Stacks Image 109
Stacks Image 115

Trekker tilbake koriander etter funn av salmonellaKoriander solgt til frittstående dagligvareforretninger er trukket tilbake etter funn av salmonellabakterier. Uten er produsert i Thailand.

Koriander importert av Orient Deli er trukket tilbake etter funn av bakterien Salmonella enterica. Urten har fra 21. februar blitt solgt til flere frittstående dagligvarebutikker rundt om i Norge.

Har du kjøpt koriander med etikett som vist på bildet oppfordrer Mattilsynet at du enten kaster den, eller leverer den tilbake til butikken.

I tillegg har den blitt solgt i butikkene: Saigon Import i Drammen, Chili i Oslo, My Asia Mat i Tønsberg, Myvan Asiamat i Sandefjord, Scan Asia Shop i Ålesund, Keser i Jessheim og DoTrimCo i Bergen.

Importøren OrientDeli AS har trukket tilbake varen fra disse butikkene.
(pf) Kilde: rb.no


Kommentarer


Thailand rammes også av USAs nye ståltoll


Thailands årlige eksport av stålvarer beløper seg til 25 milliarder baht. Med virkning fra 23. mars har President Trump innført importtall på stål, og dette vil på sikt også ramme Thailand.

Handelsdepartementet drøfter nå med stålindustrien ulike tiltak som kan bidra til at industrien «overlever» virkningen av den nye tollavgiften. På kort sikt, noen måneder, vil det ikke skje de store endringer.

(we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Ny korrupsjonsskandale, nå i thailandske privatskolerFlere enn 100 private skoler i de urorammede tre sørligste provinsene i Thailand, forfalsket studentantallet for å øke statsstøtten. Når kreves 177 millioner baht tilbakebetalt.

Regjeringen gir i dette området en støtte på 14.000 baht pr. år pr. student for å dekke undervisning, lærebøker, pedagogisk tilbehør, uniformer og studentutvikling.

Beløpene for undervisning og studentutvikling betales direkte til skolene. Støtten til lærebøker, uniformer og tilbehør hadde blitt utbetalt via et nettverk av leverandører valgt av skolene. 
Disse hadde angivelig brukt falske kvitteringer for å motta refusjon fra utdanningsdepartementet. Noen provinsielle tjenestemenn har også blitt funnet å være involvert i korrupsjonen som involverer omtrernt 100 skoler.


Kommentarer

Sa han ble rantet, dopet og mistet hukommelsen. Var selv ettersøkt bedrager og tyvEn polsk mannen som i Thailand ble innlagt på sykehus etter å ha hevdet at han hadde blitt ranet, dopet og led av alvorlig hukommelsestap, har vist seg å være en ettersøkt bedrager og tyv.

Mannen ble arrestert når han befant seg på sykehuset. og sitter nå bak lås og slå.

(we) Kilde: Thaivisa


Kommentarer

10 923 thaibarn druknet siden 2006Nå når skolen starter sin vel to måneder lange sommerferie, advares foreldre mot faren barn er utsatt for nå de leker i vannet. Det bes hold et øye med barna i slike situasjoner. Drukning er en stor dødsårsak for barn i Thailand, og bare de siste få ukene har det vært en rekke tragiske drukningsulykker.

Ifølge en rapport fra helseministeriet druknet 708 barn i 2017, med en økning i hendelser i løpet av tre måneders skoleferie fra mars til mai. Nesten halvparten av ofrene var mellom fem og ni år gammel. Ifølge rapporten har 10.923 barn under 15 år druknet i perioden 2006 til 2015.

Hovedårsaken til drukning er når barn leker i vannet nær deres bosted, Mange av barna er dårlige svømmere og manglet vanligvis kunnskaper om vannoverlevelse og gjenoppliving.

De fleste dødsfall oppstod i utgravde dammer og reservoar, hvorav mange ikke har advarselsskilt, gjerde eller nærliggende redningsutstyr, heter det i rapporten.

I går ble to jenter (12)  tatt av strømmen da de lekte i Meong-elva i provinsen Loei. Både der og langs elva nedenstrøm ble det søkt etter jentene uten at de ble funnet.

Lørdag kveld ble fire barn tatt av elvestrlømmen et annet sted i samme provins. To ble reddet, mens de ande to antas nå å ha omkommet.

Samme dag druknet to barn mens de lekte i den dam i provinsen PrachinBuri. Redningsmannskap fant de to, men da var de allerede døde.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

1500 nye frivillige turistassistenter i PattayaIfølge nettstedet Pattayamail har rundt 1500 personer blitt utdannet av politet i Pattaya som frivillige for turistassistenter. Dette i et forsøk på å øke sikkerheten for turister som avlegger Pattaya et besøk.

Først og fremst skal disse friviliige turistguidene assistere beskende med infomasjon og kunne foreslå severdigheter. De skal også kunne bistå ved politipatruljering.

Opplæringen ble holdt på First Pacific Hotel i februar hvor provinspolitimester Pol. Maj. Gen. Nuntachart Supamongkol deltok på kurset. Kurset ble ledet av Royal Thai Cadet Academy.

(pf) Kilde: PattayaMail
Kommentarer


Don Mueang-flyplassen foreslås oppussetDon Mueang flyplassen foreslås å bli rehabilitert for 2,2 milliarder baht. Saken skal behandles i april. Det sier daglig leder Suthirawat Suwannawat i AoT (Airports of Thailand).

Oppgraderingen av den gamle terminalen er en del av tredje fase utviklingsplan for flyplassen, for å lette overbelastningsproblemer, sier Suthirawat til Bangkok Post. Airports of Thailand er Thailands svar på Avinor.

(pf) Kilde: Bangkok PostKommentarer

To fulle menn (video)Det er ikke fra Holmenkoll-lørdagen selv om det kanskje kan minne om det på mange måter. Tid og sted for denne bataljen vet vi ikke, men det går unektelig vilt for seg.

(pf) Kilde: LiveLeak
Kommentarer

19 arrestert i Pattaya for ulovlig opphold (video)Politiet i Pattaya viste lørdag stolt fram 19 personer som ikke hadde lovlig opphold i Thailand.Alle blir deporert til sine hjemland.


De 19 hadde overstay eller har kommet seg inn i landet på ulovlig vis, iflg politiet. Blant de arreste, som etterhvert blir deponert til sijne hjemland kommer fra Storbrittania, USA, Kanada, India og Kambodsja.

(pf) Kilde: LovepattayathailandKommentarer

Russerne returnerer til PattayaRusserne returnerer til Pattaya og hotelbransjen melder om minst 10 prosents økning i forhold til i fjor, tiltross for at "ingen" har lagt merke til det ennå.

Bransjen antar at antallet russiske turister i år vil bli på samme nivå som «russerinvasjonen» i 2013. Det lover godt for inntjeningen, men økningen er kanskje ikke like populær for alle?

(pf) Kilde: Sophon TV
Kommentarer

Turister flyktet i panikk etter storbrann i Pattaya (vídeo)


Source: FIRE! Pattaya Walking Street Blaze Destroys Bars by ViralPress

Det børt ut en kraftig brann I går kveld i «walking street» i Pattaya, etter at en transformator ekspoderte. Det oppstod full panikk blant turister og arbeidstakere.

Redningsmannskaper kom rast til åstedet, men biler og motorsykler lang fortauskanten som hadde tatt fyr førte til forsinket redningsarbeid.To turister ble sendt til sykehus med røykskader. De materielle skadene beløper seg til anslagsvis 5 milllioner baht. To barer og 20 biler samt et hittil ukjent antall motorsykler gikk opp i røyk.

(pf) Kilde: PattayaOneKommentarer


Offentlig anklager avviste å tiltale 28 thai demonstranterPolitiet hadde stevnet 39 demonstranter, som demonstrete for nye valg i Thailand, etter å siktet de for å ha brutt forbudet mot offentlige ansamlinger. Nå har den offentlige anklagere uventet avvist å ta ut tiltale mot 28 av dem.

Det begrunnes med at straffeforfølging ikke ville være i offentlig interesse eller er en trussel mot offentlig eller nasjonal sikkerhet. Når en anklager gjør dette må det imidlertid godkjennes av landets øverste statsadvokat, og de 28 må om fem uker møte igjen i rette for å høre statsadvokatens beslutning.

De øvrige hadde erkjent forholdet og blir straffeforfulgt. Åtte av de er allerede idømt seks dagers betinget fengsel og bøter på 3 000 baht hver.

(we) Kilde: ThaiPBS 
Kommentarer

To drept og to skadd da småfly styrtet på PhuketEt småfly, med to piloter og to flytekniske studenter styrtet rett før landing på en liten privateid flyplass på Phuket i går. De to erfarne pilotene døde under krasjet, mens de to studentene ble hardt skadet og ble brakt til sykehus.

Flyet hadde rett før hatt flere turer hvor de hadde forflyttet et trettitalls studenter. Årsaken til styrten er ikke kjent, men observatører hadde sett flyet returnere noen minutter etter at det hadde tatt av, og at de kom en kraftig vindkule. De hørte også en uvanlig lyd og det så ut til at flyet mistet balansen og at de fløy veldig lavt over tretoppene.

(we) Kilde: TheNationKommentarer

Deklarasjon av verdier som tas ut av Thailand gjelder ikke alleDet thailandske Tollvesenet har reagert på en kunngjøring om at reisende som forlater landet, må fremvise varer som kameraer, bærbare datamaskiner og andre til myndighetene, når de reise ut av landet.

Visedirektøren går nå ut med mer presis informasjon for å unngå misforståelser. Han bekrefter at bestemmelsen ikke gjelder alle reisende.

Kravet gjelder bare for reisende som tar med seg varer til utlandet til profesjonelle formål eller til bruk på utstillinger, og at de ved å registrere det slipper problemer med skatter og avgifter, når de bringer det tilbake til Thailand.

(we) Kilde: PattayaMail


Kommentarer

23 utlendinger arrestert for narkotkabruk på party-øy23 utlendinger og 4 thaier ble i går arrestert under en razzia på øya Koh Phayam i provinsen Ranong. De 27 testet positivt for bruk av marijunana og metamfetamin.

Øya Koh Phayam er en av de mindre kjente øyene, men har utviklet seg til å bli en "partyøy" hvor det er lett tilgang til narkotiske stoffer, også på lokale barer.I går rykket et team på 50 offiserer fra politet i Ranong, turistpoliti. og som resulterte i det de 27 ble tatt med til politistasjonen. Politiet bedyrer at de skal fortsette sine aksjoner, for å få bukt med problemene på øya.

(we) Kilde: Daily News/thaivisa

Kommentarer

Deler ut ansiktsmasker etter høy luftforurensing


Thailands helsedepatement skal dele ut nær 300.000 ansiktsmasker i ni nordlige provinser.

Maskene skal deles ut i områder som er sterk plaget av luftforurensing. De ni provisene er Chiang Rai, Chiang Mai, Nan, Phayao, Phrae, Mae Hong Son, Lampang, Lamphun og Tak.
(pf) Kilde: ThailandNews


Kommentarer


Nær 500 kilo «ice» beslaglagt i Hat Yai447 kilo «ice» (krystallisert metamfetmin) ble beslagt lagt i en politiaksjon mot en pickup fredag i Hat Yai i Songkhla, i det sydlige Thailand.

Samme dag beslagla militære tropper 3 millioner yaba-piller (metamfetamin) ved den nordlige provinsen Chiang Mai.

Lørdag ble 1,4 millioner yaba-piller funnet og beslaglagt i Lampang (bildet under), syd for Chiang Mai. Her ble tre menn arrestert og siktet i saken.(pf) Kilde og bilde: Thai PBS/Bangkok Post
Kommentarer

Nordmann knivstukket i KrabiEn nordmann ble tidlig fredag morgen knivstukket i Ao Nang, Krabi av en nå arrestert thailandsk ladyboy.

Mannen ble stukket i brystet og ladyboyen sier hin handlet i selvforsvar etter at nordmannen angiveldig skal ha ropt «Lady Boy Crazy» og vist fingeren og angivelig gått til angrep på den 31 år gamle ladyboyen. 

I tumultene skal nordmann ha blitt kvivstukket i brystet. Nordmannen ble i all hast fraktet til sykehus.  Hendelsen skal, ha funnet sted ved 4-tiden fredag morgen. Ladyboyen er siktet for drapsforsøk.

(pf) Kilde: Sanook/ThaiVisa


Kommentarer

Politijakt på "respektløs" turistThailandsk politi jakter på en kvinnelig turist som klatret opp og satt på en buddha figur i Ayutthaya historiske park.

Ledelsen i parken fikk tips etter at et bilde av hendelsen ble postet på Facebook den 7. mars. Parkledelsen anmeldet forholdet og politiet tror at den kvinnelige turisten er fra Kina. Hun skal vistnok reise rundt i Thailand på egenhånd på en leid motosrsykkel, men registreringsnummeret er ikke kjent.

Parkledelsen har nå satt opp skit som forteller at det ikke er tillatt å klarte eller sitte på buddhafigurene.

(pf) Kilde: Thei News Agency/Thairesidents


Kommentarer

Qatar Airways med direktefly til Pattayas og Rayongs U-tapaoQatar Airways første direkte non-stop-fly til feriestedet Pattaya landet på U-Tapao Rayong Pattaya Internasjonale Airport mandag. 

Begivenheten ble markert med deltakelse fra flyselskapet, deres hovedbase, og fra thailandske myndigheter og luftfartsaktører. Fra Doha er flytiden omlag 7 timer. Flyselskapet har nå fem ulike destinasjoner i Thailand. 

(we) Kilde: thaivisa/travelKommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed