Stacks Image 274
Stacks Image 186

TAT: Vaksinepass og ‘områdekarantene’ er nøkkelen for utenlandske turisterTourism Authority of Thailand (TAT) ser implementeringen av såkalte vaksinepass og ‘area quarantine’ som en grunnleggende del for at Thailand åpner sine grenser for utenlandske turister.

I et intervju med nettstedet Bangkok Biz News sier Chattan Kunjara Na Ayudhya, TAT-nestleder for markedsføring for Asia og Sør-Stillehavet at det er etterspørsel fra turister i Korea og India som ønsker å besøke Thailand, skriver Thai Visa idag.

TATs kontorer i Mumbai og New Delhi hevder at de har mange forespørsler fra indiske turister som er ivrige etter å bestille bryllup i Thailand. Den gjennomsnittlige kostnaden for et indisk bryllup i Thailand er 10 millioner baht, og dette var en stor gesjeft for resorter i Bangkok, Pattaya og Hua Hin før pandemien.

Chattan sier ifølge Bangkok Biz News at spørsmålet om vaksinasjoner er en viktig faktor i å åpne Thailand igjen for turister. Han sier at grupper av indere som kommer til Thailand for å delta på et bryllup kan ha karantene på et hotell i den såkalte ‘områdekarantene’, i likhet med de som for tiden setter karantene på det luksuriøse feriestedet Sri Panwa i Phuket.

Siripakorn Cheawsamoot, TAT-nestleder for Europa, Afrika, Midtøsten og Amerika sier at en politikk for å åpne landet for utenlandske turister bør være på plass innen juni med sikte på å la utlendinger reiser til Thailand uten karantene i fjerde kvartal i år.

Siripakorn sier at IATA Travel Pass eller såkalte ‘vaksinepass’ er en måte å åpne landet for turister som er koronavaksinert.

– 42 flyselskaper, deriblant Thai Airways, Smile, Qatar Airways, Etihad Airways, British Airways og Emirates har sagt ja til IATAs Travel Pass-initiativ, sier Siripakorn.

(pf) Kilde: ThaiVisa