Stacks Image 186

Offisielle tall: Nær 6 prosent økning i turistankomsterAntatt utenlandske turister økte med 5,59 prosent i august sammenlignet med samwe måned i fjor. men kineserene svikter.


Det viser offisielle tall landets turistmyndigheter presenterte medier tirsdag.

Iflølge turistmyndighetene kom det 3,41 millioner utenlandske turister til landet i august og disse brukte 170 milliarder baht i august. Det er en økning på over 7 % sammenlighet med august i fjor, iflg offisielle tall fra turistmyndighetene.

Det kom 15,6 % færre kinesiske turister i år samenlignet med august i fjor. Det tilvarer omkring 1 million færre kinesiske turister i år.

Totalt ankom det 26,5 millioner turister til Thailand i årets første åtte måneder, en økning på 2,6 % fra samme periode i fjor.

Myndighene regner med at landet vil når sitt mål om 40 millioner turister i 2019, iflg regjeringens talskvinne Narumon.

- Statsministeren har bedt relevante etater om å ta opp enhver innvirkning turiststrømmen vil ha på publikum, miljø og infrastruktur, sa hun tirsdag.

I fjor var det 38,3 millioner utenlandske ankomster. Båtulykken nær Phuket Island hvor 47 kinesiske borgere omkom får skylden for at de kommer færre kinesiske turister til Thailand.

Reiselivsindustrien er en viktig drivkraft for den thailandske veksten, og utenlandske turistinntekter utgjør omtrent 12% av bruttonasjonalproduktet (BNP).

(pf/we) Kilde: Reuters