10 923 thaibarn druknet siden 2006Nå når skolen starter sin vel to måneder lange sommerferie, advares foreldre mot faren barn er utsatt for nå de leker i vannet. Det bes hold et øye med barna i slike situasjoner. Drukning er en stor dødsårsak for barn i Thailand, og bare de siste få ukene har det vært en rekke tragiske drukningsulykker.

Ifølge en rapport fra helseministeriet druknet 708 barn i 2017, med en økning i hendelser i løpet av tre måneders skoleferie fra mars til mai. Nesten halvparten av ofrene var mellom fem og ni år gammel. Ifølge rapporten har 10.923 barn under 15 år druknet i perioden 2006 til 2015.

Hovedårsaken til drukning er når barn leker i vannet nær deres bosted, Mange av barna er dårlige svømmere og manglet vanligvis kunnskaper om vannoverlevelse og gjenoppliving.

De fleste dødsfall oppstod i utgravde dammer og reservoar, hvorav mange ikke har advarselsskilt, gjerde eller nærliggende redningsutstyr, heter det i rapporten.

I går ble to jenter (12)  tatt av strømmen da de lekte i Meong-elva i provinsen Loei. Både der og langs elva nedenstrøm ble det søkt etter jentene uten at de ble funnet.

Lørdag kveld ble fire barn tatt av elvestrlømmen et annet sted i samme provins. To ble reddet, mens de ande to antas nå å ha omkommet.

Samme dag druknet to barn mens de lekte i den dam i provinsen PrachinBuri. Redningsmannskap fant de to, men da var de allerede døde.

(we) Kilde: TheNation


Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

RSS Feed