Stacks Image 71
Stacks Image 73

7-Eleven vil tilby banktjenesterOperatörer av 7-Eleven närbutiker i Thailand, kommer att tillhandahålla tjänster på kommersiella bankers vägnar på sina mer än 10 000 butiker, har dess verkställande direktör avslöjat.

"Vi väntar på att banken ska licensiera oss för att bli agent," sa han och sa att vi är i "processen att tillhandahålla nya tjänster till samhället". Efter ett ändringsförslag från centralbanken i mars försöker företaget bli agent för en eller flera affärsbanker. Enligt reviderade riktlinjer kan handelsbanker utse företag att fungera som representant och hantera transaktioner som insättningar, uttag och kontanter och checköverföringar. Tidigare kunde endast finansiella institut och Thai Post utses.

Låntjänster omfattas inte, och dagliga uttag begränsas till 20 000 baht.

Ändå skulle planen utvidga omfattningen av 7-Eleven finansiella tjänster som redan innehåller betalningar av räkningar till flera företag. Konsumenter på landsbygden kommer att dra nytta av lättare finansiell tillgång. Med 10 268 butiker 2017 är 7-Eleven den överlägset största närbutikkedjan i Thailand och lockar i genomsnitt 11,8 miljoner kunder varje dag.

(pf) Kilde: Thailand-idag


Kommentarer


Advarer mot oversvømmelser i ChumphonMed 115 millimeter regn som fallit i Chumphon-på 24 timmar och med fortsatt kraftigt ihållande regn, sa guvernören att alla myndigheter sätts på katastrofberedskap för eventuell översvämning.

Vid ett krismötet meddelade tjänstemän att andra provinser redan hade drabbats av översvämningar och man ville göra Chumphon redo med tillräckligt med arbetskraft och verktyg. Myndigheterna uppmanade provinsens bevattningskontor att hålla kvar vatten i norra delen av provinsen och varna för översvämningar så snabbt som möjligt så att invånarna kunde förbereda sig och byråer kunde vara redo att hjälpa.

Water Resource Regional Office rapporterade om 115 mm nederbörd vid Ban i Pak Song i Pato-distriktet. Med fortsatt ihållande regn uppmanade kontoret invånarna i Ban Thab Khon att flytta sina tillhörigheter till högre nivåer och göra sig beredda på översvämningar.

(pf) Kilde: Thailand-idag
Kommentarer

Filmskapere allerede på plass i ThailandFilmskapere fra Hollywood skal allerede være på plass i Thailand for å planlegge en filmatisering av grottedramaet i Chiang Rai.

Kommentarer

BEKREFTET: Alle er ute!Både følgebiler og heilkoptere står klare ved grotten.


Kommentarer

Dag 3: Alle fem skal reddes ut i dagPå redningsaskjonens tredje dag er målet å redde ut de gjenværende fem i grotten.

Den fem i grotten er ikke alene, men har selskap av en lege og tre marinejegere. Disse forlater også trolig grotten senere i dag.

Sålangt er åtte av de 13 guttene reddet ut. Det skal stå bra til med de åtte som er reddet ut, og iflg Bangkok Post er de skrekkkelig sultne, men blir iflg avisen holdt på en spesialdiett en stund til.

Helsetilstanden skal være god, de kan stå og gå oppreist rundt sengene og ingen skal ha fått problemer med synet.

Teslagründer Eton Musk har levert sin miniubåt til redningsaksjonen i Chiang Rai. Miniutbåten er lbir ikke benyttet i dagens redningsaksjin, men blir værende på stedet i tilfelle det skal vise seg å være bruk for den nå eller senere.


Vi følger saken framover.

(pf) Kilde: Bangkok Post
Kommentarer

Thai Navy Seal: Åtte er reddet. NÅ: Aksjonen er avsluttet for dagenI alt åtte gutter, av de totalt 13, er reddet ut av grotten i dag. 
Dagens aksjon er avsluttet, og Thai Navy Seal bekrefter at åtte nå er reddet. Det er fortsatt fem i grotten som trolig hentes ut i morgen, tirsdag - 17 dager etter at de gikk inn i grotten.Kommentarer


Redningsaksjonen startet kl 11 (lokal tid)Redningsaksjonenn er i gang - ambulanser venter ved feltsykehuset og redningsteamet er det samme som i går. Ialt 90 dykkere var involovert i gårsdagens aksjon. Dykkerne gikk inn i grotten kl 11 (loakltid) sier redningslederen.

Samtidig kritiserer redningsledelsen enkelte mediebedrifter som flyr over området med droner for å få nærkontakt med operasjonen. Enkelte journalister etterforskes for å avlytte radiosambandet til redningsmannskapet.

Kommentarer

Er redningsaksjonen i gang igjen?Det råder full forvirring blant reportere om redningsasjonen er igang igjen eller ikke.

Kommentarer

Reddet, men må vente på gjenforeningForeldree til de fire reddede barna i grottedramet med ennå vente over ett døgn før de kan gjenforenes med sine kjære.

Redningmannskap uttaler via Twitter at det vil gå minst 48 timer før en gjenforening kan skje. Iflg lokale medier er identiteten til de fire reddede hemmeligholdt, også for foreldrene.  Dette er en svært vanskelig situasjon for de pårørende, som ennå ikke vet hvem som er reddet.

Kommentarer

Her er Musks miniubåt


Dersom denne ubåten består testene, vil den trolig bli sendt til Thailand for å kunne brukes i redningingsarbeidet med å få de gjenværende ni i sikkerhet. 

Det er uvisst når de neste barna vil bli fraktet ut.


Kommentarer

De fire reddede er i god formAlt står bra til med de fire guttene som ble reddet ut av grotten i går.

Det bekrefter innenriksminster Anupong Paojinda mandag morgen, iflg Bangkok Post. Alle fire er under medisinsk behandling.

Tre av de fire ble fløyet med helikopter de 70 kilometrene til sykehuset i Chiang Rai. Fjerdeman ble fraktet i ambulanse langs landeveien.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer


Dansk dykker: Guttene var bedøvet under redningsaksjonenDen danske dykkerinstruktøren Ivan Karadzic sier at guttene var bedøvetog spent fast til dykkere da de ble fraktet ut av grotten.

Karadzic driver en dykkerskole i Thailand og er ekspert på å dykke i grotter, og sier at han var med på dagens aksjon der fire gutter ble reddet ut.

– Guttene var under medisinsk bedøvelse, sånn at de ikke skulle få panikk. De var ikke bevisstløse, men reagerte ikke normalt, sier dansken til DR.dk.

Hanhar i dag vært med i operasjonen hele dagen, og forteller at det stod en rekke dykkere underveis i grotten for å di dykkerne og guttene nye flasker med luft. Ivan Karadzic var på en slik "luftpost", og sier at guttene ble omhyggelig sjekket på hver post.

Karadzic driver dykkerskole i Thailand og er spesialst på grottedykking, og det der derfor han meldte seg frivillig til redningsakjonen.
(pf) Kilde og faksimile: Dr.dkKommentarer

Fire gutter er ute av grotten

Offisielt fra redningsaksjonen: Fire gutter skal nå være ute av grotten.

Redningssoperasjonen gjenopptas i morgen, mandag. kl 0800 (lokal tid), for å bringe de ni gjenværende ut i sikkerhet. 

I natt vil redningsmanskaper etterfylle dykkerflasker og frakte disse inn til lagringsstedene i grotten, før neste fase starter i morgen tidlig.

Det er deltatt i alt 90 dykkere i redningsarbidet. 40 av disse er thalandske dykkere.
Kommentarer

Følg dramaet minutt for minutt herFølg dramaet minutt for minutt her:Kilde: Spring News, Facebook
Kommentarer

15 provinser advart om kraftig regn og høye bølger fram til torsdag15 provinser langs kysten av Andamanhavet og Thailandsbukta advares om kraftig regn, oversvømmelser og kraftige bølger fram til torsdag.

De 15 provinsene er Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Rayong, Chon Buri, Chanthaburi, Trat, Chumphon, Surat Thani, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang og Satun.

Iflg Thai Meteorological Department, vil den sterke sørvestmonsonen feie over Andamanhavet og Thailandsbukta. Dette vil føre til isolert kraftig regn i sør og mulige oversvømmelser.

Bølgene er sannsynligvis 2-3 meter høye i Andamanhavet og ca 2 meter i Thailandsbukta fra Surat Thani oppover. Alle fartøy bør utviser forsiktighet, mens små båter ikke bør legge ut.

Alle redningsenheter i de 15 provisenen skal være forberedt på uværet og mobile enheter med utstyr skal være klargjort.

(pf)  Kilde: ThaiMet


Kommentarer

Søket etter Phoenix's 15 savnede passasjerer gjenopptasSøket etter de siste 15 savnede passasjerene fra den sunkne båten, Phoenix, fortsetter for tredje dag i dag. Søket utvides trolig til Phi-Phi-øyene og Koh Lanta .

Tjenestemenn sa at marinebåter ville patruljere for å søke etter de resterende 15 savnede passasjerene, og dette kan føre til at søket utvides til Phi-Phi-øyene og Koh Lanta.

Det var 105 passasjerer og mannskap ombord i båt da det sank utenfor Phuket fredag kveld. 49 passasjerer er reddet og 41 ble bekreftet døde. 15 er altså fortsatt savnet.

(pf) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer


Redningsaksjonen startet kl 10Dykkere statet redningsaksjonen for å få 13 de overlevende ut av Tham Luang-grotten klokka 10 i formiddag lokal tid. 

Det sa sjefen for redningsaksjoen, Narongsak Osotthanakorn, en halvtime etter art aksjonen startet.

- I dag er D-Day, sa han og la til at 13 internasjonale huledykkere og fem Navy SEAL-medlemmer har gått inn i hulen for å få de overlevende ut.

Han sa at redningsoperasjonen begynte klokken 10.00 (lokal tid) , og de overlevende blir hentet ut i det som kalles "kompisdykk" der hver av de overlevende blir eskortert av to redningsdykkere. Han fortalte en nyhetsopplysning om at den første overlevende skulle bli bragt ut klokken 21 i kveld (lokal tid).

Narongsak sa at både de overlevende og deres familier har allerede blitt informert om redningsoperasjonen: – Guttene er både fysisk og psykisk klare, og de er alle enige med redningsoppdraget. De sa alle at de er forberedt på å møte det som ligger foran.

Det kan ta mange dager før alle de 13 er brakt ut av grotten.

(pf) Kilde og bilde:  ThaiPBS

Kommentarer

Tre omkom, en skadd i flystyrtTre omkom og en ble skadd da et militært U-17-rekognoseringsfly styrtet i Mae Hong Son-provinsen i går, torsdag.

Det fire-setes enmotorflyet tok av fra Mae Hong Son, flyplass kl. 10.56 torsdag og var på et rutinemessig overvåkingsoppdrag. Flyet forsvant fra radarskjermenene omlag 20 miles nord for flyplassen. Torsdag ettermiddag ble det savnet flyet funnet styrtet med tre omkomne. En fjernde person ble funnet hardt skadd og fraktet til sykehus. Årsaken til flystyren er ikke kjent.

(pf) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer

Airbnb inngår «partnerskap» med myndigheteneAirbnb har vellykket forhandlet et "Empowering Local Tourism Entrepreneurs"-partnerskap med «Ministry of Interior’s Department of Local Administration (DOLA)».

Dette er Airbnbs første offisielle partnerskap med et myndighetsorgan i Thailand, iflg en selskapet.

- Gjennom partnerskapet vil Airbnb og «DOLA» samarbeide for homestays på Airbnbs globale plattform, heter det fra selskapet.

(pf) Les hele saken på Phuket NewsKommentarer

19 åring solgte mindreårige jenter onlineEn thailandsk 19 åring er pågrepet og siktet for menneskehandel etter å tilbudt midreårige jenter for sex.


På chattetjeneten "Line"  kalte mannen seg "Swinging Mapa" og tilbød såvel thaier som utenlandske turister å ha sex med mindreårige jenter. Prisen var 2000-3000 baht (fra ca 500-750 kroner).

Politiet satt opp en felle for den unge mannen og be han skaffe en 16 årig jente til gruppesex. 19 åring gikk fem på, og møtte opp i Soi 17 i Pattaya med en 16 årig jente.

Der ble han pågrepet og siktet for å lokke mindreårige til prostitusjon, ansette mindreårige arbeidstakere og drive ulovlig virksomhet. Han skal ha innrømmet de faktisk forhold etter avhør, iflg lokalt politi.

(pf) Kilde: Pattaya Mail/ThaiVisaKommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed