Stacks Image 71
Stacks Image 73

Private droner i Thailand må registreres innen 90 dagerPersoner og firmaer i Thailands som har droner får nå 90 dagers frist for å registere dronene. Pr. i dag er bare 350 slike droner registrert.

Registrering foretas ved NBTCs (National Broadcasting and Telecommunications Commission), på politistasjoner eller på CAT-kontorer.

De som blir tatt med uregistrerte droner kan få opp til 100 000 baht i bot og/eller fengsel i opp til 5 år.

I forbindelse med Kong Bhumibols kremasjon er det i dagene 25. - 29. oktober totalforbud mot droner i en omkrets på 19 km fra kremasjonsstedet Sanam Luang i Bangkok.

(we) Kilde: TheNation

Kommentarer


Ra-Is (17) trenger et hjem i OsloHan har kommet fra Thailand for å gå på skole i Norge i ett år. Men foreløpig står 17-åringen uten et hjem.

Nå søker AFS Norge Internasjonal Utveksling en vertsfamilie i Oslo. Det skriver Nordre Aker Budstikke.

– Vi er en ideel organisasjon som jobber med utveksling og interkulturelle læringsopplevelser, sier programassistent Silje Berg Rødal.

Avisen Nordre Aker Budstikke gjengir AFS' informasjon:

Noen av utvekslingselevene som kom er plassert i midlertidige velkomstfamilier, og AFS er derfor fortsatt interessert i å komme i kontakt med familier som vil gjøre hverdagen mer spesiell det neste året.

En av elevene bor i Oslo og har siden august gått på Oslo Katedralskole hvor han trives godt.

Han er 17 år, fra Thailand og heter Ra-Is. Han har allerede begynt å lære seg norsk, og forstå den norske kulturen og få venner. Derfor håper han at han skal få bli i Oslo resten av året, og er på utkikk etter noen som har en ekstra seng og hjerterom som vil dele hverdagen sin med han.

AFS har intervjuet 17 år gamle Ra-Is om hva hvordan norgesoppholdet har vært så langt.
– Hvorfor ville du komme til Norge?
– Norge er et veldig bra land, og jeg ville oppleve et land jeg ikke har vært i før!

– Hvilke forventninger har du for året i Norge?
– Jeg håper at jeg vil lære norsk, at jeg får mange nye venner og at jeg får oppleve alt det fine Norge har.

– Hvordan trives du på skolen?
– Jeg liker skolen veldig mye. Vennene mine her er veldig hyggelig og vennlig. Jeg får hjelp når jeg ikke forstår noe og jeg har alltid noen å være sammen med.

– Hva liker du å gjøre på fritiden her i Norge?
– Jeg liker å være med vennene mine. Jeg er også veldig glad i å spille fotball, tennis og basketball. Jeg er også glad i musikk og spiller både piano og gitar.

– Har du begynt å lære norsk?
– Ja jeg har lært meg litt, men ikke så veldig mye.

– Hva er de største forskjellene mellom Thailand og Norge?
– De største forskjellene er været, måten å leve på og maten. Ting er mye friere her.

– Hvordan har den første måneden i Norge vært?
– Den har vært veldig fin. Jeg har allerede fått venner og begynt å bli en del av den norske kulturen. Jeg elsker å være her i Norge.


Totalt har AFS seks elever i velkomstfamilier rundt om i landet, så om det er noen som sitter inne med en liten tanke på at de kanskje har plass og muligheten, kan de ta kontakt på epost: info@afs.no eller ring 21649623 for mer informasjon.

(pf) Kilde og bilde: Norde Aker Budstikke og AFS


Kommentarer

Snakke med politiet? Ikke f***!!! (video)Hun var ikke særlig interessert i å snakke så mye med politiet, den kineiske damen som ble stoppet av politiet i Pattaya i går, tirsdag.


Med åpen dør rygger hun mot politimannen to ganger, setter bilde i første raser avsted og sneier borti en motorsykkel med to skolejenter.

Den 36 år gamle kvinnen som kjørte bilen ble arresert lenger ned i veien. Hun er siktet for uforsvarlig kjøring og bilen ble beslaglagt inntil videre.

Den yngste av skolejentene på motosykkelen ble skadet i veltet og bragt til Bangkok hospital med brukne ribben.

(pf) Kilde: StickyBoy Video: YouTube
Kommentarer

Sånn går når motorsykkeltaxi-sjåførene ikke er enige (video)Hva gjør to "motorbiketaxidrivers" hvis de er uenige seg i mellom om en ting? Jo, de tar nevene til hjelp. Men det tar ikke lang tid før det mann-mot-mann prisippet faller... 

Denne videoen er fra det som var en stille og frederlig mandag formiddag i Pattaya.

(pf) Kilde: YouTube
Kommentarer

Kokken fikk beskjed: "Han skal angre på å være født"Amerikanske Redditor Logan Doan besøkte en asiatisk streetfood festival i Florida i forrige uke og bestilte nudelretten «pad thai» som «extra spicy».

Da han så kvitteringen, hadde «ekstra spicy» blitt oppført 17 ganger med et spesielt notat fra servitøren at kokken skal få Doan til «å angre på å være født».

Doas Reddit-innlegg fra Jacksonville, Florida den 5. oktober har gått viralt.

Posten, med et bilde av kvitteringen med 17 «extra spicy», har fått over 124 000 oppvoter og nesten 3400 kommentarer.
Etter mange spørsmål om hvor krydret måltidet faktisk var, kunne Doan bekrefte at han ikke angret på å være født og at nudlene «ikke var krydret i det hele tatt».

Det er tross alt fornuftig: Nudelretten «Pad thai» skal ikke være sterkt krydret.

(pf) Kilde: Coconuts

Kommentarer

Ja, nei, ja og nei til fatølautomater på 7-ElevenOppstyret rundt fatøl-automatene på 7-Eleven har blitt en ren farse. Nå snur kjedeeieren, CP, nok engang og kaster ut de 18 utplasserte forsøks-automatene. FamilyMart følger etter og stenger kranene.

I en offisiell kunngjølring fra 7-Elevens thailandske eiere, CP, heter det at de trekker tilbake maskiene grunnet råd og bekymring fra ulike hold.Family Mart hadde Chang-øl på selvbetjening, mens 7-Eleven hadde Leo-øl på tappe-automat. 

(pf) Kilde: Cocnuts

Kommentarer


Minivanene forsvinner: Microbussene settes i trafikk fra idagFra og med i dag starter prøveperioden med de nye 21 seters microbussene som skal erstatte thailands 5.000 rutegående minivans.

I første omgang skal disse nye, litt tregere 7 meters lange microbussene settes i trafikk på ruter som er kortere enn 300 km fra Bangkok.

Første rute ble kjørt i dag til Buddhamonthon og Ratchaburi, vest for Bangkok. Etterhvert vil flere og flere av de rutegående minivanene bli fastet ut og erstattet av microbusser.

Det har vært svært mange ulykker med minivanene, som har stuet sammen minst 16 personer i bilen og kjørt avgårde i svært høye hastigheter. Ved å bytte ut raske minivans med litt tyngre og tregere microbusser håper myndighetene at ulykkesratene går ned.

 


(pf) Kilde: ThaiPBS

Thainytt 06.01.17: Thailand skal skifte ut minibusser med microbusser
Kommentarer

Hua Hin har sitt røykepoliti klartHua Hin har sitt «strandpoliti» klart til å håndheve forbudet mot røyking på strendene. Byens myndigheter reagerer imidlertid på straffens størrelse, fengsel og eller bot på 100.000 baht, og mener at 2.000 baht i bot er mer rimelig.


På den 12 km lange stranden fra byens sentrum til Koh To Beach vil det forøvrig bli avsatt plass hvor røyking blir tillatt.

Hun Hin er forøvrig kjent for sin flotte strender sør for Koh Talu, strender som har fått «fem stjerner» for sin renhet. Detter er Laem Sala og Sam Roi Yort og Manao.

Forbudet trer i kraft 1. november, og varer såvidt en vet ut høysesongen.
Kommentarer

Trump krever bedre balanse i handelen med ThailandUSAs president Donald Trump fortalte statsminister Prayut Chan-o-Cha at Thailand må kjøpe flere amerikanske produkter for å skape bedre balanse i handelsbalansen.


Han sa at Thailand er et godt land å handle med, og at Thailand lager produkter som er viktige for USA, men at også USA selger produkter til Thailand som også er viktige for Thailand. Han viste til harde forhandlinger, men at de hadde tid på seg til å komme frem til bedre balanse.

Kilde og bilde: TheNation

Kommentarer

Bangkok og fire andre byer skal få nye busstasjonerIfølge en ny femårsplan for busstasjoner skal byggingen av den nye busstasjonen i Bangkok Mo Chit 2, for trafikk nord og nordøstover, starte opp i 2018, og det nær Jatujak BTS (undergrunnsbanen).

De andre byene som skala få nye busstasjoner er Chiang Mai, Songkhla, Korat og Rayong.

(we) Kilde: Sanook (thai)Kommentarer

Thailands statsminister sier valg vil finne sted i november 2018Valg vil bli avholdt i november neste år, sier statsminister og juntaleder Prayut Chan-o-cha. Han vil kunngjøre den faktiske valgdagen i juni neste år, og valget vil bli avholdt i november.

Juntaens NCPO har godkjent loven om politiske partier, som introduserer det nye valgsystemet og trer i kraft søndag.

Statsministeren la til at når loven om politiske partier nå er på plass, vil noen restriksjoner på politiske aktiviteter bli opphevet «på det rette tidspunkt».

(we) Kilde: Daily News
Kommentarer


Denne høysesongen: Fengsel og/eller 100 000 i bot for å røyke på strender i Thailand ?Røyking vil bli forbudt på 20 thailandske strender fra november, hevder den thailandske avisen Daily News. Ignorer du forbudet kan du bli fengslet og/eller ilagt bot på opptil 100 000 baht (ca. 25 000 kr).

Røyking vil, iflg avisen, bli forbudt i november, når høysesongen starter på profilerte steder, som bl.a. alle strendene i Pattaya og på Jomtien, på Phuket, i Cha-Am, Hua Hin og Bang Saen.
Andre strender som er nevnt er strender i i Pangnga, Samila i Songkhla og Mae Phim i Rayong, det skriver den thailandske avisen Daily News.

Det viser seg at sigarettsneiper utgjør en stor del av alt søppel på strender og i sjøen. Undersøkelser har avdekket opp til 138.000 stumper på hver 2,5 kilometer strekning av den thailandske kysten.

(we) Kilde: Daily News
Kommentarer

Mer tildels kraftig regnvær over Thailand denne ukaThailands meteorologiske utstedte i går en tredje advarsel om mer kraftig til veldig kraftig regn i Bangkok og provinsene, og varslet om fare for mulige styrtflommer i inneværende uke.

De hardest ramme provinsene ser ut til å bli:

Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phitsanulok, Phichit, Phetchabun, Lampang, Kamphaeng Phet og Tak.

Nordøst: Loei, Nong Bua Lampoo, Udonthani, Nong Khai, Bung Kan, Sakhon Nakhon, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket og Ubon Ratchathani.

Sentral: Nakhon Sawan, Chai-nat, Uthaithani, Lopburi, Saraburi, Kanchanaburi, Suphanburi, Nakhon Pathom, Ratchaburi, Bangkok og naboprovinsene.

Øst: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Srakaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, og Trat.

Sør: Phetburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang-nga, og Phuket.

(we) Kilde: PattayaOne/ThaiPBS


Kommentarer

Bangkokflyplassene tilbyr gratis parkering i forbindelse med kongens kremasjonSuvarnabhumi, Bangkok hovedflyplass, vil i tien 19.-30. oktober reservere 2.154 parkeringsplasser for sørgende, og Don Mueang flyplassen 1.000 plasser i tiden 23.-31. oktober, i forbindelse med den avdøde kongens kremasjon. 

Samtidig vil det bli gratis shuttlebusser frem til steder nær Grand Palace og Sanam Luang.

(we) Kilde: ThaiPBSKommentarer

Narkotika for 150 millioner beslaglagt i BangkokBangkok-politiet beslagla 400 kilo «ice» samt en million metamfetamin- og ketaminpiller lørdag kveld.

Beslaget har en gateverdt på til sammen ca 600 millioner baht (150 mill. NOK). Beslaget ble gjort i to hus i i Samut Prakan-provinsen og i Bang Na, utenfor Bangkok. lørdag kveld. To menn er arrestert saken.

(pf) Kilde og bilde: ThaiPBS


Kommentarer

ICAO har fjernet det "røde flagget» på Thailands luftfartssektorThailands statsminister Gen Prayut Chan-o-cha uttrykte i går tilfredshet med den internasjonale sivile luftfartsorganisasjonens (ICAO) beslutning om å oppheve landets "røde flagg-status".

Thailands luftfart fikk i 2015 ICAO "røde flaggstatus" på grunn av utilfredsstillende sikkerhet på flere områder. Det har vært en prioritert oppgave for regjeringen å løse problemene, som bl.a. har skyldes mangel på folk og ressurser.

Statsministeren sa at regjeringen systematisk og konkret løst hadde løst problemene knyttet til luftfartssikkerhetsstandarder.

Blant de tiltakene var å få iverksett tiltak som førte til at 28 lokalt registrerte flyselskaper som opererte internasjonale flyreiser ble godkjent etter å ha oppfylt sikkerhetskravene.

(we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer


Syv skadd i eksplosjon utenfor BangkokSyv mennesker ble skadet da en tørketrommel eksploderte i et større vaskeri i Pak Kret, en forstad til Bangkok, mandag morgen. 


Eksplosjonen skjedde klokken 10.30, lokal tid,  på La-ong Fong-vaskeri, som ligger i en 10-etasjer handelsbygning.

Vaskeriet ble sterk skadet, fra første til fjerde etasje. Redningsarbeidere måtte bruke hydrauliske jekker for å få fem fastklamte mennesker ut fra ruinene. To av de ialt sju skadde var barn.

Endel nye sykler på utstilling utenfor en butikk vis-a-vis vaskeriet ble også skadet i den kraftige eksplosjonen.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post


Kommentarer

Sopp-plukker skadd i møte med vill elefantEn thailandsk mann ble hardt skadet i møte med en vill elefant i nasjonalpark i Petchaburi-provinsen, nord for Hua Hin, lørdag.(pf)
Offeret, Dam, og ta andre var på sopptur i nasjonalparken og de kom over en fôringsplass for ville elefanter. Det oppstod en panikklignende situasjon og Dam ble trampet på av en elefant. Han fikk knust kjeven, brukket venstre arm og et knust høyre ben.
Han ble tatt hånd av ansatte i nasjonalparken og andre landsbyboere som fraktet ham på en båre ut av skogen til en lastebil og deretter til et sykehus i Hua Hin.(pf) Kilde og bilde: ThaiPBS
Kommentarer

Ingen spøk å være vindusvasker i Bangkok (video)Det å være vindusvasker i Bangkok er ikke en jobb hvis du har høydeskrekk. 

(pf) Kilde: LiveLeakKommentarer

"Båten er mitt hjem nå" Svenske Hannu på vei til Thailand med båt.Hannu Sjöstrand solgte alt han eide for å seile til Thailand. Enn så lenge befinner han seg på Costa Blanca, skriver Spaniaavisen.no.


6.oktober i fjor startet 63-åringen fra Stockholm på det som skulle bli sitt livs eventyr. Han seilte i seks måneder gjennom kanalene i Europa og har siden mars ligget i havn i Torrevieja. Målet er å komme seg til Thailand neste år, hvor han har tenkt å bo resten av sine dager.

– Jeg er pensjonist nå og vil oppleve så mye som mulig før jeg dør, sier Hannu til Spaniaavisen.no

Les saken i : Spaniaavisen.no  (Foto: Spaniaavisen.no)


Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed