Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Bangkok igjen en av verdens mest luftforurensede byerBangkok ble onsdag registrert som byen med verdens tredje dårligste luftkvalitet. Air Visual, er en populær app som overvåker forurensning, og måler PM2.5-nivåer. Nivået på PM2,5 klokka 9.30 steg til over 119 mikrogram per kubikkmeter (µg/m³).


Dette plasserte den thailandske hovedstaden bare bak Australias Canberra og Indias New Delhi når det gjelder luftforurensning.

Imidlertid hadde nivået på PM2,5 kl. 18:00 falt til 33,9 μg/m³, noe som plasserte byen på plass 32.

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har satt helsepersonellet sitt på høy alarmberedskap etter økningen på PM2,5 i 38 av byens 50 distrikter.

Myndighetene har satt 51μg som den laveste grense helsemessig sett. Andre steder i verden er det sikre nivået vanligvis mye lavere.

Bevissthetskampanjer trappes opp blant byens innbyggere, med fokus på utsatte grupper som eldre, barn, gravide og mennesker med hjerte og luftveier.

Det fine støvet kan forårsake alvorlige luftveislidelser. Personer med underliggende helseproblemer ble anbefalt å bruke ansiktsmasker og unngå ikke-nødvendige friluftslivsaktiviteter.

For å hjelpe til med å lindre situasjonen har innenriksministeren gitt ordre til politiet om strengt å overvåke utslippene fra kjøretøyer og fabrikker og håndheve forbudet mot utendørs forbrenning

(we) Kilde BangkokPost