Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Hua Hin: Ny terminal, flere avganger og tredobling av passasjerkapasiteten på beddingenPlaner er i gang for å forvandle søvnige Hua Hin til et travelt internasjonalt og innenlandsk turisthub.


Transportdepartementet har godkjent planene om å bygge en ny flyplassterminal, og utvide flyplassens kapasitet til mer enn det dobbelte av antall fly som kan lande samt forlenge rullebanen og tredoble antall passasjerer flyplassen kan håndtere.

Planene kommer etter at en lokalpolitiker tok opp spørsmålet om turisme og økonomisk stimulans til guvernøren i Prajuab Khiri Khan-provinsen.

Den lokale politikeren spurte også om oppgradering av flyplassen til et fullt internasjonalt anlegg.

Planene er å se at Hua Hin går i retning av å bli knutepunktet til "Thai Riviera".

Saken fortsetter under bildetI midten av november kom visedepartementets transportminister Athirat Rattanaset til Hua Hin. Byen ligger omtrent 220 km sør for Bangkok.

Ministeren ble møtt av alle som er «noe» i byen, inkludert Hua Hin distriktssjef, provinsens politisjef, kommunale ledere, flyplassdirektøren og lokale politikere.

Ministeren redegjorde for den nåværende kapasiteten på flyplassen og planene som legges frem av departementet for å oppgradere anlegget mellom neste år og forventet ferdigstillelse i 2022.

I dag er rullebanen 2.100 meter lang - og denne vil bli utvidet med 45 meter.

Parkeringsområdet for fly vil bli dramatisk utvidet fra det nåværende 160m x 80m området. For tiden kan to B 737-er parkere, og når utvidelsen er gjort, vil de ha kapasitet til å parkere fem B 737-er.

En ny terminal skal bygges. Den nåværende strukturen takler bare 300 passasjerer i timen. Etter at den nye teminalen er klar vil kapasiteten bli tredoblet til 900 passasjerer i timen.

Saken fortsetter under bildetMinisteren sa at hvis planene blir en realitet, vil flyplassen kunne håndtere mange flere flyavganger/ankomster og da vil Hua Hins flyplass bli et stort innenlandsk og internasjonalt reiselivsanlegg.

Idag betjener flyplassen bare en flyvning daglig, fire ganger i uken mellom Hua Hin og Malaysia.

Planene er sannsynligvis en del av tiltakene for å utvikle hele området fra Hua Hin sør til Chumphon som den "thailandske rivieraen», som et alternativ til mer etablerte turistområder som Phuket i sør og Pattaya på østkysten.

(pf) Kilde og bilder: 77kaoded

RSS Feed