Stacks Image 71
Stacks Image 73

Du får bot hvis du mater aper på Koh ChangMacaque-apene på det populære øya Koh Chang har blitt for fortrolig med mennesker, og at de blir matet. Nå stiller de seg opp langs veiene og venter på at forbipassrende gir dem mat, og får de det ikke blir de aggresive. 

Eller apene oppsøker turistene på resortstedene, og stjeler da gjerne mat og snacks fra turister, såvel som fra matboder.

I lang tid har publikum, gjennom plakater på thai og engelsk, blitt frarådet å gi dem mat, uten at noen har tatt særlig hensyn til det.   Derfor går myndighetene nå ut med en advarsel, og vil gi bøter på 500 baht En ønsker å få apene til å trekke seg inn i jungelen igjen og finne mat der, slik de gjorde det før. (we) Kilde: BangkokCoconuts

 Kommentarer


31 har nå omkommet i flommene i Sør-ThailandYtterligere 6 personer er omkommet i flommene i Sør-Thailand, slik at antallet nå har kommet opp i 31. 11 av de 13 provinsene i denne delen av landet har vært rammet. 

Bare Phuket og Phang Nga har sluppet unna. Nå ser det ut til at situasjonen er på vei til å bli normal igjen i Yala og Ranong,

Alle flyplassene med unntak av den i Nakhon Si Thammarat er i vanlig drift.
Det er håp om at togforbindelsen sørover fra Hua Hin og ned til Nakhon Si Thammarat kan gjenopptas iløpef av degn. (we)  Les mer på TheNation


Kommentarer

Nadia skaper frykt i Nakorn Si ThammaratEn fem meter lang krokokodille har unnsluppet fra fangenskapet i Thung Tha Lart Park, sammen en mindre en. 

Etter noen dagers rykte og benektelser fra eierne, har de nå erkjent forholdt. De ber om at denne helt spesielle krokodillen, som de leter etter, ikke blir tatt av dage, men at myndigheter blir varslet slik at de kan ta hånd om den. (we) Kilde: Manager Online


Kommentarer

Respektløs opptreden av utlendinger i Thailand II: Rev ned og tråkket på flaggetTo utlendinger, som viste seg å være to italienske menn (18 0g 20), ble fanget av et kamera da de rev ned noen thailandske flagg utenfor en forretning, og tråkket på de. 

Videoklippet ble publisert på YouLike og spredte seg raskt og med mange hissige kommentarer. Politiet fant etterhvert frem til de to, og en av politimennene publiserte også et videoklipp, som viser de to som ber om unnskyldning. «Vi er virkelig leie for det som skjedde, vi mente det ikke i det hele tatt. Vi er fra et annet land hvor flagget ikke er så viktig. Vi var virkelig virkelig fulle, Vi liker Thailands folk, vi liker landet Thailand, vi liker alt, men vi viste ikke noe om loven. Vi bare vil si at vi er virkelig virkelig lei oss, unnskyld» (redigert oversettelse fra engelsk)

Nå er de to imidlertid siktet for å ha ødelagt andre personers eiendeler og ha fornærmet og vist manglende respekt for flagget, men hva straffen blir er ennå ikke klart. Også videoen hvor de ber om unnskyldning er sett av svært mange, men ser en på kommentarene er det få som godtar deres unnskyldning, og kommer med kraftige negative karakteristikker av de to og av folk som gjør slike ting. (we)  Kilde: BangkokCoconutsKommentarer

Respektløs opptreden utlendinger i Thailand I: Sexinspirert nakenbadingEieren av et resortanlegg i Pai i den nordlige provinsen Mae Hong Son henvendte seg til politiet og ba dem gripe inn overfor en utenlandsk mann og hans venninne som badet naken utendørs, i en sexfikseret positur. 

Nærmere gransking viser imidlertid at damen visstnok hadde på seg en liten bikini. Men før politiet rakk å komme til hadde de to dratt avgårde på en motorsykkel.

Resortinnehaveren sier videre «Og det er ikke alt. Noen utlendinger spaserer i hovedgata i Pai i bare bikini. Jeg vet det er et turistområde men det er mange templer rundt omkring her. Noen må snakke med de og si til dem at de må dekke seg til og vise lit respekt». (we)  Kilde: Manager Online
Kommentarer

Lærer, lege, soldat eller politi er thaibarnas drømmejobbÅ bli lærer. lege. soldat eller politi er hva de fleste thaibarna og ungdommene ønsker å bli. Dette kommer fram av den «8th Annual Career Survey of Thai Children» utført av Adecco Group. 

I 7 år har ønske om å bli lege toppet lista, men denne gangen var det å bli lærer ønsket for største gruppa,.

Når de ble spurt om hva som ville være den mest «coolest» jobb de kunne forestille seg, kom imidlertid det å være soldat på topplassen, fulgt av politioffiser, lege, fotballspiller og så lærer.
Barnas største idoler er foreldrene.

De ble også spurt om hvilke tre ting de ville gjøre hvis de var landets statsminister. De fleste ville 1. utvikle landet, 2. hjelpe folk og spesielt de som var i nød og 3. reformere skolesystemet. Mange ville sørge for fri utdanning og medisinsk behandling. (we)

Les mer på TheNation

Kommentarer


25 nå omkommet i flommene i Thailand - flomvarsler også for nye provinserMens dødstallet nå er kommet opp i 25, samt at to er savnet, varsles det også om at provinsene Kanchanaburi og Phetchaburi de nærmeste dagene vil kunne bli rammet av kraftig regnvær og med fare for flommer.
Fortsatt stopper togene fra Bangkok nå i Hua Hin, og veiforbindelsen sørover er brutt flere steder, som følge av jordskred og at veistrekninger er tatt av vannmassene enkelte steder. Det er etablert flere provisoriske ordninger og bruer.

11 av de 13 provinsene i Sør-Thailand er nå rammet. I tillegg Prachuap Khiri Khan og nå kanskje også Phetchaburi og Kanachanaburi. I sør ser det ut til at det bare er provinsene Satun, Phuket og Phang Nga som er sluppet unna.

370 000 husstander, med omlag 1,1 millioner personer er ille berørt. 112 større og minde sykehus er berørt, flere pasienter evakuert og et hundretalls mobile medisinske team er i aksjon. (we)

Les mer på TheNationKommentarer

Kraftig vind og regn over deler av Bangkok de nærmeste dager, og temperaturfallThailands Meterological Department varsler at omlag 30 % av Bangkok vil bli rammet av tildels kraftig vind og regnvær de nærmeste par dagene. 

Samtidig vil temperaturen i noen flere dager vil falle 2 til 3 grader, noe som vil bringe den ned mot 26 eller 27 på dagen og ned mot 23 på natta. Men så kjølig som i fjor på denne tida blir det nok ikke, da den enkelte dager kom ned mot 17 til 18 på natta. (we)

Kommentarer

SHOW DC: nytt spektakulært shoppingsenter i Bangkok: “Bangkok Tourist Terminal”Den 22. januar er det «soft opening» av shoppingsenteret SHOW DC, som tar sikte på å bli et senter for turistene i Bangkok. Målet er å bli "Bangkok Tourist Terminal," 

Her blir det bl.a. muligheter f.eks. å ta en dusj, få utført posttjenster. Turistpolitiet vil også ha plass her, foruten at det blir bønnerom, skranker for turselskaper og turistinformasjon på flere språk.

Her vil en finne verdens største «Koreatown» utenfor Korea, med opplevelser og handlemuligheter som en finner i Seouls Myeong Dong, med moteklær, kosmetikk, livsstilsprodukter, matvarer,kafeer og restauranter mm. Og koreanske Lotte Duty Free etablerer seg for første gang i Thailand og okkuperer to etasjer.

En stor plass tar også Thai Market, med produkter fra alle hjørner av Thailand, til og med et rom hvor du kan kjøpe og spise durian uten å bry deg om at det lukter vondt.

Her mener en å få et senter, som er unikt ikke bare for utenlandske turister, men også for thaiene.

Det skal bli shuttlebusstjeneste fra flyplassen Suvarnabhumi, fra Petchaburi MRT (Makkasan) og også fra andre sentrale turistpunkter i Bangkok. Sentret er lokalisert på et over 22 mål stort område på Jaturatid Road, Huai Khwang. (we)

Kilde: bangkok.coconuts.co

 Kommentarer

Flommene i Sør-Thailand de verste på 30 år - 21 omkommetDet varsles om fortsatt kraftig regnvær over 11 provinser i Sør.Thailand. 

Alle fra Prachuap Khiri Khan og sørover, med unntak av en noe bedring av situasjonen i de fire aller sørligste, i Pattani, Yala, Songkhla og Narathiwat. Solen skinner forøvrig i Krabi tirsdag.

Flommene er de verste på flere tiår, og det kan ta tid flang tid før alt vannet forsvinner, og foreløpig ser det bare ut til at det bare kommer enda mere kraftig regnvær. Omlag en million mennesker er nå direkte rammet, mange veier er ødelagt og bruer er tatt av flommassene. Pr.nå er det rapportert om 21 døde hvorav flere er revet med av kraftige vannstrømmer. I tillegg er minst to meldt savnet.

Over 2200 skoler er stengt og kostnadene antas nå å ha kommet opp i nær 1 miliard baht. (we)

Les mer på TheNation eller BangkokPostKommentarer

Flommen i Thailand - togene går nå bare sørover til Hua HinFlommen i Sør.Thailand har flere steder oversvømt jernbaneskinnene, og ødelagt de mellom Bang Saphan og Chamuang. 

Med unntak av ett tog, kan togene nå ikke går leger sørover fra Bangkok enn til Hua Hin. Det ene, tog 255 (Thonburi-Langsuan) går litt lenger, til Prachuap Khiri Khan. Hotline 1690 gir informasjon, 24 timer i døgnet.  (we) Kilde: TheNation

Kommentarer


Thailand må promotere elektriske biler - for å sikre fremtiden for landets bilindustriI 2015 ble det produsert 1,915 millioner biler i Thailand, noe som gir landet plass 12 på lista over bilproduserende land. 

De siste par årene har det skjedd en kraftig promotering av drivstoffvennlige mindre biler. Siste års produksjon ligger ventelig litt over året før, mens den i årene 2012 og 2013 var på årlig over 2,4 millioner enheter

Nå er det viktig at landet også satser på produksjon av elektriske biler og av batterier og utstyr til disse. Uten en slik satsing vil landet raskt kunne miste sin posisjon som det ledende landet i regionen, på dette området, og oppleve at fabrikkene etableres i nabolandene. (we) 

Kommentarer

Nyvalg i Thailand tidligst i januar 2018, og «senest» i septemberSlik det ser ut nå kan nytt demokratisk valg i Thailand tidligst skje i januar 2018, og «senest» i september 2018, 

Dagens juntaoppnente regjering har flere ganger kommet med utsettelser, oftest begrunnet med at etn deø nødvendig lovarbeid ikke er blitt ferdig. Også kongens bortgang, med ett års sørgetid, og kremasjon i november 2017, har bidratt til forsinkelser, 

For thaiene betyr dette neppe så mye, det en imidlertid nå begynner å bli bekymret for er at andre nasjoner, og ikke minst utenlandske investorer, mister tiltroen til landets styre. (we)  Mer om synpunkter på dette finner du på TheNation


Kommentarer

Amerikansk turist omkom ved fossefall i Uthai ThaniEnda en gang en i Thailand at utlendinger omkommer etter vågal klatring i klipper nær fossefall. 

En 57 år gammel mann fra USA ignorerte skilter og advarsler og falt ned i vannfallet da han klatret. Bare noen dager gjensto før han skulle reise hjem, sammen med familien. Det tok redningsmannskapet flere timer å finne den omkomne, som tydeligvis hadde omkommet etter å ha fått et 12 cm langt kutt i hodet,  (we) Kilde: Thairath


Kommentarer

Phukets strender, offentlige områder og turistattraksjoner skal dekkes med gratis Wi-FiProvinsens mål, med statsselskapet CATs bistand, vil innen årets utgang ha etablert 1000 såkalte Wi-Fi hotsports rundt omkring på øya. 

Alle strender skal dekkes, likeledes offentlige områder, visse gater og alle de vesentligste turistattraksjonene. Hastigheten som tilbys er 100/25Mbps. Prosjektet er beregnet å koste 240 millioner baht.

129 slike hotspots er allerede etablert på Patong Beach og i Phuket By. (we) Kilde: PhuketNews
Kommentarer

Tidligere statsminister reagerer på flyselskapene høye priser fra de flomrammede områdene i Sør-ThailandChuan Leekpai (bildet), en forhenværende thailandsk statsminister ber landets nåværende transportminister om å gripe inn mot flyselskaper som angivelig har satt opp prisene på flyreiser fra landets sørlige flomrammede provinser. 

Med flomstengt jernbane og også mange stengte veier, er det behov for å legge forholdene tilrette for at folk kan reise ut av provinsene, når situasjonen med store flommer er slik den er nå. (we) Kilde: ThreNation


Kommentarer


Thailand med dødsstraff for korrupsjon som påfører staten milliardtap?Thailands NRSA (National Reform Steering Assembly) skal i sitt neste møte drøfte om det skal lovfestes strenge straffer for offentlige ansatte som ved korrupsjon forårsaker statlige økonomiske tap. 

Er tapene på over 1 milliard baht foreslås dødsstraff. Er tapene på under 1 million blir det, dersom et lovforslag om dette vedtas, blir straffen 5 års fengsel, er tapene på mellom 1 og 10 millioner blir det 10 års fengsel, 10 til 100 milioner gir 20 års fengsel og er de på mellom 100 millioner og 1 milliard baht blir det livsvarig fengsel.

Det gjenstår å se om NRSA virkelig vil fremme forslag om slike straffer. (we) Les mer på TheNation
Kommentarer

Passbåter igjen tilbake på Bali Hai Pier i PattayaAlle hurtiggående passbåter som holdt til ved Bali Hai Pier i Pattaya ble for en tid siden beordret til et annet sted. Når er kaianlegget utbedret og enkelte har fått tillatelse tl å vende tilbake. 

Marine Department skal sikre en god organisering, og imens klager operatører på at kapasiteten er for liten. Omlag 340 båter sies å ha benyttet denne kaia for transport ut til øya Koh Larn. (we) Kilde: PattayaMai


 
Kommentarer

Jente (5) drept i kollisjon tog-bil i SurinEi fem år gammel jente ble drept, mens to andre jenter og sjåføren ble alvorlig skadet, da et tog kjørte inn i en pickup ved en jernbaneovergang nær en stasjon i byen Surin i det østlige Thaliand fredag ettermiddag lokal tid. 

Den drepte jentas far hadde hentet de tre barna på skolen og var på vei hjem. Jernbaneovergangen var under utbedring så det var ingen skilt eller bom som varslet bilistene. Toget trakk med seg bilen 200 meter før det klarte å stoppe. (we)  Kilde: ThaiPBS


Kommentarer

Turister reddet fra flommen i Nakhon Si ThammaratMannskaper fra marinepolitiet kom fem sivile til unnsetning og brakte dem i sikkerhet. 

De fem, to finske, en tysker og to thaier hadde strandet på et feriested og hadde ikke mulighet for å komme seg ut på egen hånd.

Området på den populære øya Koh Samui opplever den verste flommen på mer enn ett tiår. mange turister sitter fast på øya etter at mange flyavganger har blitt innstilt. (we) Kilde: TheNation


Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed