Thailands trener sparket etter tap mot India i Asian CupDet thailandske fotballandslagets serbiske trener fikk sparken bare sju timer etter at landslaget tapte 1-4 mot India i lagets første kampen i årets Asian Cup.

Ifølge TheNation var Thailand var langt fra imponerende mot det sterkere indiske laget. som for første gang på 32 år slo Thailand.

Thailands fotballforbund reagerte med på sin Facebook noen timer senere å kunngjøre suspensjon av kontrakten med serberen, og utnevningen av ny trener.

Serberen har vært landslagets trener siden april 2017, men klarte heller ikke å lede Thailand til å forsvare AFF Cup-tittelen, da de tapte på bortemål mot Malaysia i semifinalen.

(we)


Kommentarer

Nye regler for forlengelse av pensjonist og ekteskapsvisum på trappeneThailands Immigrasjon har overfor Thaivisa.com bekreftet at det kommer nye krav til utlendinger når de søker om forlengelse av oppholdet basert på pensjon, ekteskap eller det å være foreldre til et thailandsk barn.

Det fremkommer av en nasjonal politiforordning datert 26. desember 2018 og som er underskrevet av landets immigrasjonssjef.

Er du gift med thai må du ha en månedlig inntekt på minst 40 000 baht, 480 000 baht i året, mot nå 400 000 baht.

For pensjonistvisum, forlengelse i inntil ett år, kreves minst 65 000 baht i måneden, dvs. minimum 780 000 baht i året, mot nå 800 000.
Bevis på inntekt, attestert av ditt lands ambassade skal være tilstrekkelig, men fra 2020 må en trolig også vise at du får beløpet overført hver måned til thailandsk bankkonto. Banken må bekrefte at slike innbetalinger har foregått i de siste 12 måneder. Antall måneder skal kunne fravikes første gang, dersom en ikke har vært pensjonist så lenge.

Reglene er ennå ikke kunngjort på immigrasjonens nettsider, men nettstedet Thaivisa.com vil komme med oppdatering når de foreligger.

(we) Kilde: Thaivisa.com


Kommentarer


Seks personer omkom i bussvelt natt til søndag (video)Seks personer, en mann, fire kvinner og en 6 måneder gammel baby ble drept og 50 andre skadd da en dobbeltdekker buss veltet i Pathum Thani tidlig søndag morgen.

Bussen kom fra den nodøstlige RoiEt-provinsen, og var på vei til Bangkok da ulykken skjedde under kraftig regnvær.

En passasjer sier at bussen hadde stor fart da sjåføren plutselig måtte bremse for å unngå å kollidere med et kjøretøy foran, og at dette førte til at bussen veltet.

(we) Kilde: ThaiRath


Kommentarer

32 land hvor thaier kan reise uten å ha visumEn oppdatert oversikt viser 32 land hvor thaier med thailandsk pass kan reise uten å måtte ha visum: De fleste landene gir rett til opphold i 15 eller 30 dager, men Panama og Georgia er rausere og gir muligheter for opphold i henholdsvis 180 og 365 dager.


Japan, ved opphold i inntil 15 dager.
Sør Korea, opphold inntil 90 dager.
Taiwan, opphold inntil 14 dager.
Maldivene, opphold inntil 30 dager.
Russland, opphold inntil 30 dager.
Sør Afrika, opphold inntil 30 dager.
Indonesia, opphold inntil 30 dager.
Vietnam, opphold inntil 30 dager.
Singapore, opphold inntil 30 dager.
Peru, opphold inntil 90 dager.
Myanmar, opphold inntil 14 dager.
Tyrkia, opphold inntil 30 dager.
Laos, opphold inntil 30 dager.
Hongkong, opphold inntil 30 dager.
Chile, opphold inntil 90 dager
Ecuador, opphold inntil 90 dager.
Albania, opphold inntil 90 dager.
Argentina, opphold inntil 90 dager.
Georgia, opphold inntil 365 dager
Brasil, opphold inntil 90 dager.
Kambodsja, opphold inntil 14 dager.
Malaysia, opphold inntil 30 dager.
Qatar, opphold inntil 30 dager.
Hainan i China, opphold inntil 30 dager.
Seychelles, opphold inntil 30 dager.
Brunei, opphold inntil 14 dager.
Bahrain, opphold inntil 14 dager.
Panama, opphold inntil 180 dager.
Filippinene, opphold inntil 30 dager.
Mongolia, opphold inntil 30 dager.
Vanuatu, opphold inntil 30 dager. Dette er en liten øystat i Stillehavet nordøst for Australia
Macau, opphold inntil 30 dager.

(we) Kilde: PattayaOne

Kommentarer

Engelsklærer tatt for produksjon av marihuana i forlatt bygning i BangkokEn 46 år gammel amerikansk-thai engelsklærer, ved en internasjonal skole i Bangkok, er blitt arrestert for å dyrke marihuana i en forlatt bygning i Bangkok, og selge stoffet på nettet.

Politiet raidet bygningen i Din Daeng-området, bare 400 meter fra hovedkvarteret til Office of National Narcotics Control Board, og fant en hel «farm» for marihaunadyrking, foruten bl.a. utsyr for foredling, pakking og nødvendige remedier for dyrking og foredling.Razziaen kom etter at den nasjonale lovgivende forsamlingen (NLA) i forrige måned vedtok en ny lov som legitimerte begrenset bruk av marihuana til medisinske formål.

Mannen har tidligere vært innbrakt for besittelse av marihuana, og både denne saken og en sak om en gjeng, var bakgrunnen til at politiet fant frem tilstedet.

(we) Les mer på TheNationKommentarer


Det asiatiske fortballmesterskapet er igang i EmirateneDet asiatiske fortballmesterskapet (for menn), AFC Asian Cup, arrangeres hvert fjerde år, og i år skjer de i De forente Arabiske Emirater i dagene 5, januar til 1, februar.

24 kvalifiserte lag lag spiller innledningsvis i 6 grupper, hvor hvor de to beste og de fire beste treerne, går videre til utslagsrundene.

Thailands mostandere i Gruppe A er India, De Forente Arabiske Emirater og Bahrein, og landet har som første kamp den 6. januar mot India.

Et greit sted for informasjon om mesterskapet og med aktiv ajourføring av kampresultater og status er Wikipedia. (we)


Kommentarer

Full mann bæres i seng av kona (video)Han er mildt sagt drita full da han bli kjørt hjem av motorsykkel-taxi, men heldigvis for den noe animerte mannen kommer kona til unnsetning og får karen trygt i seng.  

Snurr filmen under...


Kommentarer

Thailand gjenopptar flyplasser og fergeruter når stormen nå er nedgradertThailand har gjenopptatt flygningene til sine sørlige provinser, nå etter at den første tropiske stormen (Paduk) på 30 år ble svakere og nedgradert til depresjon. De fleste ferger til Thailands sørlige ferieøyer er også gjenopptatt.

På sin ferd inn over de sørlige provinsene og over til Andamanhavet, etterlot den seg boliger skadet av veltede trær, avblåste tak og ødelagte  strømstolper og -linjer..

Før stormen raste inn over land ble flyplassene stengt i Nakhon Si Thammarat, Surat Thani og på ferieøya Koh Samui.

Bangkok Airways, som lader på Koh Samui-flyplassen gjenopptok normal flygning tidlig lørdag, og satte inn ekstra fly for å fly strandede passasjerer ut.

Flyplassene på Nakhon Si Thammarat og Surat Thani vil gjenoppta driften ved middagstider i dag, søndag.

I løpet av de siste dagene har mer enn 28.000 mennesker i syv provinser blitt evakuert til midlertidige bosteder.

En person er meldt omkommet, etter at fiskebåten han var på kantret i den sterke vind i nærheten utenfor Pattani-provinsen. En annen fra båten er savnet, mens fire kom seg i sikkerhet.

(we) Les mer: Reuters


Kommentarer


Enda et minnesmerke i Bangkok mystisk fjernetThe Constitution Defence Monument i Bangkoks Laksi-distrikt, ble tatt bort i nattens mørke den 27. desember, uten at noen kan si hvem som gjorde det og hvorfor. Noen sier at det måtte vike plassen for en ny skytrainsstasjon, men det kjenner ingen av de ansvarlige for det arbeidet noe til.

Monumentet, som ikke må forveksles med det kjente Demokratimonumentet, ble satt opp i 1936 til minne om regjeringens seier over pro-royjalistenes forsøk på å reetablere det absolutte monarki.

To unge demokratiforkjempere som oppdaget hva som hadde skjedd, tok bilder og publiserte de på nettet, ble arrestert «da de truet rikets sikkerhet». De ble imidlertid løslatt kort tid etter, uten ytterligere reaksjoner, bortsett fra at de som var lagt ut på nett ble fjernet.

Dette er tredje gang at minnesmerker over Thailands demokrati forsvinner uten at noen tilsynelatende vet vet noe, og det stilles spørsmål hvorfor og hvem står bak.

I april 2017 forsvant en plakett som var støpt ned i asfalten på Royal Plaza i Bangkok, og i november 2014 (seks måneder etter det militærkuppet), ble et monument i Buri Ram, som minnet landets første grunnlov, fjernet, tilsynelatende fordi det blokkerte trafikken. Dette er imidlertid senere erstattet av en kopi,

(we) Les mer på TheNation
Kommentarer

463 drept i thailandstrafikken på årsskiftets «7 farlige dager»Fortsatt omkommer det i gjennomsnitt flere i thailandtrafikken på «De 7 farlige dager», i år fra 27. des. til 2. januar. Riktignok noen færre enn i 2017 i samme 7 dagersperiode, da dødstallet ble «rekordhøye» 478.

Nakhon Ratchasima er, som år et før, provinsen med flest trafikkdødsfall.

Til sammen 3892 personer ble skadet i de 3791 registrerte ulykker.

Kjøring i alkoholpåvirket tilstand og hasardiøs kjøring fortsetter å være de viktigste årsakene til trafikkulykker, med andeler på henholdsvis 40,4 prosent og 28,3 prosent.

I 2018 ble til sammen 15 805 mennesker drept på thailandske veier, en økning på 352 personer i forhold til 2017.

Det betyr en daglige gjennomsnitt på 43,3 personer, mens dert var 66,1 døde i gjennomsnitt i nyttårshelga.

(we)
Kommentarer

2000 turister evakuert fra Phi Phi


Over 2000 turister ble i dag, fredag, evakuert fra Phi Phi øyene til fastlandet i Krabi, før den tropiske stormen Pabuk inntreffer for fullt.

(pf) Kilde: TheNation


Kommentarer


Thailands mange motorsykkelulykker skyldes dårlige bremserEn millioner nye motorsykler kommer hvert år ut på thailandske veier, og Thailand er «World Champion» når det gjelder motorsykkelulykker. 

Nå hevdes det at motorsykler som selges i Thailand ikke er utstyrt med ABS bremsesystem, i motsetning til de millioner som eksporteres.

Mange ikke er kjent med dette og stoler for mye på bremsene, og det fører til fatale ulykker. Motorsykler er også involvert i den største andelen av trafikkulykker, og med ABS-bremser vil kanskje antallet reduseres med om lag 33 %, noe som vil kunne bety at 6000 til 9000 liv vil være spart iløpet av en femårsperiode.

(we) Kilde: Sanook

Kommentarer

Ulovlige arbeidstakere og arbeidsgivere bøtelagtArbeidsgivere og arbeidsinnvandrere er i en seks måneders periode gitt bøter på henholdsvis 5,3 millioner og 10 millioner baht.
140.000 arbeidsinnvandrere er sjekket. Av dem 4 262 uten lovlige papirer. 4262 av de ulovlige arbeidstakerne er arrestert; 2 914 fra Myanmar, 583 fra Laos og 233 fra Vietynam. Resten kommer fra andre land. 3 472 av dem er blitt deportert.

En arbeidsgiver kan få bøter på mellom 10.000 og 100.000 baht for hver ulovlig arbeidstaker. Gjentatte lovovertredere står overfor en heftigere bøter, på mellom 50.000 og 200.000 baht og/eller opptil ett år i fengsel. De vil også bli nektet å ansette innvandrerarbeidere i tre år.

Innvandrere som arbeider uten arbeidstillatelse eller har en jobb som ikke er tillatt for innvandrere, kan hver få bøter på mellom 5.000 og 50.000 baht. De blir deportert etter å ha betalt bøter og vil ikke være berettiget til arbeidstillatelse i de neste to årene,

(we) Les mer på TheNation
Kommentarer

Heia Thailand: «Hvilken hjenetom idiot tillot dette?»Det er på en Facebook-bruker som stiller dette spørsmålet, idet han presenterer bilder av en lysstolpe som er satt opp midt på en vei med bare to kjørefelt.

Dette er på veien bak en skole i provinsbyen Lamphun i det nordlige Thailand, ikke langt fra Chiang Mai. Stolpen har allerede forårsaket flere stygge bilulykker.

(we) Kilde: Sanook

Kommentarer


Er du i Syd-Thailand? Sjekk reiseforsikringen!

Hvis du befinner deg i det sydlige Thailand bør du sjekke hva din reiseforsiking dekker ifml. med en eventuell evakuering og eventuelle skader.
Fra Gjensidige forsikring har vi fått denne informasjonen:

- Vi erstatter ekstra kostnader ved evakuering til nærmeste trygge plass, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det er for eksempel transport og overnatting, i forbindelse med denne forflyttingen. 
- Om kunden allerede er på en annen plass, men hadde booket hotell i de berørte områdene, så erstatter vi merutgifter for å bli værende på den sikre plassen. 
Dukker det opp helt spesielle behov, blir dette vurdert på individuell basis.
Vær spesielt oppmerksom på myndighetenes informasjon og anvisninger.

Hold deg oppdatert via lokale medier og følge gjerne med på Thailand Meteorological Service og Tropical Storm Risk.

Dersom du skulle ha behov for konsulær bistand kan du kontakte Utenriksdepartementets operative senter i Oslo (24/7) på tlf. + 4723950000 eller ditt egen forsikringsselskap.

NRK.no:  Sju meter høge bølger trugar ferieøyer i Thailand

Thaiguiden.no: Ved nødsfallKommentarer

Thailand tester overvåking av dømte fyllekjørereSju som er dømt for alvorlig fyllekjøring er de første som nå får en liten elektronisk enhet låst fast på håndleddet, som gjør at de kan overvåkes. Ytterligere 59 personer skal nå få slike, i en ny prøveordning.


De 66 vil bli nektet gå ut mellom klokken 22 og 04 i 15 dager, må rapportere til saksbehandler og gjennomgå fire sesjoner med trafikkreguleringstrening. De vil også måtte betale en bot på 15.000 baht, og utføre 24 timers samfunnsarbeid i lokalsamfunnet, og få sine førerkort inndratt for seks måneder.Landets Probation Department har leid 4000 slike enheter, som ligner smart klokker, fra et privat selskap og til en kostnad på t74 millioner baht, for en periode på 21 måneder.

I perioden 27. desember - 31. desember har de thailandske domstolene behandlet trafikklovbrudd hvor personer er blitt dømt i 6253 saker, dommer med prøvetid. I 5766 tilfeller gjaldt det fyllekjøring, i 446 tilfeller av kjøring under påvirkning av narkotisk e stoff, 39 for ekstrem råkjøring.

(we) Les mer på TheNation
Kommentarer

Utlendinger må betale mer en thaier på Pattaya-golfklubbAt utlendinger i Thailand i noen sammenhenger, som f.eks. billetter til nasjonalparker og enkelte severdigheter, er et kjent fenomen. At private virksomheter også gjør dette er uvanlig - og kan utløse boikott-aksjoner.

Men Pattaya Country Clubs overprising av utlendinger er møtt med sterke reaksjoner. For et "Swing & Stay" -tilbud, med greenfee på golf, en overnatting og frokost må utlendingen betale 4600 baht mens en thaien slipper med 3000 baht.

(we) Kilde: Thaivisa

Kommentarer


Stormen «Pabuk» vil gjøre stor skade i sørlige Thailand, evakueringer pågårTHAILAND forbereder seg på ekstremvær og kosekvensene av den tropiske stormen «Pabuk». Pabuk har kommet inn over Thailandbuka og allerede rammet noen av de sørøstligste provinsene. Skoler stenger og evkueringeir iverksettes i flere distrikter b l.a. i provinsen Nakhon Si Thammarat.

I det sørlige Thailand i morgen, med en maksimal vindhastighet på 65 til 90 kilometer i timen. Det forventes at områdene som stormen passerer vil oppleve ødeleggelser, kraftig nedbør og i Thailandbukta bølger på opptil 7 meter.Også ansatte i PTT s oljeboringsrigger har blitt evakuert og alle fergetjenester til Koh Samui, Pha-Ngan og Koh Tao-øyene er stoppet.

Etterhvert kommer stormen også innover områder litt lengre nord, som provinsene Chumphon og Surat Thani, Prachuap Khiri Khan og Phetchaburi.

(we) Les mer på TheNation

Følg stormen her: 

Kommentarer

314 drepte i Thailands nyttårstrafikk de 5 første av «7 farlige dager»314 omkom de 5 første av de såkalte «7 farlige dager» i Thailands nyttårstrafikk, noe færre en på de samme dagene i 2017. Da var antallet 332.

Også med hensyn til antall trafikkulykker har det nå vært færre en foregående år, 2.761 mot 3.055. Antall skadde har disse dagene vært 2.848, mens det var 3.172 i 2017.

(we) Les mer på BangkokPost
Kommentarer

Bueng Khan frister med lotus i full blomst i stort sump-områdeEt større sumpområde i den nordøstlige provinsen Bueng Kan tiltrekker seg nå et stort antall turister, spesielt thaier, da den rosa lotusen blomster.

Lokale innbyggere stiller opp og tilbyr deg båtturer ut i blomsterhavet for en pris av 100 baht pr. person, de tilbyr også båtturer på sumpen for 100 baht per person. Og det kjølige været fortsetter, og temperaturen var ned til +16 C om morgenen på nyttårsaften.

Kommentarer


Se eldre saker...


RSS Feed