150 land og L200 er Mitsubishi Motors Corporation (MMC) sin nest mest solgte bilmodell globalt, mellom Outlander og ASX. Hovedmarkedet er uten tvil sør-Asia (ASEAN), hvor 30% av det globale pickup salget befinner seg (alle bilmerker).Uovertruffen driftssikkerhet og fremkommelighet både på og utenfor veien, takket være kraftoverføringen i Super Select 4WD II systemet, nå tilført ulike kjøreprogrammer tilpasset underlag som snø, gjørme, grus og steinete forhold, nedstigningskontroll og både låsbar senterdifferensial og bakre differensial er på programmet. Til sammen ekstrem fremkommelighet i fotsporene etter legendariske Pajero og årevis satsning og erfaring innen ørkenrallys som Paris-Dakar. I Indonesia har L200 60% markedsandel innen pickups til bruk i gruvedrift. På den andre siden av planeten, i Chile, er også L200 markedsleder innen pickups til gruvedrift.

Den 6. generasjon L200 utgjør 15% av Mitsubishi sitt globale bilsalg og er dermed en betydelig modell. Fabrikken i Thailand er dessuten MMCs største virksomhet utenfor Japan. L200 har vært med siden 1978 og har sammen med for eksempel Pajero bidratt til å bygge Mitsubishi sitt renommé som leverandør av firehjulsdrevne modeller med ekstremt god fremkommelighet.

L200 kommer også med aktive og passive sikkerhetssystemer som man vanligvis ikke finner i denne klassen. Avanserte kamera og radarer støtter aktive sikkerhetssystemer som f.eks. misakselerasjon som forhindrer at man kjører inn i objekter og filskiftevarsler som kan «vekke» en trøtt sjåfør. Passive sikkerhetssystemer er fullt på høyde med moderne personbiler med avanserte beltestrammere og kollisjonspute lavt montert i dashbordet (kne-airbag).

(pf) Kilde: MyNewsDesk Kommentér


Svindel: Avslørt av IP-adresse og kontoutskrifter


En mann i midten av 30-årene tok seg et par turer til Thailand uten å melde ifra til Nav som betalte ham arbeidsavklaringspenger. 

En Nav-kontroll avslørte svindelen som deretter endte i retten. Mannen ble avslørt etter sjekk av ip-adresse og kontoutskrifter.

(pf) Les saken i Moss Avis (betalingsmur) Kommentér

Thailands regjering fikk smake sitt første nederlag i parlamentetRegjeringen led sitt første nederlag i underhuset (parlamentet) i går på grunn av en parlamentarisk forskrift som skulle spesifisere parlamentets ordførers habilitet i utførelsen av hans eller hennes plikt.Det dreide seg om kravet til upartiskhet fra vedkommende side. Opposisjonen krevde at forskriften ble endret for tydeligere å spesifisere kravet til habilitet av husets speaker, noe regjeringens representanter mente var unødvendig.

Da saken skulle stemmes over, stemte 205 fra opposisjonen for å endre forskriften mot 204 stemmer på stemte imot. Et av possisjonens parlamentsmedlemmer ba om en ny avstemning, men den ble avvist av møtelederen.

Regjeringens første nederlag i underhuset kom ved at to mindre partier i koalisjonsregjeringen, som har to parlamentsmedlemmer, har erklært seg selv som en "uavhengig opposisjon."

Møtelederen og hans varamann begge representanter for regjeringspartiet, avsto fra å stemme, slik skikken er.

(we) Kilde: ThaiPBS
 Kommentér

Illegale tømmerhoggere beskytter seg med landminer i Si Sa KetIllegale tømmerhoggere har tatt i bruk landminer som kan drepe eller skade skogbrukere som prøver å blande seg i deres hogging av de høyt verdsatte Payoong, eller Siamese Redwood-trær i thailandske skogreservater.
Dette i et naturreservat i den østlige provinsen Si Sa Ket, provinsen som grenser til Kambodsja. Da skogbrukere nærmet seg et område hvor det hørtes ut som hogging pågikk, tråkket en av de på en sirkulær metallplate. Et annet teammedlem brukte en pinne for å undersøke gjenstanden, som de fant å være en landminer.

Skogbrukerene brukte deretter en alternativ rute frem til området, hvor de fant fem tømmerhoggere igang med å felle Payoong-trær. Tømmerhoggerne flyktet.

Et militært team ble sendt ut for å uskadeliggjøre landminen og for å undersøke områdene rundt for å se etter farligere remedier. To rakettdrevne granater og en håndgranat ble funnet.

(we) Kilde: ThaiPBS

 Kommentér


Thailandsk ex-statsminister blir serbisk statsborgerDet meldes at den nå landflyktige tidligere statsminister Yingluck Shinawatra, som ble dømt i Thailand til fem års fengsel for manglende bruk av sin myndighet, har fått serbisk statsborgerskap.Serbias statlige nyhetsbyrået Tanjug rapporterte i går at den serbiske regjeringen bevilget henne statsborgerskap "fordi det kunne være i Serbias interesse". Et regjeringsvedtak som bekreftet dette ble offentliggjort i juni i Serbias offisielle tidning.

Med det serbiske passet kan hun reise uten visum til over 100 land, inkludert de fleste av EU-landene.

Yingluck flyktet fra Thailand i 2017, bare dager før hun ble dømt for å ha ha forvaltet en rissubsidieordning som var full av korrupsjon og kostet skattebetalerne hundrevis av milliarder baht. Hun og hennes støttespillere sier saken var politisk motivert.

Hun ga blaffen i den betalte kausjonen og rømte landet, angivelig til London via Dubai, der hennes milliardærbror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, er bosatt i selvpålagt eksil etter å ha flyktet fra Thailand også etter å ha fått en korrupsjonsdom

Hennes bror, den også landflyktige ex-statsministeren Thaksin Shinawatra har siden 2009 statsborgerskap i et annet land på Balkan, i Montenegro.

(we) Kilde BangkokPost Kommentér

Isan-advokat i møte om TM30, med et par nyheterEn utenlandsk advokat i Isan har hatt et møte med Immigrasjonssjefen i provinsen Nakhon Ratchasima. Dette med bakgrunn i en petisjon fra utlendinger i Isan, om problemene med rapportering på TM30. Samtalen bekrefter at reglene nok praktiseres noe ulikt i de enkelte provinser, og kanskje mere restriktivt i provinser med de større turistdestinasjoner.Han kommer med to nyheter: En komité skal vurdere ordningen, og skjemaer skal etterhvert kunne fylles ut online:

1) Det er et utvalg som skal endre innvandringsloven allerede på plass. Men å endre lover tar tid. Immigrasjonssjefen i Korat er en del av den komiteen, og de vet at noen endringer må gjøres. De ønsker å gjøre det lettere for utlendinger. Jeg snakker til og med om den høye verdien av baht, og de vet at det forårsaker problemer for noen pensjonister.

2) Men den beste nyheten er et dokument, en ordre signert 5. august 2019 som jeg så. De nekter å lage en kopi da det er et internt dokument. Det er en ordre fra Bangkok å lage en applikasjon online for alle skjemaer, for å forenkle ting. Det betyr at TM6, TM30, TM47, alle vil være online, tilgjengelig på telefonen din, og at du må gå til Immigrasjonen. Du vil bare måtte gå en gang i året til immigration for utvidelsen. 5. august er samme dag som Bangkok Post laget en forside med "Furore over TM30-skjemaer".

15. august planlegges et panelmøte om TM30 og innvandringsregler. Utenlandske journalister skal bli invitert.

Her finner du hele redegjørelsen fra advokaten, gitt etter møtet med Immigrasjonssjefen.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Sørafrikansk kvinne, dømt for narkotikasmugling, løslates fra thaifengselEn sørafrikansk kvinne, som i 2011 ble arrestert og dømt for smugling av narkotika, blir nå løslatt og sendt tilbake til sitt hjemland. Hun ble arrestert ved ankomst til Suvarnabhumi, da en oppdaget hvit pulver i hennes hår, som viste seg å skule 1,5 kg. kokain.

Under rettssaken fortalte hun at noen hadde leid henne til å bringe narkotiaken til noen på et hotell i Bangkok.

Hun ble opprinnelig idømt 30 års fengsel, som ble redusert til det halve og senere med ytterligere 2,5 år.

Den sørafrikanske ambassaden i Bangkok, Thailand, har bekreftet å ha mottatt en skriftlig melding fra thailandske myndigheter om løslatelsen.

(we) Kilde og bilde: news24


 Kommentér


Tre thailandske flyplasser skal bli bedre for de reisendeTre provinsflyplasser, Buriram, Surat Thani og Krabi, blir oppgradert neste år for et samlet budsjett på 11,3 milliarder baht.


En passasjerterminal på 700 millioner baht skal bygges på flyplassen i nordøstlige Buriram, for å kunne betjene flere turister, ikke minst sportsturisme. Provinsen er hjemsted for landets samferdselsminister og Buriram United fotballag. Den har ogtså Chang International Circuit racingbane og e-sports arena. Den nye terminalen vil mer enn doble flyplassens kapasitet til 1,7 millioner passasjerer i året fra nåværende 750.000.

Surat Thani-flyplassen vil også bli oppgradert for å støtte den blomstrende sørlige turismen. Utvidelsen vil gi rom for 3,6 millioner passasjerer i året, mot 2 millioner i dag.

Krabi-flyplassen utvides til å doble kapasiteten til 8 millioner passasjerer i året.

Det arbeides også med planer for å øke de kommersielle inntekter på 28 flyplasser, med mål å øke de årlige inntektene med 143 millioner baht. Leie av butikk- og kommersielle plasser på flyplassene vil bli hevet, men derimot ikke passasjeravgifter.

(we) Kilde: BangkokPost


 Kommentér

Bank of Thailand kutter styringsrenta - men ingen effekt på svak norsk kroneBank of Thailand kutter styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 1,5 prosent. Dette bare 0,25 prosentpoeng over styringsrentrs laveste nivå. 

Formålet er å svekke den thailandske baht, men ser en på kursen i morgentimene i dag er effekten minimal, også i forhold til USD,

Den norske krona er faktisk svakere i dag enn i går, med nå bare 3,35 baht pr. krone, ved uttak i minibank. Det laveste nivå i dette århundre.


 Kommentér

Storbrann på superyacht i PhuketDen 55 meter lange yachten Lady D lå fortøyd helt ved enden av moloen Ao Por Grand Marina, noe som gjorde brannslokkingen vanskelig, ifølge lokale myndigheter. Røyk og flammer strømmet i går morges ut fra den brennende superyachten, som hadde en verdi på omlag 100 millioner baht.

Mannskap ombord i yachten prøvde forgjeves å slukke flammene ved hjelp av brannslukningsapparater. Brannen startet mot akterenden av yachten og spredte seg raskt til de øverste dekk.

Yachten var nylig ankommet fra Langkawi i Malaysia. Den britisk-registrerte yachten hadde en kanadisk kaptein.  Eieren er foreløpig ikke i Thailand, ifølge politiet.

Myndighetene planlegger å slepe yachten til den nærliggende ubebodde øya Koh Nang, av sikkerhetsmessige årsaker. Ingen ble skadet i brannen.

(we) Kilde: BangkokPost
 Kommentér


Bli med ombord i en privateid 787 DreamlinerBli med ombord i verdens eneste privateide Boeing 787 Dreamliner. 

 Kommentér

Thai-kvinne dømt til døden for drap på utenlandske ektefelleEi thaikvinne (50) i Ang Thong-provinsen er av Thailands Høyesterett dømt til døden for drapet på sin eldre japanske ektefelle i 2015.


Hun ble arrestert i oktober samme år etter at hennes svoger fortalte politiet at han hadde drept den da 84 år gamle ektefellen.

Hun ble i 2016 opprinnelig frikjent av provinsdomstolen pga. manglende bevis. Lagmannsretten stadfestet den opprinnelige dommen. Påtalemyndigheten anket kjennelsen til Høyesterett og argumenterte med at hun var hovedhjernen bak drapet. 

Retten avsa i forrige uke sin dom. Høyesterett mente at kvinnen var nøkkelpersonen som befalte sin svoger å drepe sin egen mann.

(we) Kilde: BangkokPost


 Kommentér

Utlendinger varsler begjæring om skroting av TM30Tusenvis av utlendinger støtter allerede en begjæring hvor de ber Thailands immigrasjonsbyrå om å droppe det kontroversielle rapporteringskravet TM30.Begjæringen, som er lansert av en gruppe som bor i Isaan, finner du på https://reform-thai-immigration.com/.

Målet er å få 5.000 mennesker til å signere oppropet. Når målet er nådd, vil begjæringen bli sendt til statsministeren i Thailand, sjefen for immigrasjonen og utenriksministeren.

Begjæringen er lansert etter økende misnøye i utvandrersamfunnet i Thailand om den nå strenge implementeringen av artikkel 37 i utlendingsloven. Artikkel 37 ikke er et nytt krav, men ble sjeldent håndhevet i tidligere år.

Fram til 2018 har bruken av skjema TM30 aldri blitt håndhevet strengt. Men nå blir utlendinger og thailendere bøtelagt for å ikke ha lagt inn skjemaet TM30 når de kom tilbake til hjemmeadressen etter en helg i en annen provins. Denne rapporteringen gjelder også for turister, men det er hotellenes plikt å rapportere disse utlendingene til immigrasjonen.

Etter at begjæringen ble lansert forrige måned, har den allerede blitt vist i store nyhetssteder i Thailand og utenlands, inkludert Thaivisa.com, The Thaiger, Bangkok Post og The Phuket News.

Les mer på Reform Tha Immigration, med muligheter til å skrive under på petisjonen. (we)
 Kommentér


Tekne ut til VM i vektløfting

NRK.no: Marit Årdalsbakke og Ine Drabløs Andersson, som begge løftar for Tambarskjelvar IL, er tekne ut i troppen som skal forsvare Noreg under årets VM senior i vektløfting i Pattaya, Thailand, frå 18. - 25. september.

(pf) Kilde: nrk.no


 Kommentér

Thailand vil ha flere og nye nordiske turisterTourism Authority of Thailand (TAT) samarbeider med 24 thailandske nystartede selskaper for å komme tettere inn i det nordiske markedet under et prosjekt med tittelen "Bringing New Shades of Thailand to Nordic Travellers".

TAT`s guvernør og direktør ved TAT-kontoret i Stockholm leder prosjektet i fire land; Sverige, Norge, Danmark og Finland. Målet er å lansere turisme i nye sektorer som gastronomi, velvære og spa, samt idrett for å nevne noen, og i sekundære byer og samfunn med bærekraftig utvikling i tankene. Den første fasen begynner i oktober.

Thailand er et populært reisemål blant nordiske turister, selv om befolkningen i de fire landene bare er 26,5 millioner, besøker mer enn 700 000 Thailand hvert år, og bringer med seg mer enn 64 milliarder dollar i utenlandsk valuta.

- Det er virkelig en høy andel av markedet sammenlignet med andre europeiske land med store befolkninger, som Tyskland med 83 millioner mennesker eller Storbritannia med 65 millioner, hvorav bare 800 000 til 900 000 besøker Thailand.

De fleste reisende fra nordiske land er også gjentatte reisende og kjenner landet godt. I gjennomsnitt oppholder de seg i Thailand i opptil 17 dager, og bruker rundt 87.000 baht per tur, noe som er mye mer enn folk fra andre europeiske land. Siden de fleste nordiske turister liker å utforske nye steder, vil dette prosjektet gi dem en flott opplevelse, heter det fra TAT.

TAT-guvernøren sier at dette prosjektet ikke bare har som mål å øke turismen, men også å tilby nye tjenester som svarer til de nordiske reisendes behov og livsstil, ved å la dem utforske andre regioner i Thailand, spesielt sekundære byer og lokalsamfunn der nystartede selskaper kan hjelpe deg med å betjene de reisende i tillegg til å tilby fasiliteter som kreves i området.

(we) Kilde: TheNation

 Kommentér

Store bilprodusenter i Thailand ber om en svakere valutaThailands to største bilprodusenter, Toyota og Mitsubishi, er bekymret over den sterke thailandske valutaen. Bahten har ligget på de høyeste nivå de seks siste årene.

De to selskapene eksporterer mer enn 600 000 biler fra Thailand hvert år.

Mitsubishi Motors Corp i Thailand feiret forøvrig nylig sin milepæl for eksport på fire millioner enheter.

- Hvis vi hadde en sjanse til å snakke med regjeringen, ville vår anmodning være å se etter bahtens verdi, og hvis mulig, ønsker vi at den skulle være 10 prosent lavere enn nå, sier direktøren for Mitsubishi, og la til at følelsen deles ikke bare på Mitsubishi, men på tvers av en bransje som er avhengig av eksport.

(we) Les mer på TheNation

 Kommentér


Et muslimvennlig Thailand - uten sol og badThailand har alltid blitt sett på som en av verdens beste turistdestinasjoner med sitt enorme utvalg av attraksjoner, fascinerende kultur og vakker natur - og ikke minst sol og noen av verdens beste strender.

I den thailandske natur ligger evnen nedarvet til å omfavne kulturelle forskjeller som uunngåelig følger med utenlandske turister, et faktum som gjør landet til et enda mer attraktivt som turistmål.

For å best mulig tiltrekke seg turister fra den islamske religionen, har Tourism Authority of Thailand produsert en 5 minutters video, The Muslim Friendly Thailand, med det formål å promotere Halal-turisme.

Fokus er helt annet enn sol-og-bad, gogo, øl og hornmusikk.

Filmen er et vakkert glansbilde, glimrende fotografert og svært familievennlig. Uten et eneste klipp fra "Walking street".  Filen ble lagt ut på YouTube for en knapp uke siden og har under 250 visninger pr. tastende øyeblikk.

(pf) Kilde: Tourism Authority of Thailand


 Kommentér

Fagforeninger skeptiske til Thai Airways' flykjøpStatsejede Thai Airways får grønt lys til at købe eller lease 38 nye fly. Flyselskabets fagforeninger frygter investeringen vil forværre Thai Airways’ økonomiske problemer.

Thailands transportminister siger om sin tilladelse til, at Thai Airways anskaffer 38 nye fly, at investeringen er nødvendig for at styrke Star Alliance-medlemmets konkurrencekraft.

Flyene skal være et miks af fly til kort- og mellemdistanceruter samt selskabets langruter.

Investeringen mødes med modstand af flere fagforeninger hos Thai Airways, der forudser at dette yderligere vil belaste flyselskabets økonomi.

Ifølge det oplyste vil investeringen i de mange nye fly være på op mod 130 milliarder bath – altså mere end det dobbelte af, hvad Thai Airways i dag har i gæld.

(pf) Les hele saken på Stanby.dk


 Kommentér

Bangkok Airways og Air Asia med direkterute til SihanoukvilleBangkok Airways vil, etter planen fra januar 2020, etablere en direkte flyrute fra Suvarnabhumi i Bangkok til Kambodsjas kystprovins - Sihanoukville.


Selskapet vil tilby en daglig rute og bruke en 70-seter ATR72, med avgang fra Bangkok klokka 11:55 og ankomst Sihanoukville 13:40.

Lavprisselskapet Thai AirAsia, et datterselskap av Malaysia-baserte AirAsia, har allerede siden juli en direktefly fra Bangkoks Don Mueang til Kambodsjas Sihanoukville.

AirAsia | BangkokAirlines


 Kommentér


Se eldre saker...