Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Statsministerens svar på bath-krisenThailands statsminister Prayuth Chan-Ocha sa at landet må tenke på utgifter i dollar for å bidra til å svekke den knallsterke og dyre bahten.


- Vi må tenke på hvordan vi kan og vil bruke dollar på mange måter for å svekke bahten, sa Prayuth i en tale mandag, og la til at privat sektor trenger å hjelpe til med den prosessen.

- Et overskudd på driftsbalansen, kapitalinnstrømningen og høye utenlandske reserver er blant årsakene til den sterke bahten, sa han.

Kommentatorene i Bangkok sier at dette er en gjentakelse av tidligere regjeringsbehov for mer import, som krever konvertering av baht til å bruke dollar.

- Vi må oppfordre nærlingslivet til å bruke mer på å konvertere baht til dollar, sa Kampon Adireksombat, leder for økonomisk og finansiell markedsundersøkelse ved Siam Commercial Bank Pcl. - Prayut vil at vi skal importere mer og investere mer. Hvis vi bruker mer, vil det også bidra til å redusere handelsoverskuddet.

Bahten ble svekket 0,1% til 30.242 per dollar per 1:32 p.m. i Bangkok.

Bahten har att en vekst på 8,8% mot dollaren det siste året.

Sentralbanken har lemet på reglene for kapitalutstrømning forrige måned, den siste innsatsen for å dempe det som har skadet eksporten og turismen.

Thailands nasjonale økonomiske og sosiale utviklingsråd spår 2,6% bruttonasjonalproduktvekst i 2019, noe som vil være den minste veksten på fem år.

(pf) Kilde: Bloomberg


RSS Feed