Stacks Image 274
Stacks Image 186

Hasj (uten ruseffekt) er thaimatens nye ingrediens


Denne helgen har Maejo University i Chiang Mai arrangert en matmesse for å markedsføre nye thailandske matretter laget med cannabis. Nær 50 resturanter i Chian Mai deltok - og i mars skal Hua Hin arrangeren en lignende matmesse.

Helgens arrangement ble overvåket av Maejo Natural Farming Research and Development Center.

– Dette er for å gjøre bruk av deler av cannabisplanten mer tilgjengelig, sa Arnat Tancho, senterets direktør, i går.

Universitetet inviterte 47 kjente restauranter i Chiang Mai til å presentere forskjellige cannabis-blandede retter, der hver restaurant presenterte tre retter.

Universitetet ga 200 gram ferske cannabisblader som ingredienser. Røtter og stilker av cannabisplanter ble levert til hver restaurant.

Flere kafeer i Bangkok og Prachinburi tilbyr nå cannabisbasert mat. Vel og merke uten noen som helst ruseffekt.

En tilsvarende matmesse skal arrangeres i Hua Hin i begynnelsen av mars.

Thailands helsedepartement vil eliminere cannabis og hamp fra ministerreguleringen som forbyr narkotiske planter til matlaging.

Anunchai Assawamakin, rådgiver for folkehelseministeren, sa at en komité for mat snart vil diskutere forslaget. Bruk av cannabis i mat er under betingelse at plantene dyrkes og høstes av gårder som er autorisert av myndighetene. 

Så er spørsmålet om dette er veien å gå for folkehelsen dersom de såkalt autoriserte gårdene tjener med penger på å selge virksomme toppskudd til restauranter enn å pliktselge til myndighetene. En skulle tro at landet har nok rusproblemer fra før med nær daglige rekordbeslag av yaba, ice og methamfetamin. 

(pf) Kilde: RCR