Stacks Image 186

Bangkok Airways og Air Asia med direkterute til SihanoukvilleBangkok Airways vil, etter planen fra januar 2020, etablere en direkte flyrute fra Suvarnabhumi i Bangkok til Kambodsjas kystprovins - Sihanoukville.


Selskapet vil tilby en daglig rute og bruke en 70-seter ATR72, med avgang fra Bangkok klokka 11:55 og ankomst Sihanoukville 13:40.

Lavprisselskapet Thai AirAsia, et datterselskap av Malaysia-baserte AirAsia, har allerede siden juli en direktefly fra Bangkoks Don Mueang til Kambodsjas Sihanoukville.

AirAsia | BangkokAirlines


 Kommentér

Mente far var "bæsjen" - tente på "mæsjen"En sønn av en eiendomsutvikler i den nordøstlige provinsen Udon Thani fikk en barregning på 5000 baht på en pub i byen, men sa at de ikke hadde penger å betale. 

De ansatte kjente ham godt og lot ham stikke av for å finne foreldrene som kunne gi ham penger.

Men hans velstående far nektet å betale for ham. Den unge håpefulle kjørte deretter rasende av gårde. Ved en bro havnet han utfor veien. Deretter helte han bensin over sin CLS 250 CDI Mercedes Benz og tente på. Venner kom så og hentet ham og tok ham med til sykehus.

Far skal ha komme til stedet med «steinansikt» og nektet å uttale seg. Senere skal han ha fortalt politimesteren at sønnen hans led av mentale problemer og likte å lage trøbbel.

Bilen, en 2012 modell,  var forøvrig leasinget, og var således eid av en bank.

(we) Kilde: ThaiRath
 Kommentér


Barn drukner: Thailand fremdeles verst i ASEANPå en internasjonal konferanse ble det sagt at til tross for forbedringer er Thailands verste i ASEAN nå det gjelder barn som drukner, og at dødsraten er dobbelt så stor som verdensgjennomsnittet.


Dødsfallene ved drukning blant de under 15-årene hadde gått ned fra en topp på 1500 per år til 681 i 2018. Dette skal skyldes utdanningsprogrammer og arbeid fra etater på statlig og lokalt nivå de siste to tiårene og spesielt de siste ti årene. 

Men tallet er fremdeles "nummer én" i ASEAN, en uønsket statistikk med barn i alderen 5 til 9 år som det mest utsatte.

(we) Kilde: Thaivisa

 Kommentér

15 mistenkte bak bombeeksplosjonene i BangkokThailandske politietterforskerne har avdekket at 15 personer deltok i gjennomføringen av bombeangrepene i Bangkok sist fredag ​​morgen (2. august), ifølge en velinformert kilde.Kilden fra et etterforskningsteam sa i går (5. august) at tre mistenkte hadde blitt arrestert så langt og at politiet nå jakter på ytterligere 12. De15 mistenkte skal ha vært delt inn i team på to eller jobbet alene for å utføre angrepene.

Bombene skal ha bli levert av en mann på Makro Rangsit kjøpesenter, som tok drosjer til bombeplassene. Denne mannen skal ha kommet seg bort på en motorsykkel, med kurs i retning Pathum Thani.

Politiet skal så langt ha avhørt tre drosjesjåfører som leverte to av lagene til bombeplassene og hentet teamet på et av de to stedene.

To mistenkte, som ble arrestert ombord i en buss i Chumphon, ble varetektsfengslet på Provincial Police 9s politiutdanningsskole. De to ble mistenkt for å ha plantet bomber foran hovedkvarteret for Det thailandske politi, men bombene ble oppdaget før de eksploderte. Politiet hadde fått vite at disse to hadde krysset grensen til Malaysia og tilbake til Thailand via Sungai Kolok grensekontroll flere ganger.

De krysset grensen til Malaysia i juli og reiste senere til Bangkok derfra, la kilden til.

(we) Kilde: TheNation


 Kommentér

Thaiene bruker mer enn fire ganger den anbefalte mengden sukkerI 1997 konsumerte thaiene 19 teskjeer sukker om dagen. Det er mer enn tre ganger det daglige sukkerinntaket som er anbefalt av Verdens helseorganisasjon (WHO), som bare er seks teskjeer.


I dag konsumerer den gjennomsnittlige thailandske personen omtrent 28 teskjeer om dagen - mer enn fire ganger WHOs anbefalte mengde.

Thailendere har smak for sødme, spesielt tilhengerne av ulike leskedrikker, drinker som inneholder mer enn WHOs anbefalte sukkernivå.

Av de 25 testede merkene viste 23 seg å være drikkevarer som overskred terskelen. Alle de 25 merkene gjennomgikk laboratorietester for kalorier og konserveringsmidler som sorbinsyre og benzosyre.

Den siste rapporten om sukker i «bobledrikker» er en vekkerklokke som forhåpentligvis vil få thaiene på andre tanker neste gang de planlegger å bestille en. Men dette er langt fra det eneste området når det kommer til det høye sukkerforbruket i Thailand.

(we) Les mer på PhuketNews


 Kommentér


11 amerikanske utvekslingsstudenter reddet ut av jungel i Chiang MaiElleve amerikanske utvekslingsstudenter som onsdag gikk seg bort i jungelen ved Huay Tueng Thao-reservoaret i Chiang Maio ble funnet av redningsmenn rundt midnatt. Redningsaksjonen begynte like etter klokken 19 onsdag da en av studentene fikk ringt til lokalt turistpoliti.

Et team bestående av soldater, redningsmenn og ansatte fra Doi Suthep-Pui nasjonalpark fant de bortkomne studentene ved Pha Nok-klippen, over Tat Mok-fossen, ved å bruke GPS-plasseringen til telefonen som ble brukt til å kontakte politiet, sa han.

Redningsteamet måtte reise til fots i 800 meter etter å ha reist i en firehjulsdrevet pickup i 4 mil til nærmeste mulige sted, sa han.

Studentene - en mann og 10 kvinner, i alderen 18-22 år - applauderte redningsteamet da de kom til det 80 meter høye stupet, og omfavnet dem i takknemlighet.

Studentene fortalte redningsmannskapene at de var her på et seks ukers utvekslingsprogram med Chiang Mai University`s naturvitenskapelige fakultet.

Reservoaret stenger normalt klokken 18.00 og klippeområdet der studentene ble funnet er ikke trygt for besøkende som ikke var kjent med området, og spesielt ikke på natta. De fikk beskjed om å holde seg i ro til redningsmannskap kom fram.

Les mer på BangkokPost


 Kommentér

Utlendinger fortviler over TM30-rapporteringen i Thailand


Utlendinger som oppholder seg i Thailand, skal ved innflytting på et bosted eller flytting fra et sted til et annet, det være seg, leilighet eller overnattingssted, rapportere til myndighetene innen 24 timer.

Rapporteringen skal skje på et spesielt skjem, TM30, og i utgangspunktet er det utleieren eller overnattingsstedet som skal rapportere. Besøkende på turistvisum skal visstnok være unntatt fra reglene om rapportering ved flytting fra et sted til et annet. Men erfaringsmessig håndteres slik regler ikke likt på alle steder og i alle provinser.

De som har årsvisum og har den såkalte 90 dagers-rapporteringen, skal visstnok også være untatt, men enkelte tolker reglene slik at de må rapportere dersom de under oppholdet forflytter seg til andre steder, også inne 24 timer. 
Men her gjelder vel også reglen om at det er utleier som skal rapportere, eller hva? spørres det om i Bangkok Post.

Myndigheter insisterer på å håndtere bestemmelsene strengt, men som sagt varierer det fra sted til sted. Enkelte føler seg kriminalisert og enkelte synes også å velge andre turistdestinasjoner enn Thailand nå de hører om dette.

(we) Reaksjoner kan leses på BangkokPost


 Kommentér

Thailands konge giftet seg i mai, utnevner nå også en konsort, en konkubineThailands Kong Rama X har tildelt en generalmajor tittelen Royal Noble Consort. Det er første gang denne tittelen tildels noe etter at det ble slutt på det absolutte monarki i 1932.

Dette skjedde søndag, på kongens 67-årsdag hvor Maj. Gen. Sineenat Wongvajirapakdi (34) fikk tittelen "Chao Khun Phra," eller Royal Noble Consort. Hennes yrkesbakgrunn var sykepleier, men har senere vært en de kongelige vakter.

Tradisjonen med å navngi konsorter ble senere forlatt til fordel for at monarken bare hadde en ektefelle. Kongene Rama VI, Rama VII og Rama IX praktiserte alle monogami, mens kong Rama VIII aldri giftet seg.

I mai i år, rett før hans kroning, kunngjorde kong Rama X at han hadde giftet seg med en annen fra hans vaktkompani, Suthida Vajiralongkorn og gav henne tittelen dronning.

(we) Les mer på Khaosod

 Kommentér


Muslimske opprørere bak bombeeksplosjonene i Bangkok?To menn fra Narathiwat i sørlige Thailand er pågrepet i forbindelse med en bombe som ble funnet ved Royal Thai Police's hovedkvarter. De hevder de og åtte medskyldige ønsket å skape kaos i Bangkok som hevn for militære operasjoner i Deep South, på et tidspunkt det ble avholdt et Asean-møte i byen. De ville også vise at de kunne skape uro hvor som helst også på viktige regjeringssteder.
De ble pågrepet på en buss ved et sjekkpunktet i Chumphon-provinsen, 47 mil sør for Bangkok. Et sikkerhetskamera hadde tatt bilder av en mann som droppet en mistenkelig gjenstand nær gjerdet utenfor politihovedkvarteret på Rama I Road torsdag kveld.

Offiserer for bombeundersøkelser undersøkte gjenstanden, som inneholdt to sylinderformede bokser fylt med elektriske kretskort. Det var ikke noe eksplosivt.

Det ble rapportert om syv bomber på fem steder i Bangkok og Nonthaburi på fredag, hvor fem av dem gikk av og skadet fire mennesker. Hendelsene skjedde mens han var vertskap for en høyt profilert samling av utenriksministre fra Asean og 21 andre land, inkludert USA, Kina og Russland.

En annen hendelse i Rama IX Soi 57, der to kvinnelige renholdere ble skadet, var ikke relatert. Det ble visstnok forårsaket av studenter som hevdet at de hadde kaget våpen til selvforsvar. Politiet beslagla der en hjemmelaget bombe, pennpistol og kniver fra de mistenkte, mellom 15, 17 og 19 år.

(we) Les mer på BangkokPost Kommentér

Bangkok skal få taleveiledning for blinde ved sentrale gangfeltBangkok vil installere taleveiledningssystem for blinde ved gangfelt.Bangkok Metropolitan Administration (BMA) vil installere taleveiledningsutstyr på ved 533 gangfely i hovedstaden i løpet av det neste regnskapsåret for å gjøre det lettere for personer med synshemming å krysse veier, sier en høytstående tjenestemann.

Systemet vil ha knapper på hver side av veien. Når fotgjengere trykker på knappen, vil taleveiledningssystemet fortelle dem hvor lenge de må vente med å krysse veien og når de kan krysse den.

Områder i nærheten av skoler, veier med høy trafikk og turistmål skal bli prioritert.

(we) Kilde: TheNation/Thailand-i dag

 Kommentér

Flere mindre eksplosjoner og branntilløp i Bangkok i gårBangkok ble i går (fredag) rammet av en serie mindre bombeekslplosjoner og små branner, dagen etter en eksplosjon foran hovedkvarteret til landets politi.Statsminister Prayut Chan-o-cha ba offentligheten fredag ​​morgen om ikke å få panikk, og ba politiet om å skynde seg å bringe dem som står bak for retten.

Det er spekulert om det er opprøre fra sørlige Thailand som står bak, i likhet med liknende hendelse for noe år siden i mange av provinser før for Bangkok.

Den første hendelsen på fredag skjedde klokken 07.05 foran regjeringskomplekset i Chaeng Wattana-området.

Tjenestemenn hørte tre eksplosjoner. De to første eksplosjonene ble hørt nesten samtidig, med en tredje eksplosjon som kom et øyeblikk senere. Eksplosjonen skadet noen trær.

Klokka 08.36 var det to eksplosjoner nær Chong Nonsee-stasjonen på BTS Skytrain-linjen. To personer ble skadet i denne eksplosjonen.

Så klokka 08.50 ble to veifeiemaskiner i Suan Luang-distriktet skadet i en eksplosjon på Soi Rama IX 57/1.

Tidligere på dagen rapporterte politiet at fire små branner hadde brutt ut i Pratunam-området i forkant av et politikommisjonsmøte, som etter planen skulle være ledet av statsministeren ved det nærliggende hovedkvarteret for Royal Thai Police. Ingen ble skadet av brannene. Litt senere ble det oppdaget en annen brann på Indra Regent Hotel på Soi Ratchaprarop i Ratchathevi-distriktet.

(we) Les mer på TheNation


 Kommentér


Billetter til Tokyo-olympiaden selges nå i ThailandNeste års sommeromlypiade arrangeres i Tokyo fra 24. juli til 9. august 2020. Rundt 30 prosent av 7,8 millioner billetter til den sportsbegivenheten er satt av til utenlandske tilskuere.


Fans i Thailand har en sjanse til å skaffe seg ettertraktede billetter.

De kan kjøpes online fra JTB Thailand , som er den eneste autoriserte billettmekleren i Thailand.

Billetter vil bli solgt i pakker med to billetter til et bestemte arrangementer, to netter med overnatting og reiseforsikring. Prisene varierer fra 38.000 baht til 100.000 baht per person. Det er 59 pakker som dekker 14 forskjellige idretter, alt fra badminton, volleyball, vektløfting til taekwondo. Billettforhandleren sier at de forsøkte å sikre billetter til sport som er populært blant thailandsk publikum.

(we) Kilde: Khaosod

 Kommentér

Tropisk storm Wipha og monsun i sør, bringer med seg kraftig regn inn over deler av ThailandThailands Meteorologisk har spår kraftig regn over hele landet, bortsett fra sentralsletta, som følger av den tropiske stormen Wipha. Nå er den i nærheten av den kinesiske øya Hainan, og beveger seg inn i Vietnam.


Wipha kommer inn over øvre Vietnam fredag ​​og forårsaker vedvarende og kraftig regn, også i noen områder, i Nord- og Nordøst Thailand.

Samtidig vil den sterke sørvestlige monsunen i sør i Andamanhavet, og i Thailandbukta føre med seg kraftig regn i sør og øst frem til neste tirsdag.

Wipha, med vindhastigheter på 65 kilometer i timen, beveget seg vestover med 20 km/t.

(we) Kilde: BangkokPost


 Kommentér

Thailands nye transportminister ønsker å heve fartsgrensaThailands nye transportminister ønsker å heve fartsgrensen på hovedveier i Thailand til 120 kilometer i timen

Forslaget vil bety at motorveier med  fire eller flere  kjørefelt vil ha en øvre fartsgrense på 120 km/t.

Han tror forslaget vil forbedre trafikkflyten. 

De fleste ulykker, hevder han, er på to kjørefelt og på grunn av dårlig kjøring. 

Noen strekninger, som Chonburi motorvei,  har allerede en 120 km/t grense, men dette bør gjelde for alle deler av motorveier og motorveier med fire baner, men transportministeren.

(we) Kilde: TheThaiger


 Kommentér


Thailands nye dronning med sin første solopptredenThailands nye dronning, Hennes Majestet Dronning Suthida Bajrasudhabimalalakshana, ledet torsdag sin første solofunksjon, da hun åpnet en utstilling som markerer den nasjonale kvinnedagen.

Hun ble av kongen utnevnt som landets nye dronning, bare et par dager før han ble kronet i mai i år.

- Jeg er stolt av å være en thailandsk kvinne, sa dronningen i en tale på arrangementet, og la til at thailandske kvinner spiller en nøkkelrolle i familieinstitusjonen og i landet.

(we) Kilde: BangkokPost Kommentér

Kjørte i fylla - drepte ektepar - fikk betinget domEn velstående thailandsk forretningsmann (56) krasjet i april med sin Mercedes Benz inn i bilen til en av politiets etteforskningsledere og drepte politimannen og hans kone (44) og skadet parets yngre datter (12).Mannen ble først dømt til 6 års fengsel og en bot på 200.000 baht, men siden han samarbeidet og hadde ett plettfritt rulleblad, ble straffen redusert til 3 års fengsel og 100.000 baht i bot. Itillegg til det ble straffen gjort betinget, slik at han går fri dersom han i de neste to år melder seg for "Probation Department" totalt åtte ganger, utfører 48 timers samfunnstjeneste per år og avholder seg fra å drikke alkohol.

Mannen skal ha vist anger over dødsfallene og betalte 45 millioner baht til to døtre på 16 og 12 år. Dette skal angivelig ha vært det største erstatningsbeløpet som noensinne ble tilbudt en familie av trafikkulykkesofre i Thailand.

(we) Les mer på TheNation


 Kommentér

Thailand planlegger nytt statlig lotteriStyret i for Thailands statlige lotterikontor ber nå om å få godkjent et nytt lotteri, et lotteri som skal kunne konkurrere med illegale lotterier. Dette i tillegg til dagens statlige lotteri.Det nye "12 Thai Zodiac" består av bilder, hvor uttrukne bilder og deres rekkefølge avgjør hva premien eventuelt blir. Trekningene skal skje på samme dager som dagens lotteri, den 1. og 16. i hver måned. Lodd skal kunne kjøpes online.

Før det kan komme på markedet skal de skje en høring og godkjennes av regjeringen.

(we) Kilde: BangkokPost


 Kommentér


Mitsubishi med 4 millioner eksporterte biler fra fabrikk i ThailandMitsubishi Motors Corportion (MMC) melder i dag at deres bilfabrikk i Thailand nå har passert 4 millioner eksporterte biler. Dette ble markert med en seremoni i går, onsdag, ved Laem Chabang hvor Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd, MMCs datterselskap holder til.


I Chonburi provinsen er det konsentrert tre bilfabrikker og en motorfabrikk, og det er MMCs største fabrikk målt i produksjonsvolum utenfor Japan.

MMC startet produksjon av biler i Thailand i 1961 og ble den første bilfabrikanten som eksporterte biler i 1988. I fjor utgjorde eksporten 80% av de 440.000 bilene som ble produsert her. Ved fabrikken er det ansatt 7.000 arbeidere, og tusenvis til hos underleverandører.

«Landene i Sørøst-Asia rundt Thailand er et av de viktigste områdene for Mitsubishi Motors», uttaler Osamu Masuko, MMCs styreformann. «I tillegg til å produsere biler som markedene her etterspør, investerer vi og har ansvar for tusenvis av arbeidsplasser. Vi bidrar i tillegg i lokalmiljøet med forskjellige aktiviteter for å løse sosiale problemer. Dette vil vi fortsette med også i årene som kommer.»

Thailand vil fortsette å være et viktig knutepunkt i Mitsubishi Motors globale virksomhet. MMCs forpliktelse til Thailand er sterkt og solid, og det ventes fortsatt vekst i Sørøst-Asia.

(pf) Kilde: Pressemelding fra Mitsubishi


 Kommentér

Turistparadis tapt etter at jetski-gjenger «flyttet» innTurister har forlatt en idyllisk og rolig øysi Sør-Thailand etter at gjenger med jetski har «flyttet» inn.

Området Koh Nork øst for Koh Yao i Phangnga pleide å være et flott sted for fred og ro, snorkling og sightseeing. Flest dagsbesøkende, men også noen med overnattinger.

Men etter at en jetski-gjeng har kommet har dette endret det seg og lokalbefolkningen opplever nå at turistene ikke vil tilbake.

Lokalbefolkningen ber myndighetene om å gripe fatt i problemet. De mener at jetski ikke har noen rett til å være der og at skader miljøet med sitt bråk og livsførselen.

(we) 


 Kommentér

Til Thailand uten penger? Glem det - du slipper ikke innLørdag nektet fremmedepolitiet 13 utlendinger som kom til Suvarnabhumi-flyplassen, og som ikke kunne dokumentere at de hadde penger til oppholdet.Politiet antok at de tydeligvis ikke i kom som turister. De hadde heller ikke forsikring.

De er sendt tilbake dit de kom fra; tre hver fra Etiopia, tre fra India, tre fra Myanmar. to fra Vietnam og to fra Sør-Korea.

(we) Kilde: Naew Na


 Kommentér


Se eldre saker...