Stacks Image 186

Vannkrise for sykehuset i SurinVannmangelen i Thailands nordøstlige provins Surin har nådd et så kritisk nivå at sykehuset ber om hjelp.


Sykehuset i Surin bruker opp mot en million liter vann i døgnet, men får bare levert 80.000 liter vann i døgnet, noe som er knappe 10 prosent av det daglige forbruk.

Sykehusetets reservetaker, på 1,43 millioner liter vann er tomme. Offentlige myndigheter sender tankebiler med vann til sykehuset, men det rekker ikke til det daglige behovet. Mange private husholdninger har også donert drikkevann til sykehuset.

Huey Saneng-reservoaret (bildet over), i Tambon Chaniang i Muang-distriktet, som tidligere var den viktigste vannkilden for vannverket, har nesten tørket ut på grunn av den langvarige tørken, til tross for at det nå er starten på den «våte» sesongen.

I mellomtiden har militæret og vannverksmyndighetene installert rundt 12 kilometer med rørledning for å hente ut vann fra tre gamle steinbrudd, som angivelig inneholder rundt tre millioner kubikkmeter vann, for bruk i Surin.

Maitri Khetta, den lokale vannverkssjefen, sier at vannet i steinbruddene vil være tilstrekkelig til å dekke etterspørselen i tre måneder.

(pf) Kilde og bilde: ThaiPBS