Stacks Image 90

Flyplassokkupasjonen i Bangkok i 2008: – Vi nekter å betale erstatning, vi gjorde ikke noe galt13 ledere av PAD (People's Alliance for Democracy) ble dømt for okkupasjonen av flyplassene Don Mueang og Suvarnabhumi 24. nov. - 3 desember 2008. Flyplassene ble stengt for all trafikk. 

De 13 lederne, fremtredende og kjente personer i Thailand, ble også dømt til å betale en erstatning til A0t (Airports of Thailand) på 522 millioner baht.

Nå er erklærer de alle at de hverken vil betale eller kan betale. De mener fortsatt at deres aksjon mot daværende regjering var berettiget og i landets interesse og da de ikke hadde gjort noe galt.

De 13 avviser også alle tilbud fra støttespillere om å samle inn penger for å betale.

Nå iverksettes aksjonen for eventuelle beslag i formuesverdier, og dette vil ågå i 10 år fremover, før kravet da eventuelt foreldes.

(we) Kilde: BangkokPost


Kommentarer

Pattaya: Britisk mann siktes for å ha drept barjenteEn thaikvinne (26) ble forleden funnet død ved en leiegård i Bang Lamung nord for Pattaya. Hun hadde falt fra balkongen i 5 etasje. 

Politiet fant raskt ut fra hvilket rom, et rom som var leid av en britisk mann. Mannen var imidlertid ikke tilstede. Han ble etter knapt et døgn funnet i en ølbar nær et annet sted hvor han hadde søkt tilflukt.

Han erkjente at han hadde tatt med seg jenta fra en bar og at de hadde sex sammen, og at hun under en akt på verandaen hadde falt ned, men at det var en ulykke.

Nå siktes han for hensynsløs adferd som har ført en annens død, og også for overstay da hans visa hadde gått ut og for tyveri da han hadde tatt den dødes telefon med seg.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer


Nye Norwqegianruter over Russland

Norwegian får ifølge det danske bransjebladet Check-in.dk åpnet for to nye ruter over Russland. Men det er fortsatt ikke snakk om flyvning gjennom den omstridte Sibir-korridoren.


Rutene går fra København og Stockholm, begge til Bangkok i Thailand, flg nettstedet TravelNews.

I november 2016 fikk Norwegian lov til å fly ruten Oslo-Bangkok gjennom russisk luftrom, og ifølge luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs er det slett ingen overraskelse at Norwegian får tillatelse til å sette opp de to nye rutene som går over Russland. De går nemlig via den samme flykorridoren sør og øst i Russland, gjennom Ukraina, Romania og Svartehavet, i likhet med den første Bangkok-ruten.

(pf) Kilde: TravelNews
Kommentarer

Nasjonal kampanje for rene toaletter offentlige steder i ThailandThailands turistdepartementet ber ansvarlige byråer om å holde toaletter på turiststeder til enhver tid rene. 

En måte å imponere utenlandske turister på, sies det, er å holde offentlige toaletter helt rene, spesielt på turiststeder samt bussterminaler og togstasjoner.

Anan oppfordret til myndigheter, privat sektor og tilknyttede organisasjoner å bli med, og sørge for at renslighet av thailandske toaletter er i tråd med internasjonale standarder, noe som er med på å skape et positivt bilde av den thailandske reiselivsnæringen, og nasjonen som helhet.

(we) Kilde: PattayaMail
Kommentarer

Risfestival i Roi Et

 

Den 11. januar åpner Roi Et den første utstilling og festival med kunst laget av rishalm, en Thung Kula Ronghai rice exhibition. 

Byen har forøvrig i flere år avholdt risfestivaler. Dette med bakgrunn i den spesielle Jasminrisen som produseres her, og som har fått internasjonale priser for sin smak og kvalitet. Thung Kula Ronghai er en region i Isan, nordøst-

Thailand, hvor denne risen produseres, og dekker områder av nabo provinsene Surin, Maha Sarakham, Buriram, Sisaket og Roi Et.Ideen ril festivalen har de hentet fra Niigata i Japan. Niigata , på vestkysten vel 30 mil nord for Tokyo, er kjent for den beste risen i Japan… og for sin Sake-produksjon.

(we) Kilde: NNT
 
Kommentarer


Suvernabhumi: Franskmann tatt for å ha stjålet fra annen turistEn franskmann (33) ble søndag arrestert på sitt hotellrom, etter å ha stjålet penger fra en annen turist på Bangkoks flyplass Suvarnabhumi.

Den egyptiske turisten hadde glemt igjen sin bag der han kjøpt simkort til sin telefon, var raskt tilbake men oppdaget da at pengene var borte.Politiet på flyplassen ble varslet, og de fant raskt ut hvem tyven var, ved å se på CCTV-opptak. De fant også frem til hotellet hvor han befant seg, og kunne legge beslag på de 9200 amerikanske dollarene han hadde stjålet.

På rommet fant de også den røde skjorten vedkommende brukt, og vedkommende tilsto etterhvert hva han hadde gjort. Hva reaksjonen eventuelt blir sies det intet om.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer

Solsikker ny turistattraksjon i Samut Sakhons Nong Khaem-distriktNå kan publikum nyte mengder av solsikker i full blomst i på en tidligere ubrukt plass Samut Sakhons Nong Khaem-distrikt. Mange stopper opp, tar selfier, og sender til bekjente og venner.


Det er kontorarbeidere i distriktet som har engasjert seg i et prosjekt hvor et ubrukt område ved siden av innkomne Phetchkasem Highway nær Soi Phetchkasem 110/4 og Khlong Mahasorn er blitt omgjort til en blomstrende en turistattraksjon. De forventer blomstring frem til slutten av denne måneden.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

Vellykket politiovervåking av private hjem under nyttåretOmlag 9000 thailandske hjem deltok i ordningen politiet hadde med overvåking av private hjem under årets nyttår, 

Dette var 2000 flere en forrige nyttår, og np meldes det at ingen av hjemmene har vært utsatt for innbrudd eller andre kriminelle ting.

Politiet har benyttet seg av både patruljering, bruk av overåkingsteknologi og samarbeid med innbyggerne i nærområdene.

Ordningen vil også bli gitt som et tilbud i mange provinser i april, under feiringen av det thailandske nyttåret, Songkran.

(we) Kilde: PattayaMail

Kommentarer


Hæren settes inn mot smogproblemer i nordlige ThailandThailands Their Army Region skal også denne sesongen settes in for å bekjempe og hindre påsatte branner i skogsområder. Brannene skaper store og helsefalige smogproblemer i deler av nordlige Thailand, og ikke minst i Chiang Mai og noen andre byer.

I fjor mente de at de lykkes med å redusere omfanget av påsatte branner med 40 %, mens målet i år er 60 %.

Løitnantgeneral Vichak sier at offiserer fra tredje korps vil koordinere operasjonen, som allerede er planlagt å inkludere styrker fra nabolandene Myanmar, Laos og Chiang Rai i en spesiell kampanje mot vill brann og smog på slutten av Januar.

(we) Kilde: NNT


Kommentarer

Ny svindel med vestene til motorsykketaxisjåførene i ThailandThailands junta aksjonerte mot mafiavirksomheten i motorsykketaxibusinessen, Det ble etablert et nytt system med offentlige vester, med sjåførens identifikasjon og hvor vedkommende var lovlig registrert hos myndighetene.

Kjøp og slag av vester på det illegale markedet opphørte. , og det sies at bak står det polititjenestemenn. 

En omfattende virksomhet skal være avdekket i Bangkok´s naboprovins Nonthaburi hvor interesserte tilbys vester for en pris på 10 000 til 15 000 pr. vest og/eller månedlige avgifter på fra 1000 til 6000 baht.

(we) Kilde: ThaiPBS

Kommentarer

Yingluck observert i London - statsministeren beorder henne arrestert og brakt tilbake til ThailandEksstatsminister Yingluck Shinawatra som rømte fra Thailand i august i fjor rett før det skulle avsies fengselsdom over henne. Interpool og andre organer er kontakt med anmodning om å gi melding om hvor hun befinner seg, dersom hun bli gjenkjent. 

Ingen tilbakemeldinger har komme den veien, men nå er det offentliggjort bolder som viser at hun befinner seg i London. Hun skal forøvig angivelig ha søkt om asyl i England.

Nå sender statsministeren og visestatsministeren klar beskjed til thaipolitiet og utenriksdepartement om å finne Yingluck, få henne arrestert og brakt tilbake til Thailand slik at hun kan stå tilrette for sine misgjerninger.

»Politiet arbeider så best de kan», sier landets politisjef, som krever ukentlig oppdatering fra sine medarbeidere.

(we) Kilde: TheNationKommentarer


Britisk mann tatt for overstay, skylder på at thaikona stjal hans pensjonEn pensjonert britisk postmann ble forleden arrestert under en såkalt Black Tiger-aksjon «blant svarte» i Bangkok.

Mannen som er bosatt i Lopburi (nord for Bangkok) sa han at hans thaikvinne hadde stjålet hans visakort og andre dokumenter, og tatt de 300 britiske pund han fikk i måneden.

Han sier han prøvde å skaffe seg penger for å reise tilbake til Storbrittania ved å arbeide på en byggeplass, men fikk bare 50 baht om dagen.

Politiet skal ikke ha festet særlig lit til forklaringen og ambassaden er kontaktet i den videre etterforskning.

(we) Kilde:: Daily News/thaivisa
Kommentarer

Økte bompengesatser på motorveien Bangkok-Pattaya fra 19. aprilDet er nå klart at det blir økning i bompengesatsene på denne motorveistrekningen. For vanlige personbiler vil økningen være fra 60 til 105 baht, mens den for 6 hjuls og 10 hjuls-trailere vil komme opp i henholdsvis 170 og 245 baht.

I dag er det 28 steder hvor en kan komme inn på motorveien uten å passere bomstasjoner. Disse mulighetene vil nå bli blokkert, og antallet bomstasjoner øker fra 5 til 9.

Endringen skjer rett etter feiringa av det thailandske nyttåret, songkran, med virkning fra, 19. april.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer

Kambodsjas National Museum stiller ut gamle unike khmersmykkerI desember fikk Kambodsja returnert fra Storbrittania gamle smykker fra det mektige khmerriket som hadde sitt hovedsete i Kambodsjas Angkor i Siem Reap.

"Disse artefaktene understreker Kambodsjas strålende, langvarige sivilisasjon som en gang det tidligere store imperiet i Asia," sa visestatsminister Sam An, når han nå åpnet utstillingen, og uttrykte stor takknemlighet til Storbrittania og alle som har medvirket til at smykkene kom tilbake.

Museet hadde allerede en liten samling, som nå også er tatt frem, i forbindelse med den nye utstillingen.

(we) Les mer på KhmerTimes

  


Kommentarer


Norsk forskningsfartøy settes inn i ny leting etter Malaysia Airlines MH370Et amerikansk selskap avslutter nå forhandlingene med Malaysia om å gjenoppta letingen etter det savne flyet MH370.

I henhold til medingen i NewStraitTimes har det amerikanske selskapet leid inn et svært avansert norsk forskningsskip til letearbeidet, og at skipet skal kunne være igang med letingen i midten av januar.
Kommentarer

Chonburi og Pattaya svært fornøyd med nyttårsbesøket

 

I provinsen Chonburi skal opptil 80 % av hotellsengene ha vært belagt i nyttårshelga. Mens thaiene har reist hjem til kjøligere forhold i Isan har utenlandske turister strømmet til provinsen og Pattaya.

De magiske høydepunktene har vært nedtellinga nyttårsaften i Pattaya og Bang Saen.

I tillegg til hoteller, forteller butikker og religiøse steder og strender om høy besøk, og det antas at turistene i disse dagene har lagt igjen 500 millioner baht i provinsen.

(we) Kilde: INN/thaivisa


Kommentarer

Nyttårstrafikken i Thailand: Færre ulykker og døde enn forrige nyttår423 personer omkom i trafikkulykker under årets «7 farlige dager» i nyttårstrafikken.

Det er 55 færre en ved årsskiftet 2016-17, men likevel en del høyere en de hadde vært i årene før det. Også antallet ulykker og skadde gikk noe ned, ca. 1,5 % til henholdsvis 384 ulykker og 4005 skadde.

(we) Kilde/les mere på BangkokPost
Kommentarer


Thailand: Juntaens popularitet på det laveste siden kuppet i 2004Den siste undersøkelsen viser nå at juntaens ((regjeringens) popularitet er på det laveste nivå siden kuppet i 2015, nesten nede på samme nivå som daværende regjering var på. Nå får de en score på 5,73 på en skala på 10. 6 måneder etter kuppet var den på 7,02 og halvannet år senere på 6,48.

Populariteten har sunket i alle provinser, med overraskende unntak av i noen provinser i nordøst, den kuppede regjerings kjerneområder.

Arbeidsløshet, fall i prisene på landbruksprodukter, økte levekostnader, og konflikter med grupper som gummifarmerne i sør og motstandere av planer om kullfyrte kraftverk.

Folk ønsker bedring av levekårene og da ikke minst for de vanskeligst stilte og eldre, en mer åpen effektiv og ærlig kamp mot korrupsjon, og tiltak før økt sikkerhet og for bekjempelse av narkotikahandel og -bruk.

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer

Krabi har landets dyreste SomtamI en statlig kartlegging av priser på nyåret, har de tatt med den kjente papayasalaten SomTam. Her avdekkes det store prisforskjeller. 

Mens en porsjon i Sisaket og Bangkok koster henholdsvis 30 og 35 baht, må du i Krabi og Rayong ut med henholdsvis 60 og 55 baht.

(we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Thaihustandenes forbruk økte med over 20 % i 2017Thaienes gjennomsnittlige forbruk til reiser, drivstoff og mobiltelefonbruk økte i 2017 med 24 % i forhold til året før.

Utgifter til husleie, kokegass. elektrisitet og husholdning økte også, med 22 prosent fra året før.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer


Se eldre saker...
Stacks Image 71
Stacks Image 73
RSS Feed