Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Argentinsk kvinne risikerer to års fengsel i Thailand for falsk anmeldelse   En argentinsk turist, kvinne 32 år, har etter gjentatt utspørring tilstått at hun på gav en falsk anmeldelse av et påstått tyveri.

   Nå må hun møte i retten og blir funnet skyldig etter straffelovens § 172, å gi falsk informasjon om en lovbrudd som kan skade den andre personen eller offentligheten, kan hun straffes med fengsel på inntil to år og/eller bøter som ikke overstiger 4,000 baht.

   Hun meldte fra at hun mandag midt på dagen var bitt ranet på Surin Beach på Phuket. Tre personer på en motorsykkel hadde revet til seg hennes bag, og i den car det en Lenovo laptop verdi 30.000 baht, et Olympus kamera verdt 22.500 baht, et ur verdt 9.000, solbriller verdt 9.000 og ca. 5.000 baht i kontanter.

   Politiet fattet mistanke om at noe ikke stemte og etter gjentatte utspørringer tilsto hun at anmeldelsen var falsk, og at mange av varene var hos en venn i Hong Kong.

   Politiet reager hardt på slik forsøk på forsikringssvindel, og sier at andre turister ikke liker dette og at det er også er med å bringe Phuket i et dårlig lys.

   (we) Kilde: The Phuket News
   Kommentarer

   Ny runde med sommerstormer over deler av Thailand 15.-18. april   Thailands meteorologiske varslet at de fleste deler av landet, bortsett fra at de sørlige og østlige områdene stakk, i dagene 15.-18. april bil bi rammet av en ny runde med kraftige sommerstormer, med sterk vind, torden, lyn og haglbyger. Som ved tidligere anledninger er det kuldefornter fra Kina som kommer inn over landet.

   Spesielt hardt kan enkelte provinser i Isan bli rammet; Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Kalasin, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Ubon Ratchathani, Si Sa Ket, Surin og Buri Ram.

   Av Isanprovinsene er det bare Loei, Chayaphum, Nakhon Ratchasima, Nongbua Lamphun som ikke er nevnt

   I øst vil Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chanthaburi og Trat bli rammet,

   (we) Kilde: ThaiPBS

   Kommentarer


   Thailands damelandslag sikret seg plass til VM   Thailands damelandslag i fotball slo forleden Filippinene 3-1, og sikret seg dermed førsteplassen i AFC Women´s Asian Cup. Dette gir de billett til neste verdensmesterskap, for andre gang på rad.


   Kommentarer

   99 mistet livet i Thailandstrafikken på Songkrans «7 farlige dager»   Omfanget av og skadene etter trafikkulykker på thailandske veier på de to første dager av Thailands "7-dagers farlige dager", 11. og 12. april., er større en i fjor. 99 mennesker omkom, 93 i samme periode i fjor. 1.085 ble skadd, 1.038 i fjor. Antall ulykker økte fra 995 i fjor til 1.026 i år.

   De fleste ulykker skjer på mindre veier og hovedveiene ut til provinsene. Som tidligere skyldes de fleste ulykkene kjøring i påvirket tilstand (42,8 %), høy hastighet (24,4 %). I 78,8 % av ulykkene var motorsykler involvert.

   65.492 tjenestemenn er satt i i arbeidet med trafikken og kontroller, og 764.035 biler er blitt sjekket på disse ti dagene.

   154.773 er arrestert fpr trafikkforseelser. 43 464 av dem for ikke å ha på seg hjelmer og 42 609 for kjøring uten kjørelisenser.

   (we) Kilde: ThaPBS/BangkokPost


   Kommentarer

   - Hovedproblemet i Songkrans trafikkulykker er håndhevelsen   Thailands veier er rangert som verdens dødeligste, ifølge Verdens Helseorganisasjon, og det har vært liten forbedring til tross for sikkerhetskampanjer de siste årene. 

   I går startet utfarten i forbindelse med årets nyttårsfeiring og vannfestival Songkran. Dette er starten på de såkalte «7 dødelige dagene» i trafikken, som ender dagen etter Songkran den tirsdag 17. april.

   Som det gjøres vært år er det kampanjer, i år også med lite hyggelige videoer, og myndighetenes må er at døds- og ulykkesstatistikken skal går ned med 7 prosent.

   Mange tviler på at dette lykkes, og fra ambulansehold sies det:

   "Disse kampanjer er ganske isolerte og for det meste bare for show". "Folk kjenner lovene men fortsetter likevel å bryte dem. Jeg har alltid sagt at hovedproblemet ligger i håndhevelse.»

   (we) Kilde og foto: Reuters/ Thaivisa

   Kommentarer


   Thailands statsansatte kan høyere pensjonsalder   Pensjonsalderen for statsansatte i Thailand kan, i løpet av seks år, bli hevet med tre år fra 60 til 63 år. Forslaget er bekjentgjort, men ikke vedtatt og trådt i kraft.

   Dersom det vedtas vil det gjelde alle statsansatte, med unntak av kroppsarbeiderne. Endringen vil eventuelt gjennomføres slik at pensjonsalderen økes med 1 år i årene 2020, 2022 og 2024.

   (we) Kilde: Khaosod

   Kommentarer

   Thailand prøver ut soning med fotlenke   I to distrikter i Bangkok, Don Mueang og Phra Nakoern North starter det thailandske rettsvesenet nå, i forbindelse med Songkran, en ordning med at dømte promillekjørere kan sone med elektoniske «fotenker».

   Det kan da også følge med at de får begrenset sin frihet, ved at de f.eks. må holde seg hjemme i visse tider på døgnet.

   (we) Kilde: Sanok/Thaivisa

   Kommentarer

   Såpeopera inspirerer thaiene til å bruke vakre tradisjonelle klær   - Jeg vil være en av de som ivaretar thailandsk kultur, sier en ung thaikvinne, som får nytt ID-kort, hvor hun er kledt i vakre tradisjonelle klær. 

   I den historiske parken i Ayutthaya strømmer folk til i slike klesdrakter og lar seg avfotografere med ruinene som bakgrunn. Dette er utslag av thaienes nyvåkne interesse for sin kultur, sin historie og sine tradisjoner.   Nå har folk også fattet interesse for å kle seg i tradisjonsklær når de skal fotograferes til ID-kortet. I Phuket merkes dette, og det skal være helt i orden, det stilles bare krav til at klærne er slik at skuldre og overarmer er tildekket.

   (we) Kilde: TheNation
   Kommentarer


   Thailands Big Joke: «Jeg kommer etter deg hvor du enn er»   "Jeg kommer etter deg hvor du enn er" er meldingen fra Thailands «Big Joke», politioffiseren som leder aksjonerer mot spesielle former for kriminalitet. Nå er det thaier og turister som utnytter mindreårige som er målet.

   På en pressekonferanse i den nordøstlige byen Udon Thani, i forbindelse med arrestasjon av thaier og koreaner, lovet han nye aksjoner og at flere vil bli arrestert, og det på mange av landets fremste turisutdetstnasjoner.

   (we) Les mer på Tnews/Thaivisa


   Kommentarer

   Ung nyutdannet psykolog valgte gatefeing   En ung kvinne fra Lad Krabang i Bangkok, ferdig utdannet psykolog, har valgt å arbeide som nattlig gatefeier i Bangkok.

   Medier fattet interesse for henne og hennes valg, etter at hun la ut bilde på Facebook av seg selv i seremoniuniform og som gatefeier.

   Hun sier at studiefullføringen ikke betyr at en må jobbe i et luftkondisjonert kontor og få nok penger til å kunne spare. Hun ønsket å gjøre noe nyttig, ikke ha trykket fra normalt arbeid, men ha friheten til å bevege seg rundt.

   - Det er noe de fleste ikke ville vurdere," sier hun, - Men nyutdannede bør vurdere å jobbe som dette. Det er mye bedre enn å være arbeidsledig og ikke ha penger.

   (we) Kilde: Daily News
   Kommentarer

   Enda en bussulykke: Seks omkom, 44 skadd   Seks burmesiske arbeidere døde og 44 ble skadet - hvorav 28 alvorlig - etter at en dobbeltdækkerbuss natt til tirsdag kræsjet ned en kløft i den nordvestlige provinsen Tak. 

   Ulykken er den tredje i den siste uken som omfatter arbeidstakere fra Myanmar.   Bussen var på vei fra Mae Sot ved Myanmargrensa og sørover til Chachoengsao. Poltiet antar at det enten var bremsene som sviktet eller at farten va for høy. Sjåføren (40) sa at han forsøkte å bremse farten ved å kjøre inn mot veifenderne, men at bussen tippet over raste ned en 5 meter dyp ravine. Og dette skjedde kappe 500 meter fra en rasteplass.

   (we) Kilde: Thai Rath


   Kommentarer


   Songkran 2018: Utreisen fra Bangkok er allerede i gang   Thailand feirer sitt nyttår med Songkran-festivalen, som i år er fra 12. til 16. april. (Utvidet med en dag før og en dag etter)  Allerede i dag fylles Bangkoks sentrale busstasjoner med titusener som reiser hjem til provinsene, for å ære sine foreldre og feire samme med familiene.

   Og i år har regjeringen oppfordret arbeidsgiverne til å gi sine utenlandske arbeidstakere fri til å reise hjem, mange til Laos, Myanmar og Kambodsja. Oppfordringen er at de skal kunne få fri i tidsrommet 5. til 30. april, og det vil ikke bli krevd noen ny avgift når de kommer tilbake over grensa, forutsatt at de før den 30. april kommer tilbake til sin arbeidsplass.

   (we) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer

   Ambassader «velsigner» Songkran med videklipp til thaiene   USAs ambassade i Bangkok og de fra Storbritannia, Kina, Frankrike og Bhutan er blant de 20 som er «velsigner» thaienes Songkran-festival, i et videoklipp som mandag ble lansert av Thailands kulturdepartement..

   "Happy Songkran and Happy Thai New Year" på thai, ledsaget av en lystig sang.

   Kulturdepartementet setter pris på at utenlandske ambassader med med det er med på å fremme thailandsk kultur. I flere år har departementet invitert utenlandske ambassader til å fremme thailandsk kultur ved spesielle anledninger, inkludert nyttårsdag, thailandsk språkdag og Songkran-festivalen.
   (we) Kilde: TheNation
   Kommentarer

   Uferdig veitunnel åpnes midlertidig for trafikk under årets Songkran   En ny veitunell som forbinder Nasjonalparkene Khao Yai og Tap Lan er 75 % ferdig, men vil bli åpnet for trafikk i forbindelse med årets Songkran, fra den 10. april.

   Dette vil bedre trafikkforholdene på en 30 km lang tungt trafikkbelastet strekning i på Hofhway 304 et fjellområde i PrachinBuri og Nakhon Ratchasima. Mens tunellarbeidet pågår er flere kjørefiler på veien avsperret.

   (we) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer


   Var det et spøkelse i ambulansen på vei til sykehus i provinsen Loei ?


   Redningsarbeidere sa at ånden til et kvinnelig spøkelse dukket opp på bilder som ble tatt inne i en ambulanse som en hardt skadet ung mann (21),

   På bildene som ble tatt se de et kvinneansikt ved vinduet. Funnet sjokkerte ambulansepersonalet, som tror at det var ånden til en kvinnen som ble drept i en ulykke på samme sted tidligere.

   (we) Kilde: ThaiPBS - Illustrasjonsfoto

   Kommentarer

   Tre arrestert for forsøk på omfattende smugling fra Thailand   Tre personer, en fra Thailand og to fra Hong Kong er arrestert etter at tollerne fant narkotika i en containerlast med puter. 80 barrer med heroin, var gjemt i puter, inne i containeren.

   Tollerne fattet mistanke etter at xray viste ta noe var inne i putene. Verdien på markedet antas å være omlag 100 millioner baht.

   Selskapet hadde tidligere hatt to sendinger til Hong Kong uten at noe ble funnet, men selskapet var likevel blitt svartelistet da det var avdekket at eierne tidligere var straffet for narkoforbrytelser.

   (we) Kilde: TheNation


   Kommentarer

   Jomtien-politiet slår ned på missbruk av handicapparkering   Självhustiga förare som parkerar i handikappzoner och blockerande rullstolsramper kan komma tillbaka så att deras hjul kläms fast.

   Somchai Inruang ledde poliser i jakten på felparkerare som parkerade i funktionshindrades parkeringsområden längs Jomtien Beach Road nära Soi 7 mars 27. Tillslaget kommer efter många klagomål om felparkerande bilister som parkerar på utrymmen reserverade för funktionshindrade samt blockera rullstolsramper.

   Vissa bilägare fick varningar, men de som lämnar sina bilar i förbjudna områden under lång tid kommer att få sina hjul låsta.

   (pf) Kilde: Thailand-idag   Kommentarer


   Tenåring for juling av far fordi han tjener egne penger (video)   En thailändsk far angrep sin egen son på en däckfirma eftersom 16-åringen tjänade egna pengar för att kunna gå i skolan.

   Fadern kom på en motorcykel till däckaffären i Phuttamonthon där hans son arbetade. Han sparkade och slog honom framför den chockade och filmande personalen. Ingen lyfter dock ett finger för att hjälpa honom när han misshandlas av sin far som bar mc-hjälm.

   Pojken kommer från ett trasigt hem och hans pappa vill inte att han bor i det området hos andra släktingar trots att han tjänar sina egna pengar för att försörja sig själv. Han flyttade hemifrån efter misshandel hemma två år tidigare.

   En anställd på däckbutiken sa att han hade jobbat där i två veckor och myndigheterna vidtar nu åtgärder mot fadern. Inte överraskande rapporterade de att pojken inte ville gå hem till sin pappa

   (pf) Kilde: Thailand-idag


   Kommentarer

   En omkom - 11 skadd i bussulykke   En bussvertinne og 11 passasjerer ble skadd da en enetasjers nattbuss fra Bangkok kjørte av veien og kolliderte med et tre tidlig fredag morgen i Lampang i det nordlige Thailand.

   Bussen kjørte i ruten Bangkok til Chiang Rai og ulykken skjedde ved 5 tiden fredag morgen på Ngao-Song-veien ii Ban Pong i Ngow-distriktet. Busens vertinne, Penpit Jarujit, døde på stedet. De 11 skadde ble sendt til sykehuset i Ngow.

   De øvrige passasjerne ble fraktet i emn annen buss til Chiang Rai. Buss-sjåføren, en 57 år gammel mann, er avhørt av politiet og årsaken til ulykken var at sjåføren sovnet bak rattet.

   (pof) Kilde: The Nation

   Kommentarer

   Dette skjer bare en gang om året i Hua Hin   Turister og tilreisende kommer hopetall for å bivåne noe som skjer bare en gang i året i Hua Hin: Et hundretalls store steiner blir synlige.

   Dette årlige fenomenet skydles at tidevannet trekker seg så langt tilbake at havlandskapet blir synlig. Dett skjer iflg lokale kjentfolk årlig rundt songkran.

   (pf) Kilde: Thaivisa   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed