Stacks Image 186

Gjennomlysing av inngående bagasje på Suvarnabhumi fra tidlig i 2020Thailands tollvesen vil innen årets slutt fullføre installasjonen av 23 røntgenapparater over bagasjekarusellene på Suvarnabhumi-flyplassen, for å effektivisere sikkerhetskontrollen av bagasjen til ankomne passasjerer, sikre betaling av eventuell toll og for å forhindre varesmugling. Maskinene slås på tidlig neste år.

- Maskinene vil bidra til å forbedre sikkerhetskontrollen av bagasje fraktet fra inngående fly før passasjerene kan kreve dem, sier tolldirektøren. - For øyeblikket bruker vi den tilfeldige sjekkmetoden av menneskelig stab, noe som resulterer i at smuglet gods sklir gjennom noen ganger.

Med røntgenmaskinene kan tollerne se hva som er i bagasjen og umiddelbart be passasjerene om å betale toll før de forlater flyplassen. 

- Når det gjelder røntgenmaskinene på Suvarnabhumi lufthavn, vil de ikke bare hjelpe med skatteinnkreving, men også forhindre smugling av sensitive varer inn til landet, som landbruksprodukter, palmeolje, fyringsolje og narkotika.

(we) Kilde TheNation