Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Tham Luang, ‘Site of Daring Rescue’, åpner igjen for besøkende fredagGrottekomplekset i Chiang Rai-provinsen som fikk verdensomspennende oppmerksomhet under en dramatisk redningsaksjon i 2018, åpner for besøkende igjen fredag.

Luang-grotten, eller Tham Luang, har vært pandemistengt siden april Turister kan besøke stedet fra fredag, men de må fremlegge enten bevis på vaksinasjon eller en negativtest, skriver nettstedet Khao Sod.

Områder som er åpne for besøkende er det underjordiske kammeret som ble brukt som et oppstillingsområde av Navy SEALs og utenlandske dykkere under deres redningsaksjonfor å hente ut 12 unge fotballspillere og deres trener, som ble fanget dypt inne i hulen i 2018. 
Det nøyaktige stedet hvor de 13 "villsvinene", som de ble kjent under, faktisk var strandet, vil ikke være åpent for publikum, siden det ligger nesten 3 kilometer inne i grottekomplekset. Under operasjonen i 2018 tok dykkere timer bare for å ta en enveistur langs ruten. Deler av passasjen ble også oversvømmet.

Alle de fangede fotballspillerne ble til slutt reddet uten et eneste tap, selv om ett eks-medlem av Navy SEALs døde mens han dykket for å etablere en forsyningsrute inne i hulen.

Fra fredag ​​vil antall besøkende være begrenset til 40 til enhver tid, for å overholde helse- og sikkerhetstiltak og for å sikre at det ikke oppstår oppbygging av karbondioksid. Lommelykter og fargekort vil bli gitt til besøkende før du går inn.

(pf) Kilde: Khao Sod