Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Redningsaksjonen startet kl 11 (lokal tid)   Redningsaksjonenn er i gang - ambulanser venter ved feltsykehuset og redningsteamet er det samme som i går. Ialt 90 dykkere var involovert i gårsdagens aksjon. Dykkerne gikk inn i grotten kl 11 (loakltid) sier redningslederen.

   Samtidig kritiserer redningsledelsen enkelte mediebedrifter som flyr over området med droner for å få nærkontakt med operasjonen. Enkelte journalister etterforskes for å avlytte radiosambandet til redningsmannskapet.

   Kommentarer

   Er redningsaksjonen i gang igjen?   Det råder full forvirring blant reportere om redningsasjonen er igang igjen eller ikke.

   Kommentarer


   Reddet, men må vente på gjenforening   Foreldree til de fire reddede barna i grottedramet med ennå vente over ett døgn før de kan gjenforenes med sine kjære.

   Redningmannskap uttaler via Twitter at det vil gå minst 48 timer før en gjenforening kan skje. Iflg lokale medier er identiteten til de fire reddede hemmeligholdt, også for foreldrene.  Dette er en svært vanskelig situasjon for de pårørende, som ennå ikke vet hvem som er reddet.

   Kommentarer

   Her er Musks miniubåt


   Dersom denne ubåten består testene, vil den trolig bli sendt til Thailand for å kunne brukes i redningingsarbeidet med å få de gjenværende ni i sikkerhet. 

   Det er uvisst når de neste barna vil bli fraktet ut.


   Kommentarer

   De fire reddede er i god form   Alt står bra til med de fire guttene som ble reddet ut av grotten i går.

   Det bekrefter innenriksminster Anupong Paojinda mandag morgen, iflg Bangkok Post. Alle fire er under medisinsk behandling.

   Tre av de fire ble fløyet med helikopter de 70 kilometrene til sykehuset i Chiang Rai. Fjerdeman ble fraktet i ambulanse langs landeveien.

   (pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


   Kommentarer


   Dansk dykker: Guttene var bedøvet under redningsaksjonen   Den danske dykkerinstruktøren Ivan Karadzic sier at guttene var bedøvetog spent fast til dykkere da de ble fraktet ut av grotten.

   Karadzic driver en dykkerskole i Thailand og er ekspert på å dykke i grotter, og sier at han var med på dagens aksjon der fire gutter ble reddet ut.

   – Guttene var under medisinsk bedøvelse, sånn at de ikke skulle få panikk. De var ikke bevisstløse, men reagerte ikke normalt, sier dansken til DR.dk.

   Hanhar i dag vært med i operasjonen hele dagen, og forteller at det stod en rekke dykkere underveis i grotten for å di dykkerne og guttene nye flasker med luft. Ivan Karadzic var på en slik "luftpost", og sier at guttene ble omhyggelig sjekket på hver post.

   Karadzic driver dykkerskole i Thailand og er spesialst på grottedykking, og det der derfor han meldte seg frivillig til redningsakjonen.
   (pf) Kilde og faksimile: Dr.dk   Kommentarer

   Fire gutter er ute av grotten

   Offisielt fra redningsaksjonen: Fire gutter skal nå være ute av grotten.

   Redningssoperasjonen gjenopptas i morgen, mandag. kl 0800 (lokal tid), for å bringe de ni gjenværende ut i sikkerhet. 

   I natt vil redningsmanskaper etterfylle dykkerflasker og frakte disse inn til lagringsstedene i grotten, før neste fase starter i morgen tidlig.

   Det er deltatt i alt 90 dykkere i redningsarbidet. 40 av disse er thalandske dykkere.
   Kommentarer

   Følg dramaet minutt for minutt her   Følg dramaet minutt for minutt her:   Kilde: Spring News, Facebook
   Kommentarer


   15 provinser advart om kraftig regn og høye bølger fram til torsdag   15 provinser langs kysten av Andamanhavet og Thailandsbukta advares om kraftig regn, oversvømmelser og kraftige bølger fram til torsdag.

   De 15 provinsene er Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Rayong, Chon Buri, Chanthaburi, Trat, Chumphon, Surat Thani, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang og Satun.

   Iflg Thai Meteorological Department, vil den sterke sørvestmonsonen feie over Andamanhavet og Thailandsbukta. Dette vil føre til isolert kraftig regn i sør og mulige oversvømmelser.

   Bølgene er sannsynligvis 2-3 meter høye i Andamanhavet og ca 2 meter i Thailandsbukta fra Surat Thani oppover. Alle fartøy bør utviser forsiktighet, mens små båter ikke bør legge ut.

   Alle redningsenheter i de 15 provisenen skal være forberedt på uværet og mobile enheter med utstyr skal være klargjort.

   (pf)  Kilde: ThaiMet


   Kommentarer

   Søket etter Phoenix's 15 savnede passasjerer gjenopptas   Søket etter de siste 15 savnede passasjerene fra den sunkne båten, Phoenix, fortsetter for tredje dag i dag. Søket utvides trolig til Phi-Phi-øyene og Koh Lanta .

   Tjenestemenn sa at marinebåter ville patruljere for å søke etter de resterende 15 savnede passasjerene, og dette kan føre til at søket utvides til Phi-Phi-øyene og Koh Lanta.

   Det var 105 passasjerer og mannskap ombord i båt da det sank utenfor Phuket fredag kveld. 49 passasjerer er reddet og 41 ble bekreftet døde. 15 er altså fortsatt savnet.

   (pf) Kilde: ThaiPBS


   Kommentarer

   Redningsaksjonen startet kl 10   Dykkere statet redningsaksjonen for å få 13 de overlevende ut av Tham Luang-grotten klokka 10 i formiddag lokal tid. 

   Det sa sjefen for redningsaksjoen, Narongsak Osotthanakorn, en halvtime etter art aksjonen startet.

   - I dag er D-Day, sa han og la til at 13 internasjonale huledykkere og fem Navy SEAL-medlemmer har gått inn i hulen for å få de overlevende ut.

   Han sa at redningsoperasjonen begynte klokken 10.00 (lokal tid) , og de overlevende blir hentet ut i det som kalles "kompisdykk" der hver av de overlevende blir eskortert av to redningsdykkere. Han fortalte en nyhetsopplysning om at den første overlevende skulle bli bragt ut klokken 21 i kveld (lokal tid).

   Narongsak sa at både de overlevende og deres familier har allerede blitt informert om redningsoperasjonen: – Guttene er både fysisk og psykisk klare, og de er alle enige med redningsoppdraget. De sa alle at de er forberedt på å møte det som ligger foran.

   Det kan ta mange dager før alle de 13 er brakt ut av grotten.

   (pf) Kilde og bilde:  ThaiPBS

   Kommentarer


   Tre omkom, en skadd i flystyrt   Tre omkom og en ble skadd da et militært U-17-rekognoseringsfly styrtet i Mae Hong Son-provinsen i går, torsdag.

   Det fire-setes enmotorflyet tok av fra Mae Hong Son, flyplass kl. 10.56 torsdag og var på et rutinemessig overvåkingsoppdrag. Flyet forsvant fra radarskjermenene omlag 20 miles nord for flyplassen. Torsdag ettermiddag ble det savnet flyet funnet styrtet med tre omkomne. En fjernde person ble funnet hardt skadd og fraktet til sykehus. Årsaken til flystyren er ikke kjent.

   (pf) Kilde: ThaiPBS


   Kommentarer

   Airbnb inngår «partnerskap» med myndighetene   Airbnb har vellykket forhandlet et "Empowering Local Tourism Entrepreneurs"-partnerskap med «Ministry of Interior’s Department of Local Administration (DOLA)».

   Dette er Airbnbs første offisielle partnerskap med et myndighetsorgan i Thailand, iflg en selskapet.

   - Gjennom partnerskapet vil Airbnb og «DOLA» samarbeide for homestays på Airbnbs globale plattform, heter det fra selskapet.

   (pf) Les hele saken på Phuket News   Kommentarer

   19 åring solgte mindreårige jenter online   En thailandsk 19 åring er pågrepet og siktet for menneskehandel etter å tilbudt midreårige jenter for sex.


   På chattetjeneten "Line"  kalte mannen seg "Swinging Mapa" og tilbød såvel thaier som utenlandske turister å ha sex med mindreårige jenter. Prisen var 2000-3000 baht (fra ca 500-750 kroner).

   Politiet satt opp en felle for den unge mannen og be han skaffe en 16 årig jente til gruppesex. 19 åring gikk fem på, og møtte opp i Soi 17 i Pattaya med en 16 årig jente.

   Der ble han pågrepet og siktet for å lokke mindreårige til prostitusjon, ansette mindreårige arbeidstakere og drive ulovlig virksomhet. Han skal ha innrømmet de faktisk forhold etter avhør, iflg lokalt politi.

   (pf) Kilde: Pattaya Mail/ThaiVisa   Kommentarer


   Marinejeger druknet i grotten   Natt til fredag omkom en tidligere marinejeger i redningsarbeidet. Samtidig skal oksygennivået i grotten falt fra 21 til 15 prosent.

   En 37 år gammel marinejeger omkom i grotten i natt (Helt til venstre på bildet). Marinejegeren, som er fra Thailand, plasserte oksygenflasker inne i grotten, som del av forberedelsene til et forsøk på å få guttene ut, da han selv gikk tom for oksygen, opplyser viseguvernør Passakorn Boonyaluck.

   Iflg The Guardian skal redningsmannskaper ha funnet en annen vei til grotten.
   Mer enn 130 millioner liver vann er sålangt pumpet ut av grotten. Det pumpes nå ut 180.000 liter vann i timen.

   (pf) Foto: Bangkok Post

   Kommentarer

   48 reddet etter båtforlis utenfor Phuket: Minst 10 omkommet   Over 50 personer er fortsatt savnet etter båtforliset som skjedde utenfor Phuket i går, torsdag. 48 skal være reddet.  Minst 10 personer skal være omkommet.

   Det kan ha vært 105 personer var om bord, hvorav de fleste er kinesiske turister.  48 personer skal, iflg CNN, være reddet.  Søket etter de savnede fortsätter utover dagen.

   (pf)  Foto: Thai Navy


   Kommentarer

   Familieinnvandring er gått ned   Antall personer som har søkt om familiegjenforening i første halvår i år, er det laveste antallet på fem år. 485 personer fra Thailand fikk positivt svar i årets seks første måneder.

   Nedgangen fra første halvår i fjor er på 17 prosent. Dette skyldes at det har kommet færre asylsøkere til Norge de siste to årene, og at det dermed også er færre familiemedlemmer som søker om familiegjenforening.

   På listen over antall positive vedtak ligger likevel Syria og Eritrea fortsatt på topp med henholdsvis 623 og 527.

   Thailand (485), India (478) og Filippinene (430) ligger som de neste landene på listen, men fra disse kommer det først og fremst personer som søker om familieinnvandring for å bo med norske/nordiske statsborgere eller med utlendinger som arbeider i Norge.

   Så langt i år har 5 622 familiemedlemmer fått komme til Norge.

   (pf) Kilde: SSB
   Kommentarer


   Thailand betaler 66000 baht i ertatning til norsk hai-offer   Thailands turistdepartement har betalt over 66.000 baht (ca 17.000 kroner) til norske Werner Danielsen (54) etter hai-angrepet i april.


   Danielsen mottok pengene sammen med sin thai-kone før han fløy tilbake til Norge søndag. Tre døgn på et sykehus i Hua Hin kostet han 300.000 baht (ca 75.000 kroner). 

   Ifølge nettstedet Thaivisa var hans reiseforsikring utløpt slik at han fortsatt sitter igjen med et tap på over 200.000 baht (vel 50.000 kroner).   Bidraget fra thailandske myndigheter kommer fra et fond som administeres av turistdepartementet etter behandling fra en komité.

   Samtidig sa nestleder i Prajuab Khirikhan Chotnarin Kertsom at et hai-nett på Sai Noi-stranden i Khao Tao-distriktet ville koste 500 000 baht. Det diskusteres fortsatt om å installere hai-nettet, nesten tre måneder etter at Danielsen ble bitt i venstre ben i midten av april. Sålangt har intet skjedd.

   Thainytt 18.april: Norsk mann angrepet av hai utenfor strand i Hua Hin

   (pf) Kilde: Thaivisa / NewTV
   Kommentarer

   Visa Thailand: Thaiene elsker å reise, men ikke for lenge   Thaier flest reiser mer i gjennomsnitt enn noen annen nasjonalitet, ifølge Visas Global Travel Intentions Study.

   Thaiene reiser mer og mer, viser tall fra Visa. Mens snittet for Asia er 2,8 reiser i året planleggere thaiene 3,8 reiser i snitt neste år. Globalt er snittet 2,7 reiser årlig, sa Suripong Tantiyanon fra Visa Thailand i dag, torsdag.

   Selv om thaiene reiser mer blir de kortere tid borte hjemmefra. Det globale snittet nå er åtte overnattinger velger thaiene å feriere i snitt fem netter per reiser. De fleste thaier nøyer seg med innenlandsreiser for å besøke familie.

   (pf) Kilde: The Nation


   Kommentarer

   «Gummibønder» ser fremtiden i durian   Gummiplantasje-bønder i den nordøstlige thailandske provinsen Si Sa Ket har gjort stor suksess etter å ha byttet fra gummitrær til den stinkende frukten durian. Byttet ble gjort for fire år siden.

   I et intervju med Sanook.com i går sa Wittaya Wirarat, som leder det provinsielle handelskammeret, at 10 rai av gummiplantasje er blitt erstattet av durian-trær, som nå bærer frukt.

   Dette kan viser seg å være en at smart bytte rent økonomisk for bøndene, iflg Wittaya. 

   (pf) Kilde: Thairesidents  
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed