Britenes nektelse å verifisere pensjonisters inntekter: Ikke uttrykk for nye reglerEtter at den britiske ambassaden meddelte at de ikke lenger ikke kan utstede inntektsbrev til pensjonister og andre som ville søke årsvisum i Thailand, har det blitt en del uro og frykt blant pensjonister for at thailandske myndigheter kommer med nye regler.  

Fra det britiske ambassaden i Bangkok opplyses det at beslutningen ble tatt etter et møte i mai i år med immigrasjonen i Thailand.  Thailandske myndigheter meddelte i dette møtet at de forventet at ambassaden ville verifisere alle inntekter til britiske statsborgere som ba om en inntektbekreftelse. 

Den britiske ambassaden sa at de ikke var eksperter på dette området og at de ikke kunne verifisere inntekter fra alle kilder og fra ulike land.  Ambassaden uttrykte derfor at thailandske myndigheter selv kunne verifisere visumsøkernes bankkontoer, og om søkerne hadde tilstrekkelige midler.

Ut fra hva ambassaden meddelte til nettstedet Thaivisa, står deres beslutning fast om å ikke utstede inntektbekreftelse.  

Andre ambassader, bl.a de fra New Zealand, Holland og Kanada har ingen planer om å føle britenes eksempel, men vil utstede inntektbekreftelse som før.

(we) Kilde: Thaivisa


Kommentarer

Kineserne svikter Chiang MaiTuroperatører i Chiang Mai har vært samlet til krisemøte etter at kinesiske ankomster til Chiang Mai var nede i halvparten hva den var i de tre første kvartalene av 2018.

En rekke tiltak ble foreslått for å endre på dette, bl.a. å sette opp kinesiske språklasser for å unngå misforståelser.

Båttragedien i Phuket og negativ publisitet som den på Don Muang flyplass hvor en sikkerhetsvakt slo til en kineser, er hendelser som skaper utrygghet og hvor kineserne føler ikke å bli vist den berettigede respekt.

At noe må gjøres var alle enige om, men noe var utenfor deres handleevne som den thailandske valutaens styrke i forhold til en svekket kinesisk valuta.

(we) Kilde: Chiang Mai News


Kommentarer


Utgått visum innebærer utvisning innen en måned


Vice PM och försvarsminister General Prawit Wongsuwan har beordrat Immigrationspolisen att intensifiera sin jakt på utlänningar med utgågna visum och utvisa de som gripits inom en månad.


En talesman för försvarsdepartementet, sa att Prawit, som övervakar säkerhetsfrågor, gav ordern på ett möte med militär-, polis- och inrikesministeriets säkerhetsbyråer måndagen.

Prawit sa till dem att öka insatserna för att hålla utländska turister säkra och att slå ner på transnationella brottslingar som kommer in i kungariket som turister.

Talmannen citerade Prawit som sa att regeringen fått klagomål om utlänningar som deltar i olagliga aktiviteter och i flera provinser, inklusive Bangkok.

(pf) Kilde: Thailand-idag


Kommentarer

Bangkok får sin Apple Store i novemberApple Store åpner i Bangkok tidlig i november.

Den ikoniske butikkjeden, som utelukkende selger Apple-produkter og tilbehør, åpner den 9. november, flg flere kilder. Butikken ligger i Bangkoks nye, megastore shopping senter, "Siam Piwat" - eller "Icon Siam".

Butiken vil gå over to etasjer og vil bli holdt i samme stil som i Singapore (bildet under). Omsetningen er beregnet til å bli over 100 millioner baht det første året.(pf) Kilde: PositiningKommentarer

Den britiske ambassaden i Bangkok stopper å gi inntektsbekreftelserI januar 2019 vil den britiske ambassaden i Bangkok ikke lenger gi britiske statsborgere dokumentasjon som bekrefter inntekten.  Merk: Dette gjelder KUN britiske statsborgere.


Denne dokumentasjonen er nødvendig for å fornye sin et ettårige thailandsk pensjonist- eller ekteskapsvisum. 

Den britiske ambassaden i Bangkok må stoppe å gi denne dokumentasjonen siden de ikke klarer å oppfylle de thailandske myndigheternes krav til å verifisere inntektene til britiske statsborgere.

Alle berørte britiske statsborgere er bedt å å merke seg at siste dato for å få inntektsdokumentasjon er 12. desember 2018. Det vises forøvrig til teksten på bildet ovenfor.

Merk: Dette gjelder KUN britiske statsborgere.


(we) Kilde: ThaivisaKommentarer


Flere thailandske øyer stengesDenne gang gjelder det øygruppen Similan Islands i Andamanhavet. Her er all overnatting forbudt fra og med i dag.Det er bekymring over nedbrytning av korallrev og den marine økologien som forårsakes av forurenset vann som slippes ut i sjøen, som har ført til at departementet for nasjonalparker, dyreliv og plantevern har bestemt av overnatting på øyene er forbudt fra tirsdag.

Ordren ble signert av Tunya Netithammakul, avdelingshode 4. oktober, og er effektiv fra i dag, tirsdag.

Imidlertid vil turister på organiserte dykkingturer få lov til å overnatte på øyene, dersom de har forhåndsgodkjenning fra Similan Islands nasjonalpark.

Øyene er fortsatt åpne for turister for besøk på dagtid. Turist-antallet som kan besøke øyene er begrenset til 3.850 daglig for å unngå det myndighetene kaller overbefolkning.

Fra før er Maya Bach, kjent fra filmen the Beach, stengt for alt besøk på ubestemt tid.

(pf) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Nye pirat-aksjoner: 11 pågrepet i KoratThaipolitiet fortsetter sin jakt på piratkopierte varer og på grep 11 personer på et marked i Korat mandag kveld for salg av pirat-varer.


Det ble beslaglagt mer enn 13.000 piratkopeirte varer til en anlått salsgverdig på med enn 25 millioner baht.

Det oppstod full panikk blant selgerne da politiet aksjonerte ved 23-tiden i går.

De bleslaglagte piratvarene var for det meste klokker, t-skjorter, bukser, belter, sko og briller med angivelige merkenavn som Casio, G-Shock, Louis Vuitton, Prada, Gucci, Rayban, Nike, Adidas, Puma og Levi’s. 

(pf) Kilde og bilder: Bangkok Post

 
Kommentarer

Over 7000 deltar på takke-feiring for guttelaget torsdagMer enn 7000 mennesker, inkludert omlag 3400 fra Chiang Rai-provinsen, har takket ja til invitasjon for å delta i feiringen for å takke alle de som deltok eller bidro til søke- og redningsoperasjonen som reddet livene til de unge 12 fotballspillerne og deres trenersom var fanget i Tham Luang-hulen i juni-juli.

Takkefesten skal holdes på gårdsplassen til Dusit Palace og på Royal Plaza i Bangkok torsdag.

Hans Majestet Kongen har gitt tillatelse til bruk av gårdsplassen til Dusit Palace. Det er den thailandske regjeringen som er vert for mottakelsen, som er kjent som "United As One".

Omkring 3400 mennesker fra Chiang Rai-provinsen, inkludert ca. 2000 fra Mae Sai-distriktet, hvor Tham Luang-hulen ligger, vil resie med buss onsdag kveld og planlegges å ankomme til Bangkok ved 14-tiden torsdag.

Chiang Rais kreative mediekomité har arrangert to intervjuer med de 12 «Wild Boars»-guttene og deres trener for lokale og utenlandske medier torsdag på Siam Paragon og 15. september til 16 september i Chiang Rai.

(pf) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer


Landet i kraftig regn: Fly skled av rullebanen i BangkokEt fly av typen Boeing 747-400 skled av rullebanen ved landing på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok mandag kveld.


Flyet, med 97 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer ombord, kom fra Guangzhou i det syd-østre Kina og landet i Bangkok like før 23-tiden i kraftig regn. Rullebanen var svært glatt på grunn av regnværet, heter det fra Pratana Patanasiri, flysikkerhetsansvarlig for Thai Airways. 

Ingen ble skadd i hendelsen.

(pf) Kilde og bilder: Bangkok Post
Kommentarer

Tre franske turister risikerer tre års fengsel for falsk anmeldelseTre franske turister, to menn (25 og 32) og kvinne (31), er arrestert på øya Koh Samui, og står nå i fare for å bli dømt til tre år i fengsel for falk forklaring.  De tre hevdet at de var blitt knivtruet av tre thaier og fratatt alle eiendeler. 

De forklarte til politiet at de onsdag i forrige uke hadde tatt en "songthaew" til et hotell i Lamai, men gikk av på feil sted. De visste ikke hvor de var, men forklarte de gikk ned en gate hvor de ble truet med kniv og deretter ranet for ulike eiendeler.

Politiet mistenkte de for å dikte opp historien siden de ikke kunne si hvor og når det angivelige ranet skjedde. Etterfølgende henvendelser med avhør av "sangthaew"-sjåføren og andre viste at det ikke fantes noen vitner.  Trioen ble konfrontert på deres hotell og til slutt innrømmet de at det hele var løgn for å kunne få erstatning fra sitt forsikringsselskap.

Alle de manglende eiendelene fra det påståtte ranet ble forøvrig funnet på et rom på et annet hotell enn der de bodde.

Det å avgir falk forklaring og anmeldelse i Thailand kan straffes med 3 års fengsel, og de tre franske turistene står i fare for å bli dømt.

(we) Kilde: Ny TV
Kommentarer

To turister skutt og drept ved shoppingsenter i BangkokTo utenlandske turister, en indisk (45) og en laotisk (28) døde etter å ha kommet i kryssild ved skuddveksling mellom to gjenger. En annen indier (42) og to thaiungdommer (22 og 23) ble skadd.


Skyteepisoden skjedde på en parkeringsplass bak Centara Watergate Pavilion-kjøpesenteret i Bangkoks Ratchaprarop-distrikt søndag. Parkeringsområdet er for turbusser og turister fra India dro dit for å gå til en indisk restaurant og handle litt.

Turistene ventet på å komme seg tilbake på bussen, da en gjeng med 20 ungdommer kom fra en nærliggende billjardhall og ble møtt av tre menn med det som ble beskrevet som krigsvåpen.

(we) Kilde: Thai Rath


Kommentarer


Norsk forskningsskip på tokt i AndamanhavetDet norske forskningsfartøyet 'Dr. Fridtjof Nansen' kom 29. september til Phuket, sitt endelige reisemål på forskningstoktene i denne del av verden for denne gang. I to uker vil forskerne ombord, sammen med thailandske forskere, undersøke de marine ressurser og økosystemer i Andamanhavet.


Phuket er det endelige målet på fartøyets 2018 Afrika-Asia-tur. Chargé d'affaires Tor Haug fra ambassaden i Bangkok var tilstede, sammen med representanter fra Thailands fiskeridepartement og viseguvernøren på Phuket.

Forskningsskipet 'Dr. Fridtjof Nansen' har de siste 40 år seilt over hele verden for å fremme en bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og bedre beskyttelse av marine miljøer.

Det nye 'Dr. Fridtjof Nansen'-fartøyet ble satt i drift i mai 2017 og er for øyeblikket et av verdens mest avanserte forskningsfartøy.

(we) Kilde: ScandAsia
Kommentarer

Nordmann omkom i trafikkulykke i Chiang RaiEn norsk borger (29) omkom søndag ettermiddag lokal tid i en motorsykkelulykke i Chiang Rai i det nordlige Thailand.


Iflg The Nation skjedde ulykken mens nordmannen ventet på klar trafikk for å ta en U-sving. En møtende motorsykkel med to thailandske borgere på kolliderte med nordmannen. Disse ble hatt skadd i ulykken.

I flg. Thea Nation kom 29-åringen til Thailand 11. september over grensepasseringspunktet i Chiang Khong, på grensen mot Kina. Nordmannens motorsykkel, en Kawasaki, hadde registeringsskilt fra Bangkok. Ilfg. lokalt politi hadde nordmannen tilhold i Chiang Rai.

Norsk UD skal, flg norske medier, være kjent med dødsfallet.

(pf) Kilde: The Nation


Kommentarer

Blandet reaksjon på juntasjefens interesse for å fortsette i politikkenDet er blandede reaksjoner på statsminister Gen Prayut Chan-o-Chas siste bemerkninger om at han var "interessert i politikk".


En meningsmåling utført av Suan Dust Poll viser at 40,50% av respondentene mener at Prayut har rett til å uttrykke sin interesse for politikk. Men 20,42% av de 1.218 respondentene helst vil at statsministeren skal fokusere på sin regjerings virke og særlig når det gjelder å forbedre økonomien.

I18,84% av respondentene ser Gen Prayuts uttrykte interesse for politikken er en indikasjon på hans ønsker om å klamre seg til makten.

(we) Kilde ThaiPBS


Kommentarer


Det norske kongeparet besøker Kina i oktoberKong Harald Dronning Sonja har akseptert en invitasjon fra den kinesiske presidenten, Xi Jinping, til å besøke Kina fra 11. til 19. oktober 2018. 

De ledsages av utenriksminister Ine Eriksen Søreide og industriminister Torbjørn Røe Isaksen, samt statssekretærer fra Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet, Undervisningsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

(we) Kilde ScandAsia


Kommentarer

Statsbudsjettet: Flyseteavgiften til Thailand økerRegjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2019 å endre flyseteavgiften. Det vil medføre at en famlie på fire må ut med 1.600 kroner i flyseteavgift for en familieferie i Thailand.I stedet for en fast avgift på 83 kroner for hver passasjer, som er dagens sats, legger regjerinjgen nå opp til at avgiften skal se forskjellig ut avhengig av hvor langt passasjerene reiser.

«Regjeringen foreslår en provenynøytral omlegging av flypassasjeravgiften slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer mens øvrige reiser får en lavere sats på 75 kroner per passasjer», heter det i forslaget til neste års statsbudsjett.

I forslaget framgår det at de nye avgiftene skal innføres fra 1. april neste år. Det vil i såfall bety at en tur/returbilett til Thailand vil bli minst 234 kroner dyrere enn i dag. For en familie på fire vil samlet flyseteavift bli 1600 kroner, eller 936 kroner dyrere enn i dag.

Flyseteavgiften vil anslagsvis gi staten én milliard i inntekter.

Trodde du at flyseteavgiften, eller flypassasjeravgiften som det offisielt heter,  ble inført av miljøhensyn? Neida,. for i finansdepartementets budsjettforslag heter det: «Avgiften er begrunnet med å gi staten inntekter, …»

(pf) Kilde: E24


Kommentarer

Telenor interessert i FilippineneTelenor-gruppen håper at den filippinske regjeringen vil velge dem i deres søk etter den tredje aktøren i den filippinske telekomindustrien, ifølge Business World.

En direktør for Telenors regionale operasjoner sier at Filippinene er et interessant marked for Telenor på grunn av størrelsen: - Vi driver allerede god virksomhet i Malaysia, Thailand, Bangladesh, Pakistan og Myanmar. Filippin-markedet har også veldig bra potensial, sier han.

Telenor er en av flere utenlandske selskaper, som er potensielle tilbudsgivere. Vinneren vil bli valgt ut fra sitt høyeste servicenivå, fordelt på tre kategorier: årlig befolkningsdekning på 40%, gjennomsnittlig bredbåndshastighet på 25% og årlig kombinert capex og opex på 35%.

Fristen for innsending av bud er 5. november, og vinneren skal kunngjøres i desember.

(we) Kilde: ScandAsia. 
Bildet viser Telenorgruppens senter i Bangkok.


Kommentarer


Gratis minnekveld for Kim Larsen i Bangkok 12. oktoberAdmirals Pub & Restaurant i Bangkok, Thailand, vil dedikere en kveld til minne omden populære danske sangeren Kim Larsen, som gikk bort den 30. september. Kvelden er den 12. oktober.

Kvelden begynner med visning av filmen "Midt om natten", hvor Kim Larsen både deltok, skrev og laget musikken.

Etter filmen kan gjestene nyte en skandinavisk buffét og lytte til Kim Larsens musikk resten av natten.

Kim Larsen ble kjent i bandet Gasolin på 1970-tallet. Som soloartist og senere som en del av bandet Kim Larsen & Kjukken ble han en av de mest populære sangere i Danmark. Han fikk kreftdiagnosen i desember 2017 og døde 72 år gammel.

Admirals Pub & Restaurant ligger på Oakwood Resindence 15, Sukhumvit Soi 24 i Bangkok.

(we) Kilde ScandAsia


Kommentarer

Søndagsfilmen: Bangkoks "street food" forsvinner (video)(pf) Kilde: YouTube - ca 23 min
Kommentarer

Sexhotell i Bangkok skaper vrede med bilder av Hitler (video)Et thailandsk sexhotell skaper vrede nær sagt over hele verden etter sitt bisarre nazistiske temarom - dekorert med veggmalerier av Hitler. Se videoen under. 

Villa Love Hotel i utkanten av Bangkok har tre etasjer med ''short time'' rom - det såkalte "komminist-rommet" skal være det mest populære. Har kan en ha seg under hammer og sigd-malerier og føle seg beglodd av Hitler samt et gigantisk hakekors malt bak TV-en som viser hardcore japansk porno. Nonstop.

Nå har lokale krefter tatt til orde for at myndighetene griper inn i saken og de vil forby Thailands bisarre flørt med nazikulturen.
-  Thailand viser med dette en manglende og grunnleggende historisk forståelse av hva som skjedde under den 2. verdenskrig, heter det fra kritikerne.

Se flere bilder her
Kommentarer


Se eldre saker...


RSS Feed