Stacks Image 186

"Ulovlige" turister omsider funnet på flyplassen i BangkokI forrige uke saumfarte fremmedpolitiet avgangshallen, drosjekøer og parkeringsanleggene på Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok på jakt etter personer med "overstay" eller på andre måter kunne klassifieres som "ulovlige" turister. Da fant de ingen. Men denne uken fikk de napp.


Nå har de i en ny slik aksjon «lykkes», da de kom over 15 personer uten gyldig visum og opphold: Sju kinesiske-, tre etiopiske- og fem indiske-borgere. 

Kontrollene foretas tilfeldig i avgangshallen med pass- og id-kontroll før den reisende sjekker inn på fly og før passkontrollen ved utreise. Det kan se ut til at politiet anser enhver utenlandsk borger som mistenkelige kriminelle, og at de skal "tas" før de eventuelt kan gjøre opp for seg på vanlig måte når det gjelder "overstay".  

Det er sålangt ikke kjent hva som skjedde med hver enkelt av disse "ulovlige" turistene som ble anholdt i helgen; om de får en bot eller om det bærer avgårde til «Immigration detention center» med de problemer det vil medføre.