Solsikker ny turistattraksjon i Samut Sakhons Nong Khaem-distriktNå kan publikum nyte mengder av solsikker i full blomst i på en tidligere ubrukt plass Samut Sakhons Nong Khaem-distrikt. Mange stopper opp, tar selfier, og sender til bekjente og venner.


Det er kontorarbeidere i distriktet som har engasjert seg i et prosjekt hvor et ubrukt område ved siden av innkomne Phetchkasem Highway nær Soi Phetchkasem 110/4 og Khlong Mahasorn er blitt omgjort til en blomstrende en turistattraksjon. De forventer blomstring frem til slutten av denne måneden.

(we) Kilde: TheNation


Kommentarer

Vellykket politiovervåking av private hjem under nyttåretOmlag 9000 thailandske hjem deltok i ordningen politiet hadde med overvåking av private hjem under årets nyttår, 

Dette var 2000 flere en forrige nyttår, og np meldes det at ingen av hjemmene har vært utsatt for innbrudd eller andre kriminelle ting.

Politiet har benyttet seg av både patruljering, bruk av overåkingsteknologi og samarbeid med innbyggerne i nærområdene.

Ordningen vil også bli gitt som et tilbud i mange provinser i april, under feiringen av det thailandske nyttåret, Songkran.

(we) Kilde: PattayaMail

Kommentarer


Hæren settes inn mot smogproblemer i nordlige ThailandThailands Their Army Region skal også denne sesongen settes in for å bekjempe og hindre påsatte branner i skogsområder. Brannene skaper store og helsefalige smogproblemer i deler av nordlige Thailand, og ikke minst i Chiang Mai og noen andre byer.

I fjor mente de at de lykkes med å redusere omfanget av påsatte branner med 40 %, mens målet i år er 60 %.

Løitnantgeneral Vichak sier at offiserer fra tredje korps vil koordinere operasjonen, som allerede er planlagt å inkludere styrker fra nabolandene Myanmar, Laos og Chiang Rai i en spesiell kampanje mot vill brann og smog på slutten av Januar.

(we) Kilde: NNT


Kommentarer

Ny svindel med vestene til motorsykketaxisjåførene i ThailandThailands junta aksjonerte mot mafiavirksomheten i motorsykketaxibusinessen, Det ble etablert et nytt system med offentlige vester, med sjåførens identifikasjon og hvor vedkommende var lovlig registrert hos myndighetene.

Kjøp og slag av vester på det illegale markedet opphørte. , og det sies at bak står det polititjenestemenn. 

En omfattende virksomhet skal være avdekket i Bangkok´s naboprovins Nonthaburi hvor interesserte tilbys vester for en pris på 10 000 til 15 000 pr. vest og/eller månedlige avgifter på fra 1000 til 6000 baht.

(we) Kilde: ThaiPBS

Kommentarer

Yingluck observert i London - statsministeren beorder henne arrestert og brakt tilbake til ThailandEksstatsminister Yingluck Shinawatra som rømte fra Thailand i august i fjor rett før det skulle avsies fengselsdom over henne. Interpool og andre organer er kontakt med anmodning om å gi melding om hvor hun befinner seg, dersom hun bli gjenkjent. 

Ingen tilbakemeldinger har komme den veien, men nå er det offentliggjort bolder som viser at hun befinner seg i London. Hun skal forøvig angivelig ha søkt om asyl i England.

Nå sender statsministeren og visestatsministeren klar beskjed til thaipolitiet og utenriksdepartement om å finne Yingluck, få henne arrestert og brakt tilbake til Thailand slik at hun kan stå tilrette for sine misgjerninger.

»Politiet arbeider så best de kan», sier landets politisjef, som krever ukentlig oppdatering fra sine medarbeidere.

(we) Kilde: TheNationKommentarer


Britisk mann tatt for overstay, skylder på at thaikona stjal hans pensjonEn pensjonert britisk postmann ble forleden arrestert under en såkalt Black Tiger-aksjon «blant svarte» i Bangkok.

Mannen som er bosatt i Lopburi (nord for Bangkok) sa han at hans thaikvinne hadde stjålet hans visakort og andre dokumenter, og tatt de 300 britiske pund han fikk i måneden.

Han sier han prøvde å skaffe seg penger for å reise tilbake til Storbrittania ved å arbeide på en byggeplass, men fikk bare 50 baht om dagen.

Politiet skal ikke ha festet særlig lit til forklaringen og ambassaden er kontaktet i den videre etterforskning.

(we) Kilde:: Daily News/thaivisa
Kommentarer

Økte bompengesatser på motorveien Bangkok-Pattaya fra 19. aprilDet er nå klart at det blir økning i bompengesatsene på denne motorveistrekningen. For vanlige personbiler vil økningen være fra 60 til 105 baht, mens den for 6 hjuls og 10 hjuls-trailere vil komme opp i henholdsvis 170 og 245 baht.

I dag er det 28 steder hvor en kan komme inn på motorveien uten å passere bomstasjoner. Disse mulighetene vil nå bli blokkert, og antallet bomstasjoner øker fra 5 til 9.

Endringen skjer rett etter feiringa av det thailandske nyttåret, songkran, med virkning fra, 19. april.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer

Kambodsjas National Museum stiller ut gamle unike khmersmykkerI desember fikk Kambodsja returnert fra Storbrittania gamle smykker fra det mektige khmerriket som hadde sitt hovedsete i Kambodsjas Angkor i Siem Reap.

"Disse artefaktene understreker Kambodsjas strålende, langvarige sivilisasjon som en gang det tidligere store imperiet i Asia," sa visestatsminister Sam An, når han nå åpnet utstillingen, og uttrykte stor takknemlighet til Storbrittania og alle som har medvirket til at smykkene kom tilbake.

Museet hadde allerede en liten samling, som nå også er tatt frem, i forbindelse med den nye utstillingen.

(we) Les mer på KhmerTimes

  


Kommentarer


Norsk forskningsfartøy settes inn i ny leting etter Malaysia Airlines MH370Et amerikansk selskap avslutter nå forhandlingene med Malaysia om å gjenoppta letingen etter det savne flyet MH370.

I henhold til medingen i NewStraitTimes har det amerikanske selskapet leid inn et svært avansert norsk forskningsskip til letearbeidet, og at skipet skal kunne være igang med letingen i midten av januar.
Kommentarer

Chonburi og Pattaya svært fornøyd med nyttårsbesøket

 

I provinsen Chonburi skal opptil 80 % av hotellsengene ha vært belagt i nyttårshelga. Mens thaiene har reist hjem til kjøligere forhold i Isan har utenlandske turister strømmet til provinsen og Pattaya.

De magiske høydepunktene har vært nedtellinga nyttårsaften i Pattaya og Bang Saen.

I tillegg til hoteller, forteller butikker og religiøse steder og strender om høy besøk, og det antas at turistene i disse dagene har lagt igjen 500 millioner baht i provinsen.

(we) Kilde: INN/thaivisa


Kommentarer

Nyttårstrafikken i Thailand: Færre ulykker og døde enn forrige nyttår423 personer omkom i trafikkulykker under årets «7 farlige dager» i nyttårstrafikken.

Det er 55 færre en ved årsskiftet 2016-17, men likevel en del høyere en de hadde vært i årene før det. Også antallet ulykker og skadde gikk noe ned, ca. 1,5 % til henholdsvis 384 ulykker og 4005 skadde.

(we) Kilde/les mere på BangkokPost
Kommentarer


Thailand: Juntaens popularitet på det laveste siden kuppet i 2004Den siste undersøkelsen viser nå at juntaens ((regjeringens) popularitet er på det laveste nivå siden kuppet i 2015, nesten nede på samme nivå som daværende regjering var på. Nå får de en score på 5,73 på en skala på 10. 6 måneder etter kuppet var den på 7,02 og halvannet år senere på 6,48.

Populariteten har sunket i alle provinser, med overraskende unntak av i noen provinser i nordøst, den kuppede regjerings kjerneområder.

Arbeidsløshet, fall i prisene på landbruksprodukter, økte levekostnader, og konflikter med grupper som gummifarmerne i sør og motstandere av planer om kullfyrte kraftverk.

Folk ønsker bedring av levekårene og da ikke minst for de vanskeligst stilte og eldre, en mer åpen effektiv og ærlig kamp mot korrupsjon, og tiltak før økt sikkerhet og for bekjempelse av narkotikahandel og -bruk.

(we) Les mer på TheNation

Kommentarer

Krabi har landets dyreste SomtamI en statlig kartlegging av priser på nyåret, har de tatt med den kjente papayasalaten SomTam. Her avdekkes det store prisforskjeller. 

Mens en porsjon i Sisaket og Bangkok koster henholdsvis 30 og 35 baht, må du i Krabi og Rayong ut med henholdsvis 60 og 55 baht.

(we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Thaihustandenes forbruk økte med over 20 % i 2017Thaienes gjennomsnittlige forbruk til reiser, drivstoff og mobiltelefonbruk økte i 2017 med 24 % i forhold til året før.

Utgifter til husleie, kokegass. elektrisitet og husholdning økte også, med 22 prosent fra året før.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer


Thailands statsminister og juntaleder sier nå han er en politiker som tidligere var soldatSpekulasjonene om at Thailands statsminister planlegger nytt politisk parti forsterkes. Han ledet militærkuppet for 3 1/2 år siden og har etter dette styrt landet med en bestemt hånd og mye bruk av sin absolutte fullmakter.

Nå er det lovet nytt demokratisk valg i november i år, forutsatt da det er politisk fred i landet sies det

I en erklæring som kom etter regjeringsmøtet i går, får spekulasjonene ny kraft.

– Jeg må bytte i dag fordi jeg ikke er soldat. Forstår du? "[Jeg er] en politiker som pleide å være soldat, så jeg har fortsatt noen soldatvaner. Men til slutt er folket - og ikke bare mitt folk - men Thailands folk og alle [politiske] partier thailandske borgere, så de må støtte den rette politikken med god regjering, med valg under et rettferdig system, sa Prayuth.

(we) Kilde: Khaosod
Kommentarer

Chiang Mai skal få sin andre flyplass

 

Thailands regjering har på regjeringsmøtet som ble avholdt i den nordlige provinsen Sukhothai gitt sin godkjenning av planer om bygging av en ny flyplass i Chiang Mai i tillegg til den som aldrede er den.

Og på den eksisterende skal passasjerfasiliteter mm utvides og fornyes slik at denne flyplassen skal kunne håndtere 20 millioner passasjerer i året, mot bare 10 millioner i dag.

Lokaliseringen av den nye flyplassen er ikke helt klar. Det mest aktuelle området skal være i Ban Thi-distriktet i naboprovinsen Lamphun. Avstanden hit fra jernbanestasjonen i Chiang Mai er omlag 3 mil. Et annet alternativ skal være i Chiang Mai´s østlige del, i distriktet San Kamphaeng.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer

2757 nye boliger i 8 provinser, med månedlig «leie» på 2000 bahtThailands regjering har nå godkjent planene for bygging av nye boliger for lavinntektshusstander, 2757 boliger i 8 provinser. Arealer på tilsammen vek 500 mål er allerede avsatt til formålet, i provinsene Chon Buri, Prachuab Khiri Khan, Udon Thani, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Lampang, Chiang Rai og Chiang Mai.

Boligene vil få en gjennomsnittstørrelse på 26 m2, og byggeprisen vil ligge på mellom 350 000 og 700 000 baht. Det skal gis rimelige statslån til byggingen og til den enkelte lavinntekstleietaker, slik at den månedlige leie- og avdragsprisen bare blir på 2000 baht.

Det er personer som er registrert som lavinnteketspersoner som blir prioritert. Andre med månedsinntekt på under 35 000 baht kan eventuelt deretter komme i betraktning, men de får ikke samme låne- og betalingsvilkår.

(we) Kilde: ThaiPBS


Kommentarer


Kambodsjas Angkor-inntekt økte med 72,5 % i 2017Billettprisene til det imponerende Angkor-området, Khmerrikets hovedsenter i Kambodsjas Siem Reap, økte mye i februar 2017. 

Med 2,45 millioner besøkende, 11,8 % flere enn i 2016, kom inntekten i 2017 opp i 108 millioner US$, 72,5 % mer enn i 2016.Prisene for å besøke omårdet er nå for dagspass 37 US$, tredagerspass 62 US$ og ukespass 72 US$,

Angkor-området, med Angkor Wat som det mest kjente, er selvsagt er verdensarvsted, og er av bl.a. Lonely Planet nevnt som severdighet nr. 1 på verdensbasis.

(we) Økonomiinfomrasjonen er fra XINHUANET


Kommentarer

Pedofile australiere skjuler seg i ThailandIfølge The Sydney Morning Herald håper australske pedofile på å klare å holde seg under radaren i Thailand, hvor en ny politienhet står for tøffere granskning av seksuelle forbrytelser mot barn.

Over 180 utenlandske aktive pedofile antas periodevis å skjule seg i Thailand, de fleste i Pattaya-området. Australiere utgjør visstnok en stor gruppe, og de er flinke til å holde seg under radaren og operere i det skjulte, med svært så sofistikerte handlemåter.

De 180 kommer fra afte høyere samfunns ag, bl.a. er det religiøse ledere, artister, pensjonister og lærere. Problemene i Kambodsja og på Filippinene er mye de samme som i Thailand.

Thailands juntaregjering har etablert Internet Crimes Against Children Taskforce (TICAC), med oppbakking fra Interpol andre internasjonale politiorganer.Kommentarer

Chiang Mai: 450 nye elektriske tuk-tuk tuker skal erstatte de gamleNå har Nakhom Lanna Cooperative fått godkjenning på at de kan skifte ut de gamle tuk-tukene, med nye elektriske drevne og mer miljøvennlige.

Dette skal skal i løpet av året. En miljøvennlig tur, som kan gjøre det lettere å komme frem i sterkt trafikkerte gater, kan med disse vil koste deg i gjennomsnitt 80 til 100 baht.

(we) Kilde: ChiangMaiCityLife
Kommentarer


Se eldre saker...

Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

RSS Feed