Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thaijuntaen skal utpeke senatorerFire hundre senatkandidater er nå på en liste som overleveres militærjuntaens National Council for Peace and Order (NCPO). NCPO skal fra denne listen velg 250 som blir senatorer. 

I tillegg skal senatet bestå av 50 andre kandidater valgt gjennom en spesiell utvelgelsesprosessen og med hjelp fra valgkommisjonen (EC). Ytterligere seks skal være militære eller politioffiserer. Senatorene funksjonstid blir 5 år.

- Valg av kandidatene var ikke lett, sies en ikke navngitt kilde. - Vi måtte lete etter de som forstår politikk og kan jobbe sammen med de utvalgte medlemmene i representanthuset. Så hver kandidats personlighet og sosiale status er viktig. De må være "akseptert" og de må jobbe for å overvinne oppfatninger om at senatorer ikke er gode, heter det fra kilden.

Selv om opposisjonen har vært sterk mot ideen om et juntautnevnt senat, insisterte kilden at Overhuset (Senatet) i henhold til gjeldende forfatning er forpliktet til å støtte det valgte Underhuset (representantenes hus, den lovgivende forsamling).

- Senatet er ikke ment å være en "utenforfaktor" som bryter inn i arbeidet til en valgt regjering, sier kilden.

(we) Les mer på TheNation

Kommentér

Tørke på Phuket: Feriesteder uten vannHoteller og feriesteder over hele øya begynner å føle effekten av lavt trykk på det offentlige vannettet, noe som tvinger dem til å ordne sine egne vannforsyninger, for å sikre at gjestene ikke lider.

(we) Les mer på PhuketNews


Kommentér


Vil heve pensjonsalderen i Thailand fra 60 til 65 årEn nasjonal eldrekommisjon foreslår å øke den alminnelige offisielle pensjonsalderen i Thailand fra 60 til 65 år.


Dette vil da eventuelt også bety at mange eldre som idag får et liten månedlig bidrag, mister dette.

En underkomité skal nå å studere mulig virkninger og hvordan endre alle lovene som blir berørt, før forslaget sendes til regjeringen for godkjenning.

(we) Kilde: TheNation

Kommentér

Grotteguttene kan tjene 3 mill baht hver for Netflix-serieNetflix blir medprodusent i serien som skal ta for seg dramatikken som utspilte seg de 18 dagene et thailandsk fotballag var innesperret i en grotte i fjor, skriver VG.

Tolv gutter og fotballtreneren deres ble innesperret i Tham Luang grottene i det nordlige Thailand  etter en utflukt. Kraftig regnvær første til at greóppeinngang ble oversvømmes og guttene må trekke lenger og lenger inn i grotten.  En svært dramtisk redningsakjson ble satt i gang, og guttene ble funnet i grotten etter 18 dagers leteaksjon. 10. juli i fjor bekreftet redningsmannskapet at alle de 13 var reddet ut.

Iflg nettstedet BangkokJack kan hver av de 13 guttene tjene over 3 millioner baht ifm. Netflix-produksjonen.

(pf) Kilder: VG og BangkokJack
Kommentér

Også thaier kan bli utnyttet av taxisjåførerDet er mange historier om turister som av taxisjåfører blir krevd betaling langt høyere enn hva et taximeter ville ha vist. Men også thaier kan utsettes for det samme, av grådige sjåfører.

To gutter fra den sørlige provinsen Songkhla tok drosje fra Mo Chit og til Rangsit, hvor de skulle avlegge en prøve ved et universitet.

De ble krevd 900 baht pr. person, mens turen ordinært ville ha kostet et par hundre baht.

Guttene klarte etter hendelsen å komme i kontakt med kjente som hjalp dem å melde fra og de hadde hatt besinnelse nok til å registere sjåførens navn og nummer. Hendelsen har blitt viet oppmerksomhet også på tv-sendinger og nå advares det mot sjåføren og hans drosje som har nummeret กฎ 3630.

(we) Kilde: Manager
Kommentér


"Hot head" russisk turist etterlyst etter å blitt nektet sexPattaya Court har utstedt en arrestordre på en mann som er beskrevet av thailandske medier som en "hot headed russian mafia" mann.

Mannen (33), som er gift med en russisk kvinne og bor i Pattaya, er ønsket etter at han hadde knust frontvinduet på M&M Massasje på Jomtien. Mannen hadde krevd sex fra massøsene, men ble nektet dette

Etter å ha gått kom han senere tilbake og ødela et bord med plakaten "ingen sex her". Senere på kvelden blir en mann med en motorsykkelhjelm på hodet, komme med en kniv og smadret et vindusglass og skadet låsen. Vedkommende antas å være den nevnte russeren.

Pattayapolitiet har fått opplyst at mannen har flyktet over grensen til Kambodsja. Men de regner med at han kommer tilbake, da hans russiske kone fortsatt er i Pattaya.

De beskriver den mistenkte som en russisk "mafiafigur".

(we) Kilde: 77KaodedKommentér

Thailand forbyr import av plastavfall fra neste år?Thailands departement for naturressurser og miljø foreslår at regjeringen vedtar totalt forbud mot import av plastavfall til Thailand, fra 2020.

Thailand vil øke resirkuleringen av lokalt generert plastavfall med så mye som 100% innen ti år.

For tiden genereres det årlig om lag to millioner tonn plastavfall i Thailand, men bare 500.000 tonn blir resirkulert. I mellomtiden blir plastavfall importert for bruk i produksjon av plastprodukter, for å redusere kostnader.

(we) Kilde: ThaiPBS

Kommentér

Politiet med sjarmoffensiv på Pattaya BeachMange turister på Pattaya Beach undret seg over opptoget av politifolk. Seksten uniformerte offiserer fra to forskjellige politiavdelinger viste seg og begynte tilfeldig nærmer seg turister og selgere.


De beroliget folk, var der for bare å snakke med turister og lokalbefolkningen om sikkerhet.

Etter rehabiliteringen av stranda er det flere besøkende som nyter utendørsaktiviteter. Sommeren nærmer seg er viktig å få turistenes tillit sies det.

(we) Kilde: PattayaMail

Kommentér


Tilhengere av det forbudte partiet rystet og oppløst i tårerLederen av partiet Thai Raksa Chart sa i går at han og andre partiledere var "ekstremt triste" over konstitusjonsdomstolens dom, hvor partiet ble dømt til oppløsning.

- Vi på Thai Raksa Chart har gode intensjoner og har aldri tenkt på å skade landet. Selv om våre valgrettigheter har blitt tilbakekalt, kan vi fortsatt gjøre det bra for landet på andre måter, sa han, tydelig preget av dommen.

Thai Raksa Charts kandidater stopper nå, etter domstolens dom, sine kampanjer etter domstolens dom. Mange kandidater og deres ansatte reagerte på nyheten med tårer: - Vi er triste, men vi må kjempe på, selv om det ikke vil bli mer kampanjer, sa lederen.

Han pekte på kandidatens "tapte rettigheter" og sa at de måtte lide for noe som ikke var deres feil. Han la til at hver kandidat hadde gitt minst 300 000 baht til valgkampen.

Nå oppfordres tilhengerne til å gi sine stemme til fordel for alle andre partier i "den demokratiske leiren", som Pheu Thai, Future Forward, Seree Ruam Thai og Puea Chart.

(we) Les mer på TheNation

Kommentér

Thaksinvennlig parti dømt til oppløsningThailands Konstitusjonsdomstolen vedtok i går at Thai Raksa Chart Party skulle oppløses. Partiet forsøkte å nominere et medlem av den kongelige familien, kongens eldste søster, som statsministerkandidat. 

Domstolen hevdet at et slikt trekk kunne "undergrave" det landets konstitusjonelle monarkiet ett monarkiet som står over politikken. Partiets ledende medlemmer bannlyses fra politikken i 10 år, samtidig som de ikke kan danne et nytt politisk parti.

Kongens eldste søsteren tituleres i det daglige som prinsesse, men hun ble løst fra sin kongelige status i1972, da hun giftet seg med en utlending. Etter at hun ble skilt har hun kommet tilbake og representerer nå kongehuset ved mange anledninger.

Partiet Thai Raksa Chart, en stor tilhenger av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. Partiet har nominert kandidater i 175 valgkretser og 108 på partilisten. Disse kandidatene kan diskvalifiseres forde de ikke lenger vil være medlemmer av et politisk parti i mer enn 90 dager før valgdagen den 24. mars.

(we) Les mer på TheNation
Kommentér

Alkoholforbud i forbindelse med valget i ThailandDet blir forbund mot salg av alkohol to dager i forbindelse med valget i mars.

Først fra kl. 18.00 lørdag den 16. mars til kl. 18.00 søndag den 17. mars, dagen hvor den kan avgis forhåndsstemmer dersom en stemmer andre steder enn i sin valgkrets.

Deretter fra kl. 18.00 lørdag den 23. mars til kl. 18.00 søndag den 24. mars, på selve valgdagen.

Det ligger også an til at den kan bli en alkoholfri dag under Songkran, den 13. april, som vise seg å være den største ulykkesdagen under feiringa. Men det ser ut til at dette neppe vil kunne gjelde fra før neste år. (we) 

Kommentér


Hvert tiende thaibarn er overvektigeEn tiendedel av thailandske barn er overvektige, og det skal ha vært situasjonen nå i fem år ifølge helse myndighetene.

Andelen overvektige av barn opptil 5 år og under var ca 9 prosent overvektige, og for de i alderen 6 til 14 år var den 13,9 %. De fleste av dem bor i byer.

Mangel på ernæring er også et problem - ca 5,6 prosent av barn 5 år og yngre, og 6 %i aldersgruppen til 6-14.

Overdreven sukker og natrium fra bearbeidede matvarer og gatemat samt økende stillesittende livsstil er nevnt som årsaker til økt fedme hos barn og voksne.

Selv om problemet er økende, skal det vistnok vær betydelig værre i USA, med dobbelt så stor andel, sett i forhold til Thailand, av de unge med slike problemer.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentér

Ladyboy (20) lurte gutter til onani forran webkameraLadyboyen brukte en falsk profil på Facebook og lurte unge gutter til å onanere forran webkamera. De pornografiske opptakene ble deretter solgt på Twitter.


Politiet fikk tips om saken og satte i gang etterforskning. Ladyboyen “Phee” (20) ble pågrepet hjemme i Bang Chalong i Bangkok idag, torsdag, og siktet for forholdet (bildet).

(pf) Kilde: Bangkok Post
Kommentér

Nok en bremseløs buss: Kvinne (33) knust til dødeEn 33-årig kvinna dog efter att en buss på Route 115 i Bangkok fick bromsfel på väg ner från en bro i Bangkapi.


Offrets hade krossats mellan vänster sida av bussen och en el-stolpe. Hon var ute och shoppa på marknaden runt kl. 19.30 på onsdag kväll när olyckan inträffade. Bussens förare sa att han hade lämnat garaget och hade 10 passagerare ombord vid den tiden. Efter att han kört över bron som korsade Klong Saen Saep (den viktigaste Bangkok-kanalen) fick bussen bromsfel på den nedåtgående sträckan.

Han försökte kontrollera fordonen men kolliderade med fotgängaren på trottoaren i slutet av Soi 125.

Föraren har belastats med oaktsam körning som orsakar dödsfallet.

(pf) Kilde: Thailand-idag.asia
Kommentér


Berserk utlending: Knuste hotelltoalett, skadet tre politimenn og falt fra andre etasjeEn oidentifierad västerländsk turist förstörde föremål i en hotelltoalett i Pattaya tidigt på torsdagen innan han skadade tre poliser som försökte arrestera honom.


Turisten blev svårt skadad när han försökte fly genom ett fönster och föll från andra våningen på hotellet i södra Pattaya. Eftersom turisten var för skadad att bli förhörd kunde inte polisen identifiera honom.

Pattaya polisen larmades kl 10 att en turist förstörde egendom i en toalett på andra våningen på hotellet. När polisen närmade sig honom kastade han saker på dem och hotade att slå dem med en pinne. Han låste sedan toalettdörren. Polisen bröt upp dörren för att arrestera honom men kunde inte övermanna mannen och han sprang till andra sidan och bröt upp ett fönster. Han försökte klättra ut för att fly men föll till marken.

Personalen på hotellet sa att de inte kände turisten. De sa att han bara kom in på hotellet och gick till toaletten innan han började skrika och slå sönder saker.

(pf) Kilde: Thailand-idag.asia
Kommentér

Kjærlighet eller ingen kjærlighet: Amorøs nederlender (26) deporteresEn noe amorøs mann (26) fra Nederland som falt for en thailandsk kvinne på et feriested på Koh Samui ville ikke ta nei som et svar. I stedet begynte han å lage problemer med overbevisning om at hans gode utseende ville hjelpe ham å vinne hjertet til den thaikvinnen.


Gjester på feriestedet ble lei av hans adferd og bestrebelser, og truet med å flytte over til andre steder.

Det ble nok for det lokale politiet og turistpolitiet. De hentet nederlenderen, og det viste seg at hans visum hadde gått ut. Han ankom thailand 31. januar og skulle ha reist ut igjen senest 1. mars.

Nå er han i forvaring i en interneringscelle, og vil bli deprtert og muligens "svartelistet".

(we) Kilde: CH7 NYHETER


Kommentér

Thai Airways kutter gunstige bagasjeregler: Fra 30 kg til 20 kgThai Airways har annonsert at passasjerer på økonomiklasse fra 1. april gratis bare kan sjekke inn bagasje på 20 kg, mot nå 30 kg. 

Bagasjekuttet gjelder de lavere billettklassene på økonomi. Passasjerer som reiser på gruppereiser vil få den samme begrensningene, men ikke før 1. juli 2019. 

Flyselskapet begrunner det med behovet for å kutte drivstoffkostnadene. Selskapet har hatt store underskudd de siste årene.

(we) Kilde: DailyNews


Kommentér


Thailand er verdens 23. mest forurensede landThailand er rangert som verdens 23. mest forurensede land, og Bangkok er på 24. plass på listen over byer med kritisk luftkvalitet.

Dette framkommer i 2018 World Air Quality Report. Rapporten viser at det er PM 2.5 støvpartikler i hele året i Thailand var i gjennomsnitt 26,4 mikron.

I ASEAN er Thailand det tredje mest forurensede landet etter Indonesia og Vietnam, som ligger på 11. og 17. plass globalt med henholdsvis 42 og 32,6 mikron PM2,5 partikler.

Norge og Sverige ligger på hhv. 68. (7,6 mikron)  og 69. plass (7,4 mikron) av 73 land i rapporten. 

(pf) Kilde: ThaiPBS


Kommentér

Thailand tillater ikke assistert selvmord, men tillatt å ta skritt for å avslutte sitt livThailandsk lov tillater ikke assistert selvmord, men i National Health Act er det mulig for at en person kan avgi en skriftlig erklæring som kan gjøre slutt på livet «naturlig og fredelig».


Det skal være svært lite sannsynlig at Thailand vil introdusere legitimert assistert selvmord. En person kan gi en "living will in writing" for å nekte gjenoppliving eller medisinske behandlinger som bare ville forlenge vedkommendes uhelbredelige tilstand i livet. 

Slike handlinger vil ende opp med at en person som lider av alvorlig sykdom ikke får livsforlengende behandling. Alle relevante parter, inkludert slektninger og legen, må godkjenne dette. Bare noen få mennesker har til nå brukt den retten.

(we) Les mer på TheNationKommentér

Får ingen partier absolutt flertall i Thailands nye parlament?Den tidligere regjerende partiet, «Thaksinpartiet» Pheu Thai, ser ut til å få flest antall seter, men ikke flertallet, i Underhuset (parlamentet) i valget den 24. mars, ifølge en undersøkelse fra Nation Groups journalister over hele landet.

Pheu Thai forventes å få 136 av setene fra de 350 valgkretsene, flest i nord og nordøst. Mange her har tydeligvis fortsatt tillit til og tro på partiets patriark, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

Democratic Party forventes å få nest flest, tippet å få 88 seter, hovedsakelig fra sine tradisjonelle høyborg i sør og Bangkok.Pro-junta-partiet Phalang Pracharat, som har nominert statsminister Prayut Chan-o-cha som sin eneste statsministerkandidat, forventes å bli det tredje største med 62 representanter, hovedsakelig fra nord og nordøst.

I det forrige valget i 2011 vant Pheu Thai et klart flertall, med 204 representanter fra 375 valgkretser. Demokratene fikk da 115 representanter.

Underhuset (parlamentet) har imidlertid 500 plasser, og 150 av disse velges på partilister. For første gang i Thailand vil det bare bli brukt en stemmeseddel for valg av kretsrepresentant og av parti.

(we) Les mer på TheNation
Kommentér


Se eldre saker...
RSS Feed