Stacks Image 352

Thailand tar grep for å blokkere telefoner fra utenlandske svindlereNational Telecom (NT) Plc sier at de har forsøker å oppdage og blokkere anrop fra oversjøiske svindlere for å hindre at alle med thailanske telefonnumre blir ofre for ‘telefonsentergjenger’.

Sompong Assawaboonmee, leder for telefonavdelingen til NT, sier at NTs internasjonale linjesentral er utstyrt med et system for å oppdage mistenkte anrop fra utlandet døgnet rundt, skriver The Nation.

Han sier at hvis systemet oppdager uregelmessigheter, vil samtalene bli blokkert og operatørene av de blokkerte numrene vil bli varslet for å sjekke aktiviteten.

Sompong sier at de fleste utenlandske anrop fra ‘telefonsentergjenger’ har et uregelmessig format, og noen ganger ringer de uvanlige numre, for eksempel utilordnede numre eller numre med mellomromskode.

Han sier at et nummer som ringer uregelmessig gjentatte til samme nummer på kort tid, også ville bli blokkert og undersøkt.

– NT har brukt samme format for internasjonale telefonnumre med ITU Telecommunication Standardization Sector. Formatet starter med et "pluss"-tegn og følger med landskoden der samtalene foretas, sier han.

Han oppfordrer alle med thailanske nummer å avvise anrop fra land der de ikke har slektninger eller anrop som ikke følger formatet til ITU-T.

– Ved mistanke ring NT Kontaktsenter på 1888.

(pf) Kilde: Tke Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!