Stacks Image 71
Stacks Image 73

4 år med militærjunta: Politiet advarer mot demonstrasjon 22. maiThailands politisjef advarer ant-kupp-aktivister mot å demonstrere på årsdagen for militærkuppet for 4 år siden, den 22. mai. Aktivistene planlegger marsj fra arnestedet for aktivistene, Thammasat University, og frem til parlamentet.

Politiet varsler at de kan slå hardt til og foreta arrestasjoner, med deretter følgende rettergang og fengsling. Det er fortsatt forbud mot politiske ansamlinger, selv om det nå en tid har vært mindre demonstasjoner og markeringer i spesielle konkrete saker (ikke politiske) hvor politiet ikke har reagert nevneverdig.

– I dag, hvis vi ikke gjør noe, må vi sitte fast med (junta leader) Prayuth (Chan-ocha) lenger ...  Jeg ser ingen fremtid. Jeg tror folket ikke lenger er redde for «Nasjonalt råd for fred og orden», sier en protestleder som krever at valg avholdes i november i år og ikke i februar 2019.

(we) Kilde: KhaosodKommentarer


Meningsmåling: Juntalederen er folkets kandidat som landets neste statsminister
I en NIDA-meningsmåling, tirsdag og onsdag, blant 1250 respondenter over hele Thailand sa 32,2 % at de ønsket dagens statsminister (og juntaleder) som landets neste statsminister. 17,4 % ønsket et Sudarat Keyuraphan fra Pheu Thai Party ("rødskjortenes" parti) og 14,2 % Abhisit Vejjajiva fra Democratic Party.

Spurt hvilket politisk parti folk ville stemme på, kom Pheu Thai først med 32,1 %. Det nye Pracharatpartiet - som åpenbart støtter Prayuth som statsminister - fikk 25,1 % av respondentene. På tredjeplass kom Democratic Party med 19,2 %. Et annet nytt parti, Future Forward Party kom på fjerde med 11,6 prosent.

På spørsmål om de trodde at valgene skulle finne sted i februar, sa 57,7 prosent av respondentene at de ikke var sikker på det, dette med henvisning til mangel på beredskap, gjentatte utsettelser og kongedømmets politiske situasjon og at alt ennå ikke normalt. 30 % av respondentene sa at de trodde regjeringen var klar til å holde valg i februar

(we) Kilde: Khaosod Kommentarer

Thailands dammer urovekkende fulle allerede før regntida setter inn for fulltOffisielt setter regntida inn i dag, samtidig melder myndihetene at halvparten av landets vannrenservoirerer er mer enn 80 % fulle.

Værmeldinger går ut på at nedbør i løpet av denne månen vil være 10 prosent høyere enn gjennomsnittet, og minst en til to stormer forventes å treffe Thailand innen utgangen av sesongen.

Dataene avslørte også et annet sjokkerende faktum: Fem mellomstore reservoarer hadde allerede overskredet sin maksimale kapasitet, og ny vanntilførsel vil gå rett ut.

Myndighetene mener at alt er under kntroll, også med hensyn til å takle flommer. Nå er utfordringen, før regnet kommer for alvor, å redusere beholdningen i dammene til omlag 60%.

Også dammenes tilstand overvåkes, og ønsket er å unngå det som hendte siste året: Demninger ved fire mindre resrvoarer brøt sammen og skape styrtflommer og med det resultat at noen personer også omkom.

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer

Flyselskaplærlinger tatt for tyveri fra turist på Krabi AirportEn tysk turist (33) meldte på Krabi Airport tap av sin lommebok inneholdende kontanter på 1900 bath og 90 euro, og dokumenter som bl.a. bankkort og førerkort. En rask sjekk av videopptak fra CCTV-kameraer viste at to unge menn har tatt lommeboka som hadde ligget igjen på innesjekkingsskranken.


De to, begge 28, var lavprisflyselskapets lærlinger, og de ble tatt idet de prøve å kjøre bort fra flyplassen. De hevdet at de bare hadde tatt vare på lommeboka for å kunne gi den tilbake til turisten, og at den forøvrig ikke hadde inneholdt noen penger.

Nå blir de to mistenk for tyveri eller for å ha mottatt stjålet eiendom på en flyplass om natten. Dette kan medføre en straff på mellom ett og syv års fengsel og/eller en bot mellom 2.000 og 40.000 baht.

(we) Kilde: Sanook/thaivisa

Kommentarer

Høyttalerdroner skal skremme elefanter i Hua HinRajabhat Universitetet i Phetchaburi har utviklet høyttalerdroner med lyd av bisvermer for å skremme ville elefanter fra å bevege seg i et uønsket skogsområde i Hua Hin.

Testen, som ble utført i Phu Sai-Sai En-området og noen jordbruksarealer rundt Anant School i Huai Sat Yai i Hua Hin ga et tilfredsstillende resultat.

– Teamet, ledet av Suwat Techapetchpaiboon, vil foreslå at universitetsrådet tillater reell bruk av slike høyttalerutstyrte droner under oppsyn av parkens tjenestemenn, sa Mana Phermpoon i Kaeng Krachan nasjonalpark i dag, søndag.– Dette kan være et nyttig tiltak for å forhindre elefanter i å bevege seg på veier og gårdsområder. Det er blitt sett svært mange ville elefanter på veiene i Hua Hin området i det siste, iflg Mana.

Mana advarte bilister på Hua Hin-La Au Road i Huai Sat Yai om å se opp for en flokk med syv ville elefanter som streifer i området på sen ettermiddag og kveld. Det er også observert en annen flokk med ni elefanter i samme område forrige uke.

(pf) Kilde og bilder: The Nation
Kommentarer

72 tatt for narkotikabruk på Pattaya pubNatt till søndag ble 72 personer tatt for narkotikabruk på Pattaya-puben «I Am» etter en målrettet politirazzia. 

Mange av de pågrepne gjestene var under 20 år. I alt ble 51 menn og 21 kvinner pågrepet etter å ha testet positivt for narkotikabruk. 17 av disse var under 20 år: 11 gutter og seks jenter.

Iflg Bangkok Post ble det funnet av omlag 30 illegale stoffer under nattens  razzia.

De 72 pågrepne samt pubens innehaver, en 24 åring lokal man, vi bli bøtelagt for forholdet iflg avisen. 

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer


Enormt narkotikabeslag i BangkokTi millioner yaba-piller og et halvt tonn metamfetamin ble beslaglagt i Bangkok fredag.

Politiet skal ha fulgt smuglerne gjennom den såkalte "narkotikakorridoren" som går fra Ayutthaya, nord for Bangkok, gjennom byen og deretter sørover til Malaysia.

I fire smuglerbilene fant politiet omlag 500 kilo metamfetamin gjemt i kinesiske teposer og ti millioner yaba-piller. Samlet gateverdi anslås å være over en milliard (I Thailand: billion) baht.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer

Forbrukerorganisasjoner vil saksøke staten for overprisete medisinske tjenesterEtter ikke å ha fått reaksjoner på sine to forrige henvendelser til Handelsdepartementet, varsler thailandske forbrukerorganisasjoner at de nå planlegger å saksøke staten for ikke å kontrollere priser på medisinske tjenester.

– Vi insisterer på at medisinske utgifter må kontrolleres, fordi vi har mottatt mange tilfeller av overprisete medisinske utgifter fra private sykehus, noe som medfører alvorlige økonomiske problemer for pasientene og deres familier, heter det fra forbrukerorganisasjonene.

Dersom handelsdepartementet etter 15 dager fortsatt ignorerer organisasjonenes henvendelse ville de sende til forvaltningsdomstolen og ombudsmannens kontor en klage på departementet for ikke å utføre sine plikter.

Mangelen på medisinske prisreguleringer tillater enkelte private sykehus å kunne endre prisen på medisinsk behandling, medisiner og utstyr etter deres eget forgodtbefinnende, og i noen tilfeller er prisen på medisin mer enn 400 ganger den opprinnelige prisen

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

600 urolige ånder stedt til hvile i KrabiDenne helga, hvert trettiende år, møtes thailandske og utenlandske shamaner på en veistrekning i provinsen Krabi, og steder åndene til evig hvile.

Gaten renses. «lykkepenger» brennes og gis til åndene etter de mange som har mistet livet på veiene. Til nå skal de ha «fanget» 600 urolige ånder, som med en seremoni bringes fred og evig hvile.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentarer

Pattaya-myndighetene ignorerer søppelproblemSynet i enkelte Pattaya-gater var svært forstemmende, etter fire dager med regn og oversvømmelser. Store mengder søppel, plastposer, engangs-matembalasje, papir og mye mer, dekket gatestrekninger.

Det hjelper lite at folk oppfordres til å håndtere sitt avfall på en skikkelig og ikkeforurensende måte, når myndighetene ikke sørger for henting. Resultatet er hva en kunne bivåne, og det tetter også igjen avløp og sinker avrenning.

Myndighetene toer sine hender etter at de har inngått avtale med et renovasjonsselskap, men dette selskapet viser seg ikke å ha det antall biler som er nødvendig for å håndtere innhenting, samt at byen ikke har skaffe nye deponiplasser.

(we) Kilde: PattayaMail
Kommentarer

Dagens bilist (video)Det gikk til alt hell bra med dagens bilist - i denne pimpa pickupen. Vi får vår del ser gjerne at slike bilister blir luket ut av trafikken, blir bøtelagt og såvel bil som førerkort blir beslaglagt.
(pf) Kilde: YouTube
Kommentarer


Thailand står overfor sjøkrabbekriseFor første gang i historien har Thailand i år måtte importere sjøkrabber fra arabiske land for å møte lokal etterspørsel.

– Dette er en krise som regjeringen må takle og det haster, sier marinbiolog Ismail Bensa-ard til avisen Thai Raht. – Sjøkrabbebestanden i vårt land har tilsynelatende gått ned, og vi må finne ut hvorfor.

Prisen på sjøkrabbe i Thailand i år har gått opp fra 800 baht (ca 200 NOK) per kilo til 1.500-1.800 baht.

(pf) Kilde: Thai Thai Rath
Kommentarer

Far og bestefar voldtok skolepike (10) over tidEn thailandsk far (31) ble arrestert fredag mistenkt for å reglmessig ha voldtatt sin 10 år gamle datter (bildet) de to siste årene. Også pikens bestefar (52) skal ha forgrepet seg på henne i de tre siste månedene.

Det var pikens mor (29) som slå alarm til lokalt politi etter at hun knep sin mann på fersk gjerning da han hadde samleie med datteren sent om kvelden den 4. mai.

Hennes mann stakk av da han ble oppdaget, men er nå arrestert samme med bestefaren i Samut Prakarn utenfor Bangkok. 10 åringen har en søster på seks år. Hun skal ikke ha vært misbrukt iflg. lokale medier. 

(pf) Kilde: Sanook

Kommentarer

Vellykket start på overvåking av sikksakk-kjøring i BangkokPolitiet hevder at det har vært en 30 prosents reduksjon i tilfeller med såkalt sikksakk-kjøring på 15 utvalgte steder i Bangkok-området. Her er det satt opp overvåkingskameraer som fungerer døgnet rundt og tar gode bilder av trafikksynderne, deres kjøretøyer og lisensplater.

I går, fredag, de 24 timene i det første døgnet dette systemet fungerte, ble 27514 «tatt» og disse får sine regninger tilsendt og frist på 7 dager til å betale. På den neste dagen, den andre dagen, ble 30 prosent færre tatt. Politiet antar at kunnskaper om dette har økt og at flere er blitt forsiktigere, og at trafikkflyten forøvrig har blitt bedre.

(we) Kilde: PattayaMail
Kommentarer

Tesco-Lotus samarbeider med risbønderne om salg og produksjon av lav-GI-risSupermarkedkjeden Tesco Lotus i Thailand har inngår samarbeid med risbøndere i nordøst og produksjon og salg av en spesiell ris som helsemessig skal være den beste, og spesielt for diabetikere og personer som passer på vekta si.

Risen vil være på markedet fra 15. mai og koste 165 baht. pr. kilo.

Tiltaket sikrer bønderne bedre inntekter, bl.a. som følge av prisen og at en hopper over andre eksisterende distribusjonsledd.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

Thaipolitiet har blokkert over 500 nettsteder med barnepornoThailand økte kampen mot pedofile og banepornografi for to år siden, ved bl.a. å etablere styrken Thailand Internet Crimes against Children (TICAC). Siden da er mer en 500 sider nettsteder med barneporno blokkert og en rekke arrestasjoner foretatt.

Nå forleden ble seks sentrale aktører (menn) personer arrestert, i tre forskjellige provinser (Samut Prakan, Surat Thani and Ubon Ratchathani). det viser sega mange av aktørene sitter inn med god kompetanse på data og bildemanipulering. I kjølvannet av aksjoner mot nettssideaktører foretas det også enkelte steder razziaer på karaokebarer o.l. hvor en frykter at det kan forekomme menneskehandel, med mindeårige.

(we) Kilde: TheNationKommentarer


88 % av sparekontoene i Thailand har saldo under 50.000 bahtEn oversikt fra Bank of Thailand viser stor forskjell på thaienes velstand og spareevne. Omlag 88 prosent av kontohaverne har mindre enn 50.000 baht (ca 12.800 kroner) på sin sparekonto. Bare 1 prosent har mer enn 1 million baht.

De fleste av de 900.000 kontoene med mer en 1 million har imidlertid mye mer, ja til sammen omlag 5 trillioner baht.

Oversikten avslører svært store forskjeller på thaienes velsand, selv om oversikten har sine mangler. Mange kan ha investert i aksjer eller gull, siden dette kanskje gir dem større inntekter og sikkerhet enn bankeres de lave sparerentene.

(we) Kilde: BangkokCoconutsKommentarer

Thailand gitt pris som «Beste Bryllupsdestinasjon»Thailand er nylig tildelt prisen 'Best Wedding Destination' fra det India-baserte Wonderlust Magazine. Thailand er vel kjent over hele verden som et drømmemål for spektakulære brylluper.

Spesielt populært er det hos par fra india. 400 par indiske par la i fjor brylluppet til Thailand, med hver fra 200 til 600 gjester,  og interessen fra India er økende.

Landet kan oppfylle behovene til enhver bryllupsfest, fra innreise- og tollservice, arenaer, overdådig oppsett, dyre innredninger, dansere, kjendis-entertainere, blomsterarrangementer, mat og drikke og med isskulpturer inkludert, samt makeupartister og religiøse tjenester. Alt dette kombinert med thailandsk gjestfrihet gjør Thailand til det ideelle bryllupsstedet, iflg prisutdeleren.

(we) Kilde: TATNews


Kommentarer

Ble den britiske mannen (68) dyttet fra 18 etasje?En pensjonert (68) britisk ingeniør ble forleden funnet på bakken nedfor sin leilighet i en høyblokk i Pattaya. Ifølge media ønsker politiet i Thailand å se på slike hendelser som selvdrap, og hevder at leiligheten var låst fra innsiden og at ingen andre befant seg der.

Venner krever saken etterforsket som en antatt kriminell handling, og at det sannsynligvis er hans ektefelle som står bak.

Mannen sies å brukt sin formue og satt seg i stor gjeld for å tilfredsstille sin ektefelle og hennes familie.  Han oppdaget etterhvert at hun hadde forhold til andre menn. En skillsmissesak skulle opp for retten om kort tid, hvor mannen hadde håp om å kunne få noen av verdiene tilbake. 

Hans venner insisterer på at briten ikke hadde selvmordstanker, men var ivrig etter å kjempe for sine rettigheter, og krever at politiet etterforsker saken som drap.
(we) Les mer på britiske TheSun
Kommentarer

Flyruta Kuala Lumpur-Hua Hin starter opp 18. maiAirAsias nye direkterute mellom Hua Hin og Kuala Lumpur i Malaysia starter opp 18. mai, med fire turer i uka.

Avgang fra Kuala Lumpur kl. 10.00. på mandag, onsdag, fredag og søndag med ankomst til Hua Hin kl. 11.00. Returen fra Hua Hin kl. 11.30. samme dag og landing i Kuala Lumpur klokken 14.35.

Air Asia har for øyeblikket 165 ukentlige flyreiser mellom destinasjoner i Malaysia og Thailand, inkludert 80 til Bangkok, 35 til Phuket, 21 til Krabi, sju til Hat Yai, 14 til Chiang Mai og fire til U-tapao/Pattaya.

(we) Kilde: TATNews og AirAsia
Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed