Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand tillater salg av egg i små mengder uten godkjennelseEtter at Thailands eggeselgere  har fryktet bøter på 10.000 baht og/eller fengsel, har myndighetene rykket ut med presiseringer.


Kravet til godkjennelse er begrunnet med behovet for kontroll for å hindre eventuell spredning av fugleinfluensa. Myndighetene må kunne spore eggkilden i tilfelle sykdomsutbrudd.

I et brev som nå er publisert bekreftes det at godkjennelsen kun ville gjelde for større grosister og ikke for småsalg på privat basis.

(we) Kilde: Manager Online


Kommentér

Nær 500 utlendinger arrestert i Nordøst-Thailand478 utlendinger er blitt arrestert i en "førkroningsaksjon" i de 20 nordøstlige Isan-provinsene.

Det gjelder personer med ulovlig opphold, overstay, ulovlig arbeid og brudd på andre visumregler.

I tillegg er 86 personer blitt nektet innreise ved grenseoverganger i regionen, på grunn av at de kunne forårsake problemer under kroningsperioden som er rett rundt hjørnet.  Kjøretøy fra en thailandsk gjeng ble også beslaglagt i raidene.

(we) Kilde: Khon Kaen Link


Kommentér


Matvareprisen øker i Thailand som følge av tørkenMens inflasjonen i Thailand samlet i årets 4 første måneder var på 0,86 prosent, var den oppe i 1,24 prosent i april alene. På årsbasis har myndighetene forventet en inflasjon på opptil 1,7 prosent. 

Økningen i prisene på fersk mat skyldes tørkesituasjonen, som forårsaker skade på landbruksprodukter samt at energiprisene har begynt å stige.

Det er prisene på 422 varer som er brukt til å beregne inflasjonen. Prisene på 243 varer er økt spesielt mye og alkoholfrie drikkevarer har gått opp med 2.20 prosent.

Prisene på svinekjøtt og ferske grønnsaker, som fersk chili, løk og bønner har steget med 12,74 prosent på grunn av det ekstremt varme været og tørkekrisen. som sannsynligvis vil være mer alvorlig enn i fjor og forårsake ødeleggelser og redusert høst av grønnsaker.

Prisene på andre produkter, har økt med 0,67 prosent på grunn av energiprisene, som har steget i to påfølgende måneder i tråd med energiprisene i verdensmarkedet. Husleie og kollektivtrafikkprisene har også økt med 1,9 prosent.

Prisene på 84 produkter er fortsatt stabile og prisene på 95 produkter som tangeriner, rambutaner, hvitløk og hvite reker er noe redusert.

(we) Kilde: NNT


Kommentér

Kongelig vielse i ThailandHans Majestet Kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun inngår ekteskap med Gen Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya, som nå blir kjent som Queen Suthida.

Ifølge tv-nyheten onsdag kveld, lokal tid, fant den kongelige ekteskapsregistreringen sted på Ampornsathan Throne Hall i Dusit Palace.

Kongen skal krones om tre dager.  Dette er forøvrig hans fjerde ekteskap.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Kommentér

Det perfekte tidspunkt i golferens paradis

Sommerlige morgener er det perfekte tidspunktet for en runde golf («tee time»). Greenavgiftene og overnattingsstedene er rimelige fordi det er lavsesong, og dessuten har man langt færre golfere å dele banen med. 

Dermed slipper du å stå i kø for å spille! Ut over værforholdene og de rimelige prisene er selve golfbanene hovedgrunnen til at golfentusiaster reiser til den førsteklasses golfdestinasjonen Thailand. Det finnes flere enn 200 baner rundt om i Thailand, og det åpnes nye hvert eneste år. Fra den sydende hovedstaden Bangkok til de vakre fjellandskapene i Chiang Mai og Chiang Rai. Fra den rolige kystbyen Hua Hin til fossene og de vakre landskapene i Khao Yai – Thailand har utrolig mange forskjellige golfbaner.

Et utvalg spesielle golfbaner i Thailand: 

Bangkok: Nikanti Golf Club, http://www.nikantigolfclub.com/ Pattaya: Pattaya Country Club, http://www.pattayacountryclub.com 
Chiang Mai: Chiangmai Highlands, http://www.chiangmaihighlands.com Phuket: Laguna Golf Phuket, http://lagunagolf.com/phuket Hua Hin: Black Mountain, http://www.blackmountainhuahin.com 

Kommentér


Dropp treningsstudiet: Slik får du perfekt "Six-pack"Hvis du ikke har tid eller tålmodighet til å trene deg til en "six-pack" før sommeren kan du ta en tur til Bangkok - så kan du få en instant "six-pack" på et sykehus.
Det handler selvsagt om plastikkirurgi, og vi kjenner jo til dette når det gjelder neser, brystforstørrelse og øyelokk.

Et sykehus i Bangkok har imidlertid tatt det et skritt videre med "instant" "six-pack" kirurgi for de som er for lat til å trene.

I et intervju med Coconuts Thailand sier Masterpiece Hospital CEO og kirurg Raweewat "Sae" Maschamadol at de mottar mellom 20 og 30 kunder hvert år og ber om en slik "six-pack"-oerasjon.

- I stedet for å implantere silikon i pasientens buk, blir magen "etset" ut ved å fjerne fett rundt bukområdet. Dette skaper et mer naturlig og langvarig utseende i motsetning til fyllstoffer, sa Raweewat.

Mens kirurgen hevder at operasjonen er smertefri, er gjenopprettingsprosessen definitivt ikke et pent syn.

- Nitti prosent av pasientene som gjennomgår operasjonen, sier Raweewat - Er egentlig fitness-folk som har problemer med å nå sine mål.

(pf) Kilde: StraitsTimes


Kommentér

Spill og film lagt til Thailand - opplev smilets land hjemmefraHvis man leter litt, finnes det en rekke spill og filmer med handling som utspiller seg i Thailand. Har du lyst å oppleve Thailand på en litt annerledes måte - hjemme i din egen sofa? Da har vi noen tips til deg her.

Spillet Hitman fra 2016 lar deg snike deg rundt som en leiemorder hele verden rundt, og tar deg også med til Bangkok, til et nervepirrende oppdrag i et luksushotell. For deg som er på jakt etter en nervepirrende opplevelse der det er kreativiteten din som setter grensene for hvordan du oppnår målene dine, så er Hitman spillet for deg.

Er du mer interessert i bil, så bør du se nærmere på Asphalt Xtreme, som blant annet lar deg kjøre rundt i vakre naturomgivelser i Phuket, med strender, knallblått hav og palmer. Og som en ekstra godbit for nordmenn er det også en bane som lar deg kjøre billøp på Svalbard.

Om du heller vil ta til knyttnevene og la deg inspirere av Muay Thai, så har Street Fighter V: Arcade Edition både baner i Thailand og flere Muay Thai-boksere du kan velge mellom, som for eksempel Sagat og Nuakan - i tillegg til en rekke andre kampsportutøvere med forskjellige kampstiler, så klart.

Hvis du ikke har en spillkonsoll hjemme, eller en kraftig PC bygget for spilling, så finnes det likevel noe for deg. Spilleautomaten Thai Sunrise hos mr green online casino er bare én av flere slike automater som er inspirert av smilets land.
Men det er selvsagt mange av oss som foretrekker film som underholdning. Få ting slår en skikkelig god filmkveld med en bolle nypoppet popcorn, og også her finnes det noe for enhver smak - med en thailandsk vri.

The Railway Man er ikke bare en gripende fortelling om krig og posttraumatisk stress, filmen viser også sider av andre verdenskrig som gjerne er mer ukjente for oss her i Europa, da de fleste av oss ikke er like klar over hvordan krigen utspilte seg i andre deler av verden. Hvis du er klar for en virkelig følelsesladet opplevelse er dette filmen for deg.

Hvis du er mer i humør for noen skikkelige latterkuler, så bør du sjekke The Hangover Part Two, om en kameratgjeng som våkner i Bangkok dagen derpå, med store hull i hukommelsen rundt hva som egentlig skjedde kvelden før. Enten du liker helsprø komedie eller du bare ønsker å trøste deg med at andre gjør verre ting i fylla, er dette en film du bør få med deg.

For en skikkelig thailandsk filmopplevelse er det selvfølgelig ingenting som slår filmer som faktisk er thailandske, og ikke bare Hollywood-produksjoner der handlingen er lagt til Thailand. Føl gåsehuden spre seg med grøsseren Shutter, der paret Tun og Jane kommer til skade for å kjøre på en kvinne på vei hjem fra en kveld ute med venner. I panikk kjører de fra stedet uten å hjelpe kvinnen, men så begynner Tun å oppdage merkelige ting på bildene han tar gjennom jobben som fotograf.

Foto Kilde: Pexels 


Kommentér

Varebud åpnet pakke med sex-lekletøy og lekte med innholdetEtt leveransföretaget meddelade att de avskedat fyra av sina anställda för att ha öppnat en kunds paket som innehöll sexleksaker och lekt med dem.


Utan att namnge någon av brottslingarna skrev Kerry Express att de fyra överträtt företagets integritetspolicy genom att inte bara öppna paketet utan samtycke, men också publicera bilder av innehållet på sociala medier och vidarebefordrat kundens privata detaljer till sina kamrater.

I bilder som laddades upp av de öppnade paketen – som kunde ses av allmänheten – ses männen posera för bilder med de öppnade sexleksakerna och skrattar med sina vänner. De gjorde också sexuella kommentarer om kunden.

(pf) Kilde: Thailand-idag.asia/CoconutsKommentér


Ekspressbuss fra Bangkok kjørte av veien med 49 ombordAlle de 49 ombord på bussen Bangkok-Phuket kom uskadd fra en utforkjøring i dag, tirsdag, i Surat Thai.

Heldigvis kom de 46 passasjerne samt to sjåfører og en bussvertinne, uskadd fra hendelsen takket være grus og vegetasjon langs veikanten.

Passasjerene ble overført til en annen buss for å fortsette reisen.

(pf) Kilde: The Nation


Kommentér

Chiang Mai turismen er "død"!I Chiang Mai rapporteres det at alle aspekter av turisme i provinsen er "døde" etter Songkran. Men det stilles ikke så mye spørsmål om det skyldes luftforurensingen.

Nyheter om luftforurensingen er blitt mye publisert også på nyhetssider og sosiale medier, og Chiang Mai er gjentatte ganger kåret til som en av verdens mest luftforurensede byer.

En guide sier:  -Jeg kan bare ikke forstå det. Det er knapt noen turister noen steder. Det er alltid dårlig for meg i lavsesongen, men i år er det verre enn noensinne.

Andre turoperatører hevder at hovedårsaken skal være at mange søker seg sørover til strendene i Pattaya og andre steder, nå når det er som varmest.

(we) Kilde: Chiang Mai NewsKommentér

Bangkok-ambassaden med ny åpningstid 13. mai - 31. august 2019Ambassaden melder:  Grunnet ombygging, og ferieavvikling, vil åpningstidene for visum og konsulære tjenester være redusert i perioden 13 mai til 31 august 2019. I denne perioden må det påberegnes noe lengre behandlingstid. Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører.

Åpningstider i perioden 13 mai til 31 august
Mandag, tirsdag, torsdag: 09.00-12.00
Onsdag og fredag: stengt

Søknad om pass for norske borgere mottas kun etter avtale mandag, tirsdag og torsdag fra 13.00-15.00. Vennligst ring ambassaden for å avtale tid.

Telefontid for konsulærseksjonen: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: 13.30-14.30
Telefontid for visumseksjonen: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: 13.30-14.30


Kommentér


Tre menn skutt og drept av rivaliserende gjengI Thailands Nakhon Phanom ble tre menn skutt av en mann fra en antatt rivaliserende gjeng da de hadde fyllefest og drev med rusing av motorsykler.

Sju menn ankom på motorsykler til verkstedet, hvor drapene skjedde, tre gikk inn og begynte å krangle, to forlot deretter verkstedet, mens den tredje trakk frem en pistol og skjøt de tre som senere døde på et sykehus.

(we) Kilde: DailyNews


Kommentér

Fransk diplomat hoppet i døden fra skytrain-stasjon i BangkokEn Bangkok-basert fransk diplomat (56) døde mandag etter å ha hoppet ned fra skytrainstasjonen Taksin i Bangkok.


Han var informasjonssjef på den franske ambassaden i Bangkok, og ble funnet omkommet etter fallet og hadde hadde navnekort og pass på seg som identifiserte ham. 

Diplomaten skal angivelig ha kommet til stasjonen på motorsykkeltaxi. Politiet etterforsker saken.

(we) Kilde: TheNation


Kommentér

Sveitser (57) funnet død i Hua HinEn 57 år gamel sveitsisk borger ble i helgen funnet død ved et tempelområde i Hua Hin. Poltiet mener et mannen har slidd utfor en liten skrent. 

57-åringen ble meldt savnet av sin thailandske samboer (42) for noen dager siden.

Politiet mener at mannen døde for 4-5 dager siden. Han ble funnet ved et tempel og og munker i tempelet hadde lagt merke til at hans motorsykkel hadde stått på samme sted i flere dager og meldte fra om mystisk lukt i området. Obduksjon blir gjennomført på politiets sykehus.

(pf) Kilde: ThaiVisa


Kommentér


Indiske turister skadd etter minivan-velt i KrabiIndiska turister fick mindre skador efter att den minibuss som de reste i körde av vägen i Krabi på väg tillbaka till Ao Nang från Phuket.


Polis och sjukvårdare anlände för att finna minibussen liggandes på sidan, i en vägslänt. Den hade kraschat in i ivattenledningen till den lokala byn, vilket orsakade vattenbrist för byborna.

Den 25-åriga föraren berättade för polisen att han körde fem indiska turister från Phuket till ett hotell i Ao Nang. Han sa att han förlorade kontrollen över sitt fordon eftersom vägen var hal efter regn på lördagskvällen.

Ingen av turisterna ville åka till sjukhus eftersom de bara vat lätt skadade. Ett annat fordon tillkallades för att ta dem till Krabi hotell, den ursprungliga destinationen. Minibussföraren togs till polisstationen för alkotest, förhör och eventuella rättsliga åtgärder.

(pf) Kilde: Thailand-idag.asia


Kommentér

Forsvinner kommentarfeltet?

Thainytt benytter Disqus som leverandør av vår kommentarfelt-funksjon. Dette har vært en gratistjeneste for Thainytt, men denne vil opphøre om kort tid, slik vi kjenner den.

Disqus vil snart kreve betaling for at vi benytter tjenesten uten reklame. Siden Thainytts inntekter er ytterst beskjedne vil et reklamefritt kommentarfelt fra Disqus ikke bli videreført.

Dersom Thainytt skal fortsett med kommentarfeltet fra Disqus vil vi måtte akseptere at Disqus plasser en annonse i tilknytning til dette. Hva mener du? Bruk kommentarfeltet.

Mange andre medier implementerer kommentarfelt fra Facebook i sin tjeneste. Dette er ikke ønskelig for Thainytts del, siden vi mener at det skal være mulig å være helt  anonym derfor en ønsker det.
Kommentér

Mann fra Surin død av rabiesEn 32 år gamel mann fra Surin er død av rabies. Dette er årets første rabies-offer i Thailand.

Direktøren for «Disease Control Department» sier at mannen ble bitt av en gatehund i november men oppsøkte aldri lege for å å bli vaksinert.

(pf) Kilde: The Nation


Kommentér


Aksjonene fortsetter: Flere hundre utlendinger pågrepetFredag ble 473 personer pågrepet for brudd på Thailands visumregler.

Av de 473 personer som ble pågrepet, er 285 anklaget for å ha ankommet Thailand ulovlig, 19 er anklaget for overstay og ytterligere 169 ansikt en rekke andre anklager.

Dette var den 47. aksjonen fra fremmedpolitiet, noe som har ført i totalt 8 873 arrestasjoner på over 7000 lokalsjoner. Fremmedpolitiet har tidligere uttalt at utsendelse fra Thailand skal skje innen 30 dager.

(pf) Kilde: The NationKommentér

Færre kinesere til Thailand - men fler indereThailands turistindustri står overfor en av de største utfordringene framover, siden nylig offisielle tall viser en nedgang i både antall turister og hvor mye penger hver turist legger igjen.


Ifølge offisielle data utarbeidet av Bloomberg, falt antall utenlandske turister i Thailand ned 3,5 millioner i mars, en nedgang på 0,7 prosent mot samme periode i fjor.

I tillegg til nedgangen i antall ankomster, bruker også hver turist i snitt 1,3 prosent mindre penger i Thailand.

For Thailands del, hvor turismen står for en femtedel av økonomien, er disse tallene signifikante. Nedgangen kan bl.annet skyldes av at den thailandske bahten er kostbar for de fleste turister og at prisnivået i Thailand generalt er økt, og det særlig på som kan kalles «hyggevarer» for turister, som øl og spesielt vin.

Fallet i turistankomster skyldes først og fremst færre kinesiske turister, men antall turister fra India har vokst med 35 prosent, illg Bloomberg.

Tidligere denne uken vedtok den thailandske regjeringen at de vil fortsette å utstde gratis visum ved ankomst, det såkalte VOA. Dette er et visum som normalt koster 2000 baht og gis til bl.annet borgere fra Kina, India og 19 andre nasjoner. Dog ingen skandinaviske eller Europeiske - disse kan oppholde seg i Thailand i 30 dager uten visum.

(pf) Kilde: Thaivisa


Kommentér

Kalasin-politet stengte pubEn populær pub i den nordøstlige provinsen Kalasin ble stengt for fem år i går, fredag, etter at mange mindreårige var tilstede, iflg nettstedet Khao Sod.

l Iokalene fant politiet 14 personer under 18 år og det førte til en umiddelbar stenging av skjenkestedet. Iflg KhaoSod ble puben stengt for fem år.

Puben har vært i politiets søkelys siden de ble tatt for samme forhold i desember i fjor.

(pf) Kilde: Thairesidents


Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed