Stacks Image 109
Stacks Image 115

Juntalederen er folkets favoritt til ny statsminister i ThailandI en ny meningsmåling fra Suan Dusit Poll, tatt opp i forrige uke, sier 32,46% av de 1.132 respondentene at de ønsker dagens statsminister og juntaleder Prayut Chan-o-cha som statsminister også etter det planlagte valget i februar neste år.

På andreplass kommer lederen av Democratic Party, Abhisit Vejjajiva, med 17,57 %.

16,53 % ønsker Khunying Sudarat Keyuraphan, Pheu Thai Partys «Thakisinartiets» tungvekter .

Thanathorn Juangroongruangkit, lederen for det nyregistrerte partiet Future Forward Party, ønskes av 14.63% av respondentene.

Den landflyktige eksstatsministeren Thakisn Shinawatra er femtevalget, med 13.50%, mens hans søster den siste folkevalgte statsministeren Yingluck Shinawatra kommer i gruppen på ca. 5 % andre.

(we) Kilde: ThaiPBS

Kommentarer


Franskmann og thaikone prøvekjørte bil, stakk av og solgte denEn franskmann (57) og hans thaikone (31) som holdt til i en condo i Pattaya, viste interesse for en Ford Ranger pick-up som var til salgs. Den private selgeren stolte på paret og lot dem låne bilen for prøvekjøring. Men det var det siste han så til bilen og dem.

Politiet klarte å finne ut at paret den 30. august hadde passert en politikontroll i Sai Moon i Yasothon, 61 mil nordøst for Pattaya.

De klarte videre å spore at paret hadde reist til Ao Nang i Krabi, hvor de senere ble arrestert.

Det viste seg at de i nordøst hadde solgt bilen for beskjedne 75 000 baht, penger som ble brukt til å finansiere «ferien» på Ao Nang.

(we) Kilde: Manager online/ThiavisaKommentarer

To busser med skolelever involvert i bussulykke i Kanchanaburi


En kvinne fra Myanmar omkom da en chartret buss med skoleelever kjørte inn i en annen buss med skoleelever, i distriktet Sai Yok i Kanchanaburi. 22 elever ble skadet og kjørt til sykehus. Ulykken skjedde i går, tirsdag.Ulykken skjedde ved at den chartrede bussen holdt for kort avstand til bussen foran, og da denne stoppe for å sette av passasjerer, kjørte den andre inn i denne.

Den chartrede bussen var nesten fremme ved en skole for såkalte "underpriviligert barn," hvor de ville donere gaver og nødvendigheter til skolen.

(we) Kilde: TheNation
Kommentarer

Hvem har ansvaret for 16 av Bangkoks minnesmerker og monumenter?Planarbeidet om et museum under Bangkoks kjente Victory Monument er vanskeliggjort siden ingen vet hvem som har  ansvaret for monumentet. Etterhvert er det blitt kjent at det samme gjelder for 15 andre kjente minnesmerker og monumenter i byen.


Nå har imidlertid byens "City Planning Department" sagt at de tar ansvar, og deler dette med landets "Fine Arts and Treasure Departement".

- Byplanleggingsavdelingen vil være hovedansvarlig for vedlikehold, men hvis en vil gjøre noe som påvirker monumentets struktur, må det søkes tillatelse fra "Fine Arts Department", heter det fra byutviklingskontoret.

(we) Les mer på Khaosod
Kommentarer

Tysker knivstukket på bussholdeplass ved Mo ChitEn tysker (63) ble i går, tirsdag, ettermiddag knivstukket i nakken på en bussholdeplass nær skytrain BTS Mo Chit i Bangkok.


Det var en thailandsk mann som stormet mot tyskeren der han ventet på en taxi sammen med kjæresten. Det hele synets å være en tilfeldig voldshandling.

(we) Kilde: Khaosod


Kommentarer

80 åring var på ferie i Thailand: NAV stoppet pensjonenI august stoppa plutseleg NAV pensjonen og dei kravde at Ove Wiik leverte ein attest på at han var levande. 

NAV Pensjon Utland sende for eit tid tilbake brev til ei adresse i Thailand med krav om utfylling av ein leveattest.

Eg har aldri budd fast i Thailand, men var på ferie der i tre veker for 16 år sidan. Korleis dei skulle finne på å sende brev til meg i Thailand forstår eg ikkje. Eg har budd fast i Askvoll og motteke trygd som normalt. Etter at kona mi gjekk bort, flytta eg til Florø, sidan eg har tre søner som bur her, seier Ove Wiik til avisen Firda.

(pf) Les saken på Firda

Kommentarer


Chiang Mais byjernbaneprosjekter søker investorerPlaner om lokale jernbanelinjer i Chiang Mai har vært en drøm siden midten av 1990-årene. Nå søkes det etter investorer til det ene av dette multimilliardprosjektet.

De senere årene har planene gått ut på tre linjer i byen og nærområdene, hvor deler av linjene er lagt under bakken.

Nå tas det tak for å få igang det ene av de tre prosjektene, den røde linjen. Denne skal gå fra Nakorn Ping Hospital nord i byen og via sentrale steder som 700 Year Stadium og Chiang Mai Airport til Big C ved Hang Dong i sør.

(we) Kilde: Chiang Mai News/ThaivisaKommentarer

Thailand søker å bli med i VerdensarvkomiteenDe fleste medlemslandene i FN har sluttet seg til verdensarvkonvensjonen (World Heritage Convention). Nå vil Thailand også være med.

21 av landene danner verdensarvkomiteen (World Heritage Committee). På konvensjonens generalforsamling i Frankrike neste år vil Thailand forsøke å bli ett av de 21 landene.

I dag består komitéen av Angola, Australia, Azerbaijan, Bahrain, Bosnia Herzegovina, Brasil, Burkina Faso, Kina, Cuba, Guatemala, Ungarn, Indonesia, Kuwait, Kyrgyzstan, Norge, Saint Kitts Nevis, Spain, Tunis, Uganda, Tanzania, og Zimbabwe.

(we) Kilde: Unesco/PRD/NNT/Thaivisa
Kommentarer

32 % av Thailand er dekket av skog, målet er 40 prosent25 % landets skoger er offentlig eiendom, herunder nasjonalparker og villmarksreservater, 15 prosent private og kommersielle områder. Men siste året, som de foregående årene, ble arealet noe redusert som følge av nydyrkingsområder.

Snart skal det bli lovlig å hogge ned både rosentre og eik på områder på private områder hvor panting skjer med dette for øyet. Spesielt rosentreet, med en antatt voksetid på 30 år, er høyt verdsatt og kan gi gode inntekter.

Størrelsen på okogprmådene varier ganske mye fra provins til provins. Den mest skogbevokste regionen er Nord med skog på 64,21 % av arealet, fulgt av Vest med 59,06 %

(we) Les mer på TheNation


Kommentarer

"Smart Buss, Smart passenger" skal bedre busstilbudet på PhuketLast ned en gratis App og spor opp Phukets nye lokale Po Thong-busser. Det er ideen bak Phuket-prosjektet "Smart Bus, Smart Passenger".


GPS er installert på 10 av lokalbussene i Phuket. Bussene vil bli satt i drift i oktober.

"Smart Bus Smart Passenger"-prosjektet skal hjelpe passasjerer å finne de lokale bussene.

- Passasjerene vet hvor lenge de må vente på neste buss. De vil også også kjenne busssjåførens navn. Vi forventer at flere passasjerer vil begynne å bruke disse nye lokale bussforbindelser, heter det i omtalen av prosjektet.

(we) Les mer på TheThaiger


Kommentarer

Kambodsjas opposisjonsleder løslattKambodsjas fremste opposisjonsleder, Kem Sokha, ble løslatt fra fengsel tidlig i dag, et år etter at han ble arrestert og dømt for forræderi.

Anklagene mot Kem Sokha ble oppfattet å være politisk motiverte, og bare to måneder et hans arrestasjon senere ble hans opposisjonsparti, det eneste seriøse rivalparti til Hun Sens parti, oppløst av en domstol. Kambodsjas statsminister Hun Sen, som for kort tid siden sikret seg de fleste plassene i det nye parlamentet, synes nå å ha lettet på grepet om de opposisjonelle.

All opposisjonell virksomhet ble i realiteten stoppet før valget. Personer ble arrestert, partier erklært ulovlige, media stengt, og folk «truet» til å avgi sine stemmer, og uten særlig andre muligheter enn å gi den til Hun Sens parti.

Nå har landets enerådende statsminister begynt å slippe kritikere ut av fengslene, da hans 33 år lange regjeringstid nå er sikret for ytterligere 5 år.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer


Bangkoks ukjente sexhandel: Eldre, gravide og hjemløse barn

Det er den thailandske nettavisen Thai Rath som avslører, en for almenheten ukjent side ved sexhandelen som skjer i Bangkok. 

Her er de som selger seg, eldre, opp til 85 år, gravide, gutter og jenter ned til 8-10 år, psykisk syke og funksjonshemmede.

Felles for de aller fleste er at de er hjemløse, mange med opphold på gatene i flere tiår. Og prisene er lave, ned mot 300 baht.

Representanter for organisasjoner som prøver å hjelpe de hjemløse rapporterer at byen i 2017 hadde 3630 hjemløse, hvorav 1427 var kvinner. Dette var 175 flere enn året før. Blant de hjemløse var det også 20 utlendinger. Områder med de fleste er Phra Nakorn med 624, Ban Seu 304, Chatujak 252 og Pathumwan med 220.

Det sies at 800 – 1000 selger sex og at 60 prosent av disse er eldre.

(we) Kilde: ThaiRathKommentarer

Thailands statsminister lover regel- og lovendringer for å fremme turismenThailands statsminster Prayut Chan-ocha kommenterte fredag, i sin ukentlige tv-tale, meldinger om at Thailand var kåret til et av verdens beste land for turister.

Han sa at ministerielle regler og forskrifter vil bli justert for å fokusere på fellesskapsturisme, formidling av fordeler og forbedring av grasrotsøkonomien, da regjeringen nå har som mål å ha 3,4 milliarder baht i turistinntekter i 2019. Hva endringene vil innebære ble ikke konkretisert.

Det var det velrenommerte USA-baserte reiselivsmagasinet Conde Nast Traveler, som sto for kåringen.

I kategorien beste land kom Thailand på tredje plass, tett bak Italia og Hellas.

Øya Koh Samui Island i Surat Than ble rangert som nr. 9 i listen over de beste strender i verden.

Mandarin Oriental Hotel in Bangkok og Six Senses Yao Noi Resort i provinsen Phang Nga fik 4. og 5. plass som «beste hotell i Asia .

(we) Kilde: NNT/Thaivisa

Kommentarer

Grethe Løchen ny norsk ambassadør i VietnamGrethe Løchen (62) er Norges nye ambassadør til Vietnam, med kontor i hovedstaden Hanoi. 

Grethe Løchen er cand.philol. og har vært ansatt i utenrikstjenesten siden 2002. Hun var ambassadør i Kabul 2010-2012, ambassadør i Sri Lanka 2012-2015 og seniorrådgiver i utenriksdepartementet fra 2015 til 2018.

«Ambassadør Grete tar med seg sin omfattende og tverrkulturelle kunnskap og kompetanse. Hun er svært engasjert og engasjert i å fremme norsk engasjement med Vietnam, samt videreutvikle det tiår lange bilaterale samarbeidet mellom de to landene i felles interesse», skriver den norske ambassaden på Facebook-siden.

På Twitter skriver hun athHun ser frem til å oppleve Vietnam og er glad for å være i Hanoi,.

(we) Kilde: ScandAsia

Kommentarer

Kineserne fester grepet om Kambodsja: Bygger store resortanleggKineserne forbereder nå byggingen av 'Tourism Vacation Town" i provinsen Koh Kong. 1,2 milliarder amerikanske dollar investeres. 

Byen skal inneholde avanserte hoteller, kontorer og temaparker på 1200 hektar stort landområde i Kambodsja sørvestlige Koh Kong-provinsen. Byggearbeid forventes å starte neste år.

Dette følger etter et annet sort turistprosjekt, kostandsbregnet til 3,8 milliarder dollar, som nå bygges i samme provins, men uten ved kysten i Dara Sakor. Her har utbyggerne fått en leieavtale på land på 99 år. Her blir det både havn og kasinoer. Arbeidet er igang og mange mange måtte flytte fra sine hjem, for å få klargjort arealene.

(we) Kilde: TheGardien/Thaivisa


Kommentarer

Kina Thailands største handelspartener - stadig størreThailands eksport til Kina forventes å øke med 9% i år, og komme opp i en verdi på 80 milliarder US$ (ca. 2500 milliarder baht).

Også i 2017 økte eksporten i forhold til året før, og da med 12,4 %, slik at verdien det året kom opp i 73 milliarder US$.

Kina med sine 1,3 milliarder innbyggere er et enormt marked, og Thailand har en rekke varer de kan tilby. Ikke minst gjelder det frukt, hvor Thailand kan bli verdens fruktmetropol.

(we) Kilde: PRD/NNTKommentarer


Phuket og australske Gold Coast blir søsterbyerIdag, 10. september,  vil ordføreren i Gold Coast og Guvernøren på Phuket undertegne an avtale om at deres to byer skal bli søsterbyer.

Initiativet kommer fra ordføreren i Gold Coast, som er født i Saraburi i Thailand men emigrerte til Australia i ung alder. Han fokuserer på likheten mellom de to byene, og hvilke utviklingsmuligheter samarbeid har. Dette ikke bare på det kulturelle området, men også innen næringsutvikling, sikkerhet, utdanning, miljøvern m.m. Begge byene er også fremtredende turistdestinasjoner og Phuket kan lett bli en sentral mellomlanding for folk som reiser fra Europa og til Australia,

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer

Phukets «lykkeskilt» kostet nær 50.000 kronerIgjen arrangeres det i Thailand auksjon over registreringsskilt. Det er nummerskilter med spesielle nummer som er attraktive, fordi de antas å bringe med seg lykke.

På gårsdagens auksjon på Phuket, hvor «lykkebringende» phuketskilter i 'กษ'-(KS)serien ble auksjonert, ble prisen på det første 180 000 baht (ca. 46 000 NOK). Omlag 100 kjøpsinteresserte personer var tilstede, på dette som var den trettende slike auksjonen i Thailand.

(we) Kilde: PhuketNews

Kommentarer

Krabis salengsjåfører kjemper for sine populære farkosterSiden 16 desember i fjor har myndighetene på i Krabi forbudt bruk av de såkalte «salengene" til å frakte passasjerer.

Forleden møte ett hundretalls av salengsjåførene opp ved provinsbygningen og protesterte mot dette. Det fratok dem levebrødet. 

Sjåførene kjemper for sitt levebrød, og viser til at salenger er svært populære transportmidler blant både innbyggere og turister, at det ikke har vært alvorlige ulykker med dem og at de tilbyr transport for en rimelig penge.

(we) Kilde: TheThaiger

Kommentarer

Bangkok vil øke renovasjonsgebyret fra 20 til 80 bahtBangkoks BMA vil heve det månedlige renovasjonsgebyret fra 20 (5,25 NOK) til 80 baht (21 NOK), ventelig fra november i år.

Innhenting og håndtering av søppelet koster byen 6 milliarder baht i året. Bare 500 kommer inn fra avgifter, men med de nye satsene og bedre oversikt over innhentingen vil inntekten øke til 2 milliarder baht.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed