Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Saltvann truer drikkevannsforsyninga til Bangkok og deler av naboprovinserPågående arbeid med å stoppe inntrenging av saltvann i Chao Phraya-elven blir svært kostnadskrevende. De fleste risfeltene i Ayutthaya-provinsen er allerede visnet bort , og regjeringen har nå forbudt bønder som vanligvis dyrker i høysesong om ikke å bruke vann fra elvene Chao Phraya og Pasak fra 20. januar.


Mer enn 3000 dekar i Nakhon Luang-distriktet og tilstøtende Phachi-distriktet «kollapser» grunnet mangel på vann. Dette er i et område kjent som landets "risbolle".

Royal Irrigation Department (RID) driver tiltak for å øke elvestrømmen i Chao Phraya, i et forsøk på å drive ut sjøvann som trenger inn fra Thailandbukta. Sjøvannet påvirker produksjonsanlegg for drikkevann i Bangkok og naboprovinsen Pathum Thani.

Tiltakene krever at Metropolitan Waterworks Authority senker vannstanden i et områd og bruker vann for å bringe sjøvannet ut igjen i bukta.

- Vi har allerede lyktes med å bringe saltvannet 5-6 kilometer bort fra vårt anlegg, sier Metropolitan Waterworks Authoritys guvernør, Raksak Suriyahan.

Imidlertid advares det mot ytterligere inntrenging av saltvann under to høyvannsperioder den 13. - 14. januar og 26. - 27. januar.

(we) Les mer på BangkokPost