Stacks Image 186

Sykehus krevde 30.000 baht for diarébehandlingThailands handelsdepartement har politianmeldt et privat sykehus som angivelig krevde en pasient for 30.000 baht (ca 8300 NOK) for diarébehandling.


Departementet mener at prisen for behandlingen er urimelig høy og at pasienten ble overbehandlet, iflg Bangkok Post.

Sykehuset, hvis navn ikke er offentliggjort, står nå overfor e eventuell straffeforfølgelse, og risikerer en bot inntil 140 000 baht (Ca 38.000 NOK).

Departementet har publisert hva de anser for rimelige priser for forbruksmedisiner på sin nettside, www.dit.go.th. Det planlegges også at priser på sykehusene behandlinger også skal finnes på nettsiden.

(pf) Kilde: Bangkok PostKommentarer

Brite utsatt for lommetyv - ladyboy stjal 20.000 (video)Pattayapolitiet leter etter en ladyboy som angivelig skal ha stjålet 20.000 baht fra en britsk mann(49).

Briten var på vei hjem etter en kveld uta, da han ved 0330-tiden natt til søndag. Han kom i snakk med en ladyboy som så sitt snitt til stille og rolig tar 20.000 baht fra britens lomme. Briten innrømmer å ha vært beruset.

(pf) Kilde: TheThaigerKommentarer


Thaipolitiet jakter på kvinne som poserte naken på Jomtien BeachDistriktssjefen for poltiet i Sattahip har startet en jakt på en thail-kvinne som ble avbildet på nettet, sittende naken med beina spredt, på en kilometermarkør på Jomtien Beach.


Kvinnen ble avbildet på en markør som annonserer navnet på en kjent restaurant i området: Lung Sawai's Restaurant. Jomtien Beach. Velkommen!

Distriktsjefen ble rasende da bildet ble lagt ut på nettet og oppfordret poltiet til rask til handling. De vet ikke når alt dette skjedde, men det var på natta, og dekningenen hadde vært svært negativfor et turistområde «som besøkes av mange respektable besøkende og familier».

CCTV blir studert av politiet og lokale bedrifter i et forsøk på å spore kvinnen.

(we) Kilde: Daily News
Kommentarer

Thaimann (34) dømt til 8 års fengsel etter voldtekt av norsk turist (26)En thailandsk mannen ble i går dømt til åtte års fengsel for voldtekt av en 26 år gammel norsk kvinne på partyøya Koh Phangan i Thailandbukta den 12. mai.

Den nå dømte voldtektsmannen (34) er fra Nakorn Sri Thammarat i det sydlige Thailand, og lot seg først være en god samaritan og skulle hjelpe den norske kvinnen med å finne hennes lommebok og veske. Under den angivelige letingen ble hun tatt til et rolig område der hun ble voldtatt.

Han ble raskt tatt takket være et opptak fra et overvåningekamera og offeret identifiserte ham. Han innrømmet etterhvert voldtekten.

Domstolen på Koh Samui dømte i går Rewat eller "Moss" til 16 års fengsel, men siden han tilstod ble straffen redusert til det halve - 8 år. Soingen av dommen startet umiddelbart og ble etter at dommen ble kunngjørt brakt direkte i fengsel.

Thainytt 13.5.2019: Norsk kvinne (26) voldtatt - thaimann arrestert

(pf) Kilde og bilde: Sanook


Kommentarer

Sju skadd i nattbussvelt i det sydlige ThailandSyv passasjerer ble skadd etter at en buss fra Phuket til Hat Yai i det sydlige Thailand,havnet i en grøft i Songkhla Rattaphum-distriktet lørdag morgen. 

Ulykken skjedde på Hai Yai- motorveien ved Khuan Tai klokka tre lørdag morgen.

Bussen lå siden med rundt 20 passasjerer innestengt i bussen. Syv passasjerer ble skadet og bragt  til Rattaphum sykehuset.

Den 30 år gamle bussjåføren fortalte politiet at  en lastebil kjørte forbi bussen og svingte inn rett foran, og han måtte svinge unna og havnet i en grøft da han prøvde å unngå lastebilen. De øvrige passasjerene fortsatt etterhvert ferden i en annen buss.

(pf) Kilde: TheThaiger


Kommentarer


Fargerike scener på hundemoteshow i BangkokDette er fargerike scener fra et hundemoteshow i Bangkok i går, fredag.

Hundene var kledd i det som beskrives som søte antrekk, mens de promenerte på rød løper til popmusikk som seg hør og bør Thailand.

Blandt de deltagende hundene var en pomeranian i solbriller, en fransk bulldog i lilla lycra, en familie av chihuahuas i hatter, en Husky i en gul ananas kjole og en puddel i en farget tutu.

Og - selvsagt fikk alle premier for å delta i arrangementet på Pet Expo Thailand 2019, som ble holdt på Bitec-bygningen i Bangna-distriktet.

(pf) Kilde: NewsFlare


Kommentarer

Thailand kan velge ny statsminister i neste ukeThailands Royal Gazette publiserte i dag den kongelig godkjenning av speaker og to visespeakere i Representantenes hus (Underhuset, den lovgivende forsamling).

Forholdene ligger da tilrette for at det kan velges en statsminister, noe som da eventuelt kan skje et at kandidatene nomineres kommende onsdag, og så velges i et fellesmøte mellom Representantenes Hus og Senatet.

(we) Kilde: Royal Gazette

Kommentarer

Thailands Central Group stopper automatisk utlevering av plastposerEt av Thailands aller største forretningskonglomerater, Central Group, tar opp kampen mot overdreven bruk av plastikkposer i butikkene.

Fra kommende måned, juni, skal det bli slutt på å levre ut platsposer dersom det ikke bes om det.

Dog ser det ut til at det er begrenset til en dag i uken. Det gjelder bl.a. på Central Department Store, Robinson Department Store, Zen Department Store, Super Sports, B2S, Office Mate, Power Buy, Thai Watsadu, Baan og Beyond, Auto1 og andre butikker i Central Marketing Gruppe. Det skal skje hver tirsdag og hver fjerde måned.

- Plastavfall er et globalt problem som må løses umiddelbart, sier Central Retail Corporations, president Niccolo Galante: - Thailand er verdens sjette største bidragsyter av havavfall, og genererer nesten 2 millioner tonn plastavfall hvert år, eller 200 milliarder plastposer.

Med disse tiltakene sier selskapet at de håper å redusere plastbruken med 150 millioner plastposer.

(we) Les mer på Khaosod

Kommentarer


25 døde av denguefeber i Thailand hittil i årMer enn 20.000 mennesker i Thailand har fått denguefeber hittil i år og 25 er døde av sykdommen.

Dette er en dobling av denguefebertilfeller sammenlignet med samme periode i fjor, iflg Khaosod.

I Bangkok ble det rapportert nesten 900 tilfeller av dengue og ett dødsfall fra januar til mars, ifølge Bangkok Health Department.

De fleste pasienter er barn i alderen 5 til 15 år, men voksne er også i fare. Statistikken viser at sykdommen er spesielt endemisk i områder ved Chao Phraya-elven som Thonburi, Khlong San, Bang Kho Laem og Yannawa distrikter.

- Barn er mer utsatt fordi de ikke beskytter seg mot mygg som voksne gjør, sa Sant Muangnoicharoen, ekspert og lege ved sykehuset for tropiske sykdommer. 

- De er uvitende om at de trenger å besøkytte seg mot mygg eller bli innendørs. De har også mindre immunitet mot symptomene, la han til.

Fire typer av dengue-virus har blitt oppdaget i Thailand. Etter å ha blitt smittet med en type dengue, er en person immun mot den ene, men er fortsatt utsatt for de andre typene.

Saken fortsetter under bildet.
Tidligere i måneden utstedte sykdomskontrollavdelingen også en kunngjøring som varsler om andre sykdommer som er vanlige i løpet av regntiden.

Blant de 11 sykdommene som er nevnt i kunngjøringen, er dengue, leptospirose, influensa, diaré og konjunktivitt mest utbredt i urbane områder. Noen av disse sykdommene kan være dødelige hvis de ikke behandles.

Sant anbefaler å holde seg frisk gjennom et balansert kosthold, tilstrekkelig søvn og regelmessig trening som generelle forholdsregler. Sårbare grupper som barn og eldre bør vaksineres mot influensa.

(pf) Kilde: KhaosodKommentarer

Phu Kradeung nasjonalpark stenges fram til oktoberPhu Kradeung nasjonalpark stenges for besøkende fra og med i morgen og ut september. 

Stengingen av nasjonalparken, i regntiden, skyldes at trekking vil være risikabelt på grunn av det vanskelige terrenget.  Parken vil benytte anledningen til å vedlikeholde (!) alle fasiliteter på campingplassen og innkvartering for neste turistsesong.

Den gode nyheten er imidlertid at det er anledning til å besøke Sri Than Center og Tad Hong Waterfall på 123 Wildlife Conservation Center i Nanoi ved foten av Phu Kradeung.

For de som ønsker besøke toppen av Phu Kradeung mellom 1. oktober 2019 og 31. mai, kan 2020 reservere innkvartering på forhånd via parkens hjemmeside.

Forespørsler kan også gjøres direkte til Phu Kradeung National Park, telefonnummer 042-810833 og 042-810834.

(pf) Kilde: ThaiPbs
Kommentarer

Western Union lanserer online-service i ThailandWestern Union has gone live with its online international money transfer service in Thailand.


Customers in Thailand can now make remittances using the Western Union mobile app or transactional website.

Users can make payments natively within the digital channels.

They can also opt to make payments at retail locations after beginning a transaction on app or web.

The service supports payout in bank accounts across around 100 countries and Western Union agent locations in over 200 countries.

In launching the service, the remittance firm collaborated with local department store chain Central Department Store that serves as Western Union’s first agent in Thailand.

Central Group head of financial services Montri Sithiyavanich said: “Western Union’s innovation over time has built a powerful cross-border platform for moving money almost anywhere in the world in a matter of moments and we are delighted to work together and open up new choices and possibilities to move money reliably in many available formats – digital or cash, online or offline.”

The latest move forms part of Western Union’s broader expansion plans for the Asia market.

It is in line with the Thai government’s Thailand 4.0 policy, which aims to boost innovation and technology.

Western Union Digital SVP and general manager Khalid Fellahi said: “The ability to smoothly and fluidly transfer money internationally by the latest digital means elevates our relevance to our customers across the world. We use cutting-edge technology to simplify money transfer.”

“Our systems automatically handle complexities from compliance to volatile currency exchanges so users can transfer money 24/7 to nearly every country across the world, with the touch of a few buttons.”

Kilde: verdict.co.uk


Kommentarer


Nytt massasjestudio i Svolvær


Phakkaporn vil skape mer liv i Arkaden i Svolvær: Nå har hun åpnet massasjestudio

Phakkaporn "Lec" Ahlstedt fra Thailand står bak selskapet Meechai. Nå har hun åpnet opp massasjestudio i Arkaden i Svolvær.

(pf) Kilde: Lofotposten (betalingsmur)


Kommentarer

Noen motorsyklister er heldigere enn andre (video)Denne motorsyklisten i Chanthaburi, i det østlige Thailand, hadde rett og sett råflaks etter å ka kollidert med en Toyota pickup i forrige uke. Litt dizzy ser han ut etter sammenstøtet, men det kunne ha gått så mye, mye verre.

(pf): Kilde: Newsflare


Kommentarer

HM Dronning Sirikit utskrevet fra sykehus

HM Dronning Sirikit

Hennes Majestet Dronning Sirikit ble tirsdag utskrevet fra et sykehusopphold etter en urinveisinfeksjon.


Det kongelig hoff kunngjorde tirsdag at dronningen er tilbake på 'Chitralada Palace' etter sykehusopphold på Chulalongkorns sykehus siden midten av april.

I kunngjøringen går det fram at HM dronningen feberfri etter behandlingen av infeksjonen. Hun kan  kan spise og sove godt og viser ingen spor av infeksjonen. Som sådan rådet leger på sykehuset at HM dronningen kunne reise hjem til sin kongelige residens.

Queen Sirikit er "Queen Mother" av Thailand, mor til den nåværende King Maha Vajiralongkorn og var gift med kong Bhumibol Adulyadej.
(pf) Kilde: Thai PbsKommentarer


Norsk motiv på Thailands 100 baht seddelJoda, bilen på den thailandske hundre bahtseddelen er fra Norge og Notodden.


Motivet på 100 baht-seddelen viser Kong Chulalongkorn og to prinser, fotografert i Sam Eydes blankpussede doning i juli 1907.

(pf) Les saken på nrk.no


Kommentarer

Monsunvarsel torsdag og fredagMeterologisk institutt i Thailand advarer mot en monsun som feier inn over landets nordlige og nordøstlige områder. Varselet ble kunngjort kl 17 lokal tid torsdag. Mange provinser i Nord, Nordøst, Sentral, inkludert Bangkok vil opplever kraftig regn og vind. 

Berørte områder er:

Torsdag
Nord: Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phitsanulok, Phichit og Phetchabun.
Nordøst: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon,
Nakhon Phanom og Nakhon Ratchasima.
Sentral: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani og Nakhon Sawan.
Øst: Nakhon Nayok, Chachoengsao, Prachin Buri, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi og Trat.
Sør: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Ranong og Phangnga.

Fredag
Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak og Kamphaeng.
Sentral: Ratchaburi, Kanchanaburi og Uthai Thani.
Øst: Chon Buri, Rayong, Chanthaburi og Trat.
Sør: Chumphon, Ranong og Phangnga.

(pf) Kilde: The Nation


Kommentarer

Ubetalte trafikkbøter vil blokkere fornyelse av bilregistreringenFra 1. oktober må i Thailand kjøretøyets eiere har betalt alle trafikkbøter, og hvis ikke vil de bli nektet retten til å får klistremerkene som viser at de har fornyet den påbudte registreringen.


Registreringen må fornyes årlig og klistremerket settes på vinduet på bilen. Mange har ignorert trafikkbøter utstedt av politiet, men nå kobles en avtale med Land Transport Department (LTD) trafikkbøter til systemet for den årlige fornyelsen.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer


Hua Hin og Chiang Mai blant de 10 beste for pensjonister i AsiaHua Hin og Chiang Mai er noen av de beste stedene i Asia å tilbringe pensjonisttilværelsen, ifølge US News & World Report.


Siden 1800-tallet har den thailandske byen Chiang Mai lokket expats fra vest med lave levekostnader, flott vær, rik historie og distinkt kultur," går det fram av nettsiden.

"Den største fordelen med pensjonering i Chiang Mai er den lave levekostnaden og rimelig helsetjenester. Et par kan bo her komfortabelt forså lite som 11000 kr. per måned, og du kan se en engelsktalende lege for 180 kr."

"Den største ulempen kan være luftforurensning i den årlige brennesesongen, midt i februar til midten av april, når lokale bønder brenner feltene sine."

Hua Hin beskrives som en populær kystby.  En pensjonist har råd til høy levestandard, inkludert dager på byens golfbaner og vanlige middager ute på førsteklasses restauranter, på et beskjedent budsjett. Standarden på lokal medisinsk behandling er god, og du er mindre enn tre timer fra Bangkok, som kan skryte av noen av regionens toppsykehus. Boligalternativene inkluderer moderne leiegårder, strandboliger og moderne inngjerdede lokalsamfunn.

Det store utenlandske samfunnet har leseklubber, festivaler, sykkelklubber, fotball, vinsmaking og dartturneringer, og andre arrangementer.

De beste stedene å pensjonere i Asia er ifølge rapporten:
  1. George Town, Malaysia 
  2. Bali, Indonesia 
  3. Da Nang, Vietnam 
  4. Udagamandalam, India 
  5. Chiang Mai, Thailand 
  6. Kota Kinabalu, Malaysisk Borneo 
  7. Da Lat, Vietnam 
  8. Kuala Lumpur, Malaysia 
  9. Hua Hin, Thailand 
  10. Taipei, Taiwan 
(we) Kilde: thaivisa
Kommentarer

Prisopplysning om legemidler trer i kraftFra og med i dag må 353 private sykehus vise prisene på 3.000 medisiner, samt pisen på for medisinske tjenester, slik at forbrukerne kan ta bedre informerte beslutninger før de mottar behandlinger.


Det er 30103 legemidler på legemiddellistene i Thailand. Men private sykehus er nå pålagt å oppgi prisene på bare 10% av dem, hovedsakelig de som er mye brukt i akutttilfeller.

Bestemmelsen er en del av UCC-programmet (Universal Cover for Emergency Patients), som også krever at sykehus gir pasienter mulighet til å kjøpe medisiner fra et apotek utenfor sykehussystemet ved å gi de resept. Reseptene må ha både handels- og vitenskapelige navn på legemidlene.

Ifølge Whichai Phochanakij, i handelsdepartementet, må private sykehus nå vise prislister over legemidler enten på sykehusets nettsiden eller via QR-koder.

Private sykehus også informere Internal Trade Department av prisene på forhånd før de øker prisene.

Ucep-programmet gir også obligatorisk akutthelsetjeneste i inntil 72 timer på et hvilket som helst sykehus i Thailand. Ordningen, som trådte i kraft 1. april 2017, gjør det mulig for de som trenger akuttbehandling på sitt nærmeste sykehus i en periode på 72 timer til null kostnad.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Kommentarer

Thailand nå med strengere straffer for seksualforbrytelserThailand nå med strengere straffer knyttet til voldtekt for å bidra til færre voldtekter og begrense andre seksuelle forbrytelser. 

Den nye loven anerkjenner også seksuelle forbrytelser mot menn på lik linje med forbrytelser mot kvinner. Dødsstraff vil bli gitt i tilfeller hvor offeret dør som følge av seksuell vold.

Et av problemene knyttet til slik vold har vært rettshåndhevelsen og politiets innsats eller mangel på innsats

- Uansett hvor god loven er, er effektiviteten bare avhengig av håndhevelsene, sier en representant fra organisasjoner. 

 Hun uttrykte håp om at ofre vil få rask tilgang sine juridiske rettigheter etter forbrytelsene. Hun sa at mens den nye loven generelt gir tøffere straffer, gir det også retten muligheten til å vurdere å sette lovovertredere under 18 år, hvor offeret er mellom 13 og 15 år, under velferdsbeskyttelse i stedet for å straffe dem.

(we) Les mer på TheNation


Kommentarer


Se eldre saker...
RSS Feed