Godtar ikke ny utsettelse for ferdigstillelse av nytt parlamentskompleks i BangkokByggingen av det nye parlamentskomplekset i Thailand startet i 2013 og skulle vært ferdig i 2015. Nå tre år senere kommer bønnen om å få ny utsettelse på ferdigstillelsen, samt en tilleggsbevilgning på 8,2 milliarder baht, i tillegg til de tidligere 12 milliardene.

Regjeringen avviser å umiddelbart gi ny tilleggsbevilgning, og godtar heller ikke utsettelse av ferdigstillelsen. Lokaler for senatet og representantenes hus må stå ferdig neste år slik at det kan tas i bruk av de nye representantene som velges ved valget som er planlagt i februar 2019.Det nye parlamentskomplekset, som kalles Sappaya Sapa Sathan, er Thailands tredje parlamentsbygning, etter Ananta Samakhom Throne Hall og leiekomplekset i Dusit-distriktet.

Det nye komplekset dekker et areal på mer enn 424.000 kvadratmeter, har plass plass til mer enn 5000 mennesker, og parkering for rundt 2000 biler. I tillegg til å møtesaler for senatet og representantenes huse, skal det også huse museer, konferansesenter, seminarrom, bankettsal, kontorområder og andre funksjonsområder.

(we) Les mer på TheNation


RSS Feed