Stacks Image 186

Slutt med plastposer i Thailands butikker fra januar 2020De store handelskjedene og varehus har inngått en avtale ​​om å slutte å dele ut engangsplastposer til kunder, fra januar neste år. - Dette samarbeidet vil bidra til at Thailand kanskje ikke er på listen over de største produsenter av avfall og sjøsøppel, sier landets miljøminister. 

Naturressurs- og miljødepartementet hadde i går invitert mange partnere til å delta i departementets kampanje for å redusere bruken av engangsplastposer.

Samarbeidspartnerne representerer gigantiske forhandlere, store varehus og firmaer i plastproduksjons- og handelsforeninger, som Central Group, The Mall Group, CP All Plc, Robinson Plc, Bangchak Retail Co, Big C Supercenter Plc, Siam Makro Plc, Index Living Mall Plc, PTT Plc samt fagforeninger som Plastic Industry Club under Federation of Thai Industries and Thai Retailers Association.

- Så forbrukerne må forberede seg på å ta med seg egne poser for å ta med seg varene. Denne typen kampanjer burde vært gjort for lenge siden. Vi har brukt så mye tid på å prøve å forhandle. Endelig har vi klart det, sa ministeren. En kampanje som denne viser at Thailand, som er rangert som sjette i verden for å generere sjøavfall, forsøker å redusere plastavfall.

Det anslås at thaiene bruker 45 milliarder engangsplastposer per år.
Av dette tallet genereres 13,5 milliarder - omtrent 30% - fra varehus og døgnåpne nærbutikker. Miljøministeren sa at samarbeid med disse detaljhandlere og varehus kan bidra til å redusere engangsbruk av plast med 30%.

I mellomtiden, i begynnelsen av 2022, vil det også bli et forbud mot styrofoam-matpakker og engangsplastprodukter, inkludert lette plastposer, sugerør og kopper. Forbudet er en del av regjeringens plan for håndtering av plastavfall for perioden 2018-2030.

Bortsett fra et forbud mot plastmatpakker innen 2022, er det også et mål å få resirkulert alt plastmateriale og avfall i Thailand innen 2030.
(we) Kilde BangkokPost