Norsk mann (27) dømt til fengsel etter proformaekteskap med thai
En norsk mann (27) er dømt til 45 dagers fengsel og inndraging av 55.000 kroner etter å inngått et proformaekteskap i oktober med en thailandsk dorger.

27-åringen kom med en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i Dalane tingrett.

Mannen skulle få 300.000 kroner for å gifte seg med kvinnen og ta henne tikl Norge slik at vedkommende kunne bli norsk statsborger. Han skulle få 150.000 kroner før ekteskapsinngåelsen, og 150.000 kroner etter at ektefellen hadde fått norsk statsborgerskap. Mannen skal ha fått 110.000 kroner og sa i retten at han hadde betalt 50.000 kroner til de som arrangerte vielsen.

(pf) Kilde: Dagsavisen (Illustrasjonsfoto)

Kommentarer

Bangkok rydder opp i ulovlig skiltjungelByens myndigheter har nå fjernet over 10 000 uautoriserte skilt og plakater fra Bangkoks gater. Grønne skilter med hvit skrift som viser veien til gater og steder skal være godkjent av mydighetene.

Forbudt blir det også å ansette folk som med plakater skal stå og vise veien til f.eks. hus og leiligheter som er til salgs.

Brudd på skiltbestemmelsene kan gi bøter på opp til 5000 bath, og eventuelt høyere ved gjentagelser.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentarer


Godtar ikke ny utsettelse for ferdigstillelse av nytt parlamentskompleks i BangkokByggingen av det nye parlamentskomplekset i Thailand startet i 2013 og skulle vært ferdig i 2015. Nå tre år senere kommer bønnen om å få ny utsettelse på ferdigstillelsen, samt en tilleggsbevilgning på 8,2 milliarder baht, i tillegg til de tidligere 12 milliardene.

Regjeringen avviser å umiddelbart gi ny tilleggsbevilgning, og godtar heller ikke utsettelse av ferdigstillelsen. Lokaler for senatet og representantenes hus må stå ferdig neste år slik at det kan tas i bruk av de nye representantene som velges ved valget som er planlagt i februar 2019.Det nye parlamentskomplekset, som kalles Sappaya Sapa Sathan, er Thailands tredje parlamentsbygning, etter Ananta Samakhom Throne Hall og leiekomplekset i Dusit-distriktet.

Det nye komplekset dekker et areal på mer enn 424.000 kvadratmeter, har plass plass til mer enn 5000 mennesker, og parkering for rundt 2000 biler. I tillegg til å møtesaler for senatet og representantenes huse, skal det også huse museer, konferansesenter, seminarrom, bankettsal, kontorområder og andre funksjonsområder.

(we) Les mer på TheNation
Kommentarer

Thailand ikke tilstede ved åpningen av USAs ambassade i JerusalemUtenriksdepartementet i Thailand insisterte i går på at ingen thai-representant deltok i åpningsseremonien til den amerikanske ambassaden i Jerusalem, til tross for en tidligere rapport fra AlJazerra om at Thailand var blant 32 land som var tilstede.

I desember 2017 var Thailand blant 128 land som i FNs generalforsamling stemte for å støtte et resolusjonsutkast som oppfordret USA til å tilbakekalle sin godkjenning av Jerusalem som Israels hovedstad. Derfor ville det ha skadet Thailands diplomatisk ry dersom landet deltok i ambassadenes åpning og med det støtte til den amerikanske beslutningen.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer

Årets rissesong er igang og bønderne ber regjeringen om gode priser«Den kongelige pløyeseremonien» som finner sted på Sanam Luang i Bangkok i mai hvert år, markerer starten på årets rissesong.

Ivrige bønder benytter anledning til å sikre seg velsignede såkorn som forventes å bringe lykke. Samtidig ber de regjeringen om å sikre dem gode priser og kontrollere prisene på gjødsel.

Statsminister Prayut Chan-o-cha sa under gårsdagens seremoni at han var fornøyd med prognosene for velstand, men oppfordret publikum til å forstå regjeringens sakte og jevne tilnærming for å sikre bærekraftige resultater. Han ønsket bønderne suksess, men rådet dem også til å forberede seg på risikoer som oversvømmelser og tørke og justere driften i forhold til vannforsyningen.

(we) Kilde: TheNation
Kommentarer


Folket inviteres til å bestemme Phuket-apenes skjebnePhuket-administrasjonen vil invitere innbyggerne, turistnæringa og offentlig ansatte til et møte i neste måned for å drøfte og avgjøre den voksende apebestandens skjebne.

Apebestanden antas nå å bestå av over 1.000 individer. Sterilisering har ikke hatt noe vesentlig innvirkning. Årsaken antas å være turistenes fôring av apene, som forøvrig også viser en økende aggressiv adferd.

Nå se det ut til at folket får valget, fortsatt sterilisering eller forflytting av aper ut til ubebodde øyer, øyer hvor det er mat og ferskvann nok til å sikre apene et godt liv. Fem slike øyer er vurdert, og funnet aktuelle Koh Ngam, Koh Payu, Koh Tanan, Koh Pae og Koh Malee.

Områder på øya hvor situasjonen synes å være verst er  Khao Rang, et velkjent sightseeingspunkt i Kho To Sae-distriktet, Bang Rong Pier i Thalang-distriktet, Soi Tachin og King Kaew Soi 9 og Koh Sireh i byen Phuket.

(we) Kilde og bilde: BangkokPost
Kommentarer

Bang Saray Beach et katastrofeområdeEtter et kraftig regnvær i går fremstår strandområdet Bang Saray i Sattahip som et katastrofeområde. 

Vannet er svart 100 meter utover fra standen, det stinker og alt marint liv synes å være dødt.

Ikke en enste turist eller thai drister seg til å gå ut til vannet på den ellers så populære stranda.

(we) 


Kommentarer

Pattays badeland skal bli Thailands størsteRamayana Waterpark utenfor Pattaya planlegger nå i sitt andre driftsår allerede nye investeringer og utvidelser. 

1,5 milliarder baht skal investeres på det 170 mål store, vakkert beliggende, område. 

TripAdvisor har rangert dette badelandet og forlystelseparken som den største og beste i Thailand, som den tredje beste i Asia og på 19 plass blant alle verdens tilsvarende parker.

Daglig har parken over 7000 besøkende, og for Chonburi og Pattaya betyr parken mye for disse stedenes bestrebelser på å fremstå som en positiv familievennlig feriedestinasjon.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer


4 år med militærjunta: Politiet advarer mot demonstrasjon 22. maiThailands politisjef advarer ant-kupp-aktivister mot å demonstrere på årsdagen for militærkuppet for 4 år siden, den 22. mai. Aktivistene planlegger marsj fra arnestedet for aktivistene, Thammasat University, og frem til parlamentet.

Politiet varsler at de kan slå hardt til og foreta arrestasjoner, med deretter følgende rettergang og fengsling. Det er fortsatt forbud mot politiske ansamlinger, selv om det nå en tid har vært mindre demonstasjoner og markeringer i spesielle konkrete saker (ikke politiske) hvor politiet ikke har reagert nevneverdig.

– I dag, hvis vi ikke gjør noe, må vi sitte fast med (junta leader) Prayuth (Chan-ocha) lenger ...  Jeg ser ingen fremtid. Jeg tror folket ikke lenger er redde for «Nasjonalt råd for fred og orden», sier en protestleder som krever at valg avholdes i november i år og ikke i februar 2019.

(we) Kilde: KhaosodKommentarer

Meningsmåling: Juntalederen er folkets kandidat som landets neste statsminister
I en NIDA-meningsmåling, tirsdag og onsdag, blant 1250 respondenter over hele Thailand sa 32,2 % at de ønsket dagens statsminister (og juntaleder) som landets neste statsminister. 17,4 % ønsket et Sudarat Keyuraphan fra Pheu Thai Party ("rødskjortenes" parti) og 14,2 % Abhisit Vejjajiva fra Democratic Party.

Spurt hvilket politisk parti folk ville stemme på, kom Pheu Thai først med 32,1 %. Det nye Pracharatpartiet - som åpenbart støtter Prayuth som statsminister - fikk 25,1 % av respondentene. På tredjeplass kom Democratic Party med 19,2 %. Et annet nytt parti, Future Forward Party kom på fjerde med 11,6 prosent.

På spørsmål om de trodde at valgene skulle finne sted i februar, sa 57,7 prosent av respondentene at de ikke var sikker på det, dette med henvisning til mangel på beredskap, gjentatte utsettelser og kongedømmets politiske situasjon og at alt ennå ikke normalt. 30 % av respondentene sa at de trodde regjeringen var klar til å holde valg i februar

(we) Kilde: Khaosod Kommentarer

Thailands dammer urovekkende fulle allerede før regntida setter inn for fulltOffisielt setter regntida inn i dag, samtidig melder myndihetene at halvparten av landets vannrenservoirerer er mer enn 80 % fulle.

Værmeldinger går ut på at nedbør i løpet av denne månen vil være 10 prosent høyere enn gjennomsnittet, og minst en til to stormer forventes å treffe Thailand innen utgangen av sesongen.

Dataene avslørte også et annet sjokkerende faktum: Fem mellomstore reservoarer hadde allerede overskredet sin maksimale kapasitet, og ny vanntilførsel vil gå rett ut.

Myndighetene mener at alt er under kntroll, også med hensyn til å takle flommer. Nå er utfordringen, før regnet kommer for alvor, å redusere beholdningen i dammene til omlag 60%.

Også dammenes tilstand overvåkes, og ønsket er å unngå det som hendte siste året: Demninger ved fire mindre resrvoarer brøt sammen og skape styrtflommer og med det resultat at noen personer også omkom.

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer


Flyselskaplærlinger tatt for tyveri fra turist på Krabi AirportEn tysk turist (33) meldte på Krabi Airport tap av sin lommebok inneholdende kontanter på 1900 bath og 90 euro, og dokumenter som bl.a. bankkort og førerkort. En rask sjekk av videopptak fra CCTV-kameraer viste at to unge menn har tatt lommeboka som hadde ligget igjen på innesjekkingsskranken.


De to, begge 28, var lavprisflyselskapets lærlinger, og de ble tatt idet de prøve å kjøre bort fra flyplassen. De hevdet at de bare hadde tatt vare på lommeboka for å kunne gi den tilbake til turisten, og at den forøvrig ikke hadde inneholdt noen penger.

Nå blir de to mistenk for tyveri eller for å ha mottatt stjålet eiendom på en flyplass om natten. Dette kan medføre en straff på mellom ett og syv års fengsel og/eller en bot mellom 2.000 og 40.000 baht.

(we) Kilde: Sanook/thaivisa

Kommentarer

Høyttalerdroner skal skremme elefanter i Hua HinRajabhat Universitetet i Phetchaburi har utviklet høyttalerdroner med lyd av bisvermer for å skremme ville elefanter fra å bevege seg i et uønsket skogsområde i Hua Hin.

Testen, som ble utført i Phu Sai-Sai En-området og noen jordbruksarealer rundt Anant School i Huai Sat Yai i Hua Hin ga et tilfredsstillende resultat.

– Teamet, ledet av Suwat Techapetchpaiboon, vil foreslå at universitetsrådet tillater reell bruk av slike høyttalerutstyrte droner under oppsyn av parkens tjenestemenn, sa Mana Phermpoon i Kaeng Krachan nasjonalpark i dag, søndag.– Dette kan være et nyttig tiltak for å forhindre elefanter i å bevege seg på veier og gårdsområder. Det er blitt sett svært mange ville elefanter på veiene i Hua Hin området i det siste, iflg Mana.

Mana advarte bilister på Hua Hin-La Au Road i Huai Sat Yai om å se opp for en flokk med syv ville elefanter som streifer i området på sen ettermiddag og kveld. Det er også observert en annen flokk med ni elefanter i samme område forrige uke.

(pf) Kilde og bilder: The Nation
Kommentarer

72 tatt for narkotikabruk på Pattaya pubNatt till søndag ble 72 personer tatt for narkotikabruk på Pattaya-puben «I Am» etter en målrettet politirazzia. 

Mange av de pågrepne gjestene var under 20 år. I alt ble 51 menn og 21 kvinner pågrepet etter å ha testet positivt for narkotikabruk. 17 av disse var under 20 år: 11 gutter og seks jenter.

Iflg Bangkok Post ble det funnet av omlag 30 illegale stoffer under nattens  razzia.

De 72 pågrepne samt pubens innehaver, en 24 åring lokal man, vi bli bøtelagt for forholdet iflg avisen. 

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer


Enormt narkotikabeslag i BangkokTi millioner yaba-piller og et halvt tonn metamfetamin ble beslaglagt i Bangkok fredag.

Politiet skal ha fulgt smuglerne gjennom den såkalte "narkotikakorridoren" som går fra Ayutthaya, nord for Bangkok, gjennom byen og deretter sørover til Malaysia.

I fire smuglerbilene fant politiet omlag 500 kilo metamfetamin gjemt i kinesiske teposer og ti millioner yaba-piller. Samlet gateverdi anslås å være over en milliard (I Thailand: billion) baht.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer

Forbrukerorganisasjoner vil saksøke staten for overprisete medisinske tjenesterEtter ikke å ha fått reaksjoner på sine to forrige henvendelser til Handelsdepartementet, varsler thailandske forbrukerorganisasjoner at de nå planlegger å saksøke staten for ikke å kontrollere priser på medisinske tjenester.

– Vi insisterer på at medisinske utgifter må kontrolleres, fordi vi har mottatt mange tilfeller av overprisete medisinske utgifter fra private sykehus, noe som medfører alvorlige økonomiske problemer for pasientene og deres familier, heter det fra forbrukerorganisasjonene.

Dersom handelsdepartementet etter 15 dager fortsatt ignorerer organisasjonenes henvendelse ville de sende til forvaltningsdomstolen og ombudsmannens kontor en klage på departementet for ikke å utføre sine plikter.

Mangelen på medisinske prisreguleringer tillater enkelte private sykehus å kunne endre prisen på medisinsk behandling, medisiner og utstyr etter deres eget forgodtbefinnende, og i noen tilfeller er prisen på medisin mer enn 400 ganger den opprinnelige prisen

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

600 urolige ånder stedt til hvile i KrabiDenne helga, hvert trettiende år, møtes thailandske og utenlandske shamaner på en veistrekning i provinsen Krabi, og steder åndene til evig hvile.

Gaten renses. «lykkepenger» brennes og gis til åndene etter de mange som har mistet livet på veiene. Til nå skal de ha «fanget» 600 urolige ånder, som med en seremoni bringes fred og evig hvile.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentarer


Pattaya-myndighetene ignorerer søppelproblemSynet i enkelte Pattaya-gater var svært forstemmende, etter fire dager med regn og oversvømmelser. Store mengder søppel, plastposer, engangs-matembalasje, papir og mye mer, dekket gatestrekninger.

Det hjelper lite at folk oppfordres til å håndtere sitt avfall på en skikkelig og ikkeforurensende måte, når myndighetene ikke sørger for henting. Resultatet er hva en kunne bivåne, og det tetter også igjen avløp og sinker avrenning.

Myndighetene toer sine hender etter at de har inngått avtale med et renovasjonsselskap, men dette selskapet viser seg ikke å ha det antall biler som er nødvendig for å håndtere innhenting, samt at byen ikke har skaffe nye deponiplasser.

(we) Kilde: PattayaMail
Kommentarer

Dagens bilist (video)Det gikk til alt hell bra med dagens bilist - i denne pimpa pickupen. Vi får vår del ser gjerne at slike bilister blir luket ut av trafikken, blir bøtelagt og såvel bil som førerkort blir beslaglagt.
(pf) Kilde: YouTube
Kommentarer

Thailand står overfor sjøkrabbekriseFor første gang i historien har Thailand i år måtte importere sjøkrabber fra arabiske land for å møte lokal etterspørsel.

– Dette er en krise som regjeringen må takle og det haster, sier marinbiolog Ismail Bensa-ard til avisen Thai Raht. – Sjøkrabbebestanden i vårt land har tilsynelatende gått ned, og vi må finne ut hvorfor.

Prisen på sjøkrabbe i Thailand i år har gått opp fra 800 baht (ca 200 NOK) per kilo til 1.500-1.800 baht.

(pf) Kilde: Thai Thai Rath
Kommentarer


Se eldre saker...

Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

RSS Feed