Stacks Image 186

Opprørsgruppe i sørlige Thailand nekter for bombeangrepDen muslimske opprørsgruppa BRN sier den vil møte Thailands nye regjering, men setter betingelser for samtaler. De benekter anklager om involvering i Bangkok-bombingen 2. august og sa at det har hatt sitt første møte med tjenestemenn fra den nye regjeringen.Opprørerne i den malaysktalende musloimdominerte regionen ihar drept rundt 7000 mennesker i løpet av de siste 15 årene og har blusset opp, med varierende intensist, i disse årene.

En talsmann for Barisan Revolusi Nasional (BRN) sier de møtte en thailandske delegasjon på et sted i Sørøst-Asia på fredag ​​og krevde løslatelse av alle personer som var internert for mistenkte koblinger til opprøret og en gjennomsiktig etterforskning av overgrep fra sikkerhetsstyrker.

Det kan være et skritt mot formelle samtaler, sa talsmannen, mens han understreket at det var veldig tidlig i prosessen.

Tidligere kontakter med BRN førte aldri til samtaler, og BRN har fortsatt geriljakrigen for uavhengighet for provinsene Yala, Pattani og Narathiwat, som var del av et uavhengig malaysisk sultanat før kongedømmet Siam annekterte dem i 1909.

En rekke mindre militært aktive sørlige fraksjoner har vært i.

(we) Les mer på BangkokPost