Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thai sykehus: "Halvparten av utlendinger" betaler ikke sykehusregningene; tre nasjonaliteter skiller seg utDet rapporteres om et økende problem med at turister i Thailand, og andre asiatiske land, stikker av uten å betale sykehusregningene. En sykehusdirektør i Phuket sier at 50% av turistene forlater Thailand uten å gjøre opp for seg.

Arbeidet med å få tak i pengene, gjennom myndigheter som f.eks. ambassader, skal ha vist seg å være håpløst. Han retter pektefingeren spesielt mot tre nasjonaliteter: russiske, kinesiske og franske.

Mange andre land i Asia skal han det samme problemet.

På ett år, fra oktober 2018 til september 2019, skal det angivelig foreligge i ubetalte regninger på tilsammen 448 millioner baht. Phuket, med 14 millioner turistbesøk årlig, blir veldig hardt rammet av dette. Vachira sykehussykehuset behandlet 9000 utlendinger det siste året, og halvparten dro uten å betale regningene. De viktigste grunnene til at turister søkte behandling på Vachira var skader i forbindelse med vannsport, motorsykkelulykker og angrep fra dyr.

I Thailand må nå eksempelvis «fastboende» pensjonister ha forsikring, dog er det avhengig av hvilken type visa de har. Det har også versert planer om å kreve reiseforsikring for besøkende med turistvisum.

(we) Kilde Thaivisa

RSS Feed