Stacks Image 274
Stacks Image 186

Kuppet i Myanmar: Thaier strandet i grenseby og handel stoppet oppProtester mot militærkuppet i Myanmar i grensebyen Tachileik har ført til at mange mennesker har blitt 'sittende fast' og at handel med jordbruksprodukter har stanset opp.

Som et resultat har 33 thaieide lastebiler på vei for å levere landbruksprodukter fra Myanmar nå blitt sittende fast i den urolige byen. Også rundt 70 thaier er strandet der, ifølge Bangkok Post.

Pagaimas Viera, nestleder i Chiang Rai handelskammer, sier at det er vanskelig å forutsi om protestene i Tachileik, som ligger ved siden av Chiang Saen på den thailandske siden, vil bli langvarige. Protestene har nå pågått i to uker, og tvunget myndighetene i Myanmar til å stenge sin side av grensen.

Hun estimerer grensehandelen til å være verdt mellom 30 og 50 millioner baht daglig. Thailand eksporterer hovedsakelig drivstoff og daglige varer og importerer landbruksprodukter via dette sjekkpunktet.

Anti-kupp-demonstranter i Tachileik har samlet seg nær en bro over elven Sai og krever omgående løslatelse av Aung San Suu Kyi, landets avsatte leder. I går ettermiddag forsterket kuppmakerne sikkerhetssituasjonen i Tachileik etter at myndighetene skal ha arrestert tre ledende demonstranter.

(pf) Kilde: Bangkok Post