Stacks Image 186

Tiggeforbud om tre måneder i Thailand: «Begpackers» risikerer fengsel

"Begpackers" som her selger f.eks postkort er å betrakte som en kriminell handling i Thailand og rammes av det nye tiggerforbudet.
Om 90 dager trer et utvidet «tiggerforbud» i kraft i Thailand. Det gjør det til en kriminell handling å tigge etter penger - om du er thai eller utlending, ifølge «Beggar Control Act» sin siste utgave som ble publisert i Royal Gazette i dag, mandag. 


I dag er det en og annen tigger å se i sentrale strøk og langt flere på de meste besøkende templene hvor tiggerne ber om en slant eller fem fra besøkende. «Begpackers» (Ryggsekkturister som tigger eller selger ting for å finansiere reisen) finnes ofte på de store turistattraksjonen i håp om noen baht fra en utenlandsk turist.Klistremerker med advarsel om tiggerforbudet på engelsk, kinesisk, japansk, koreansk, kambodsjansk og burmesisk vil bli satt opp på turistattraksjoner, flyplasser og alle offentlige kontorer.

Det bor anlagsvis over 10 millioner mennesker i Bangkok, og på et møte forleden i «Beggar Control Committee» i Bangkok kom det fram at 237 tiggere (herav 156 thaier og 81 utlendinger) hadde blitt tatt fra oktober 2018 til mars 2019. Altså ikke mer enn det en ser på en sommeruke i en norsk by.I det nye tiggerforbudet kommer det fram at straffen for tigging er for første gangs overtredelse en bot på 500 baht, andre gang 2,000 baht, tredje gang 5,000 baht og for hver gang deretter 10,000 baht. Det kan også vanke fengselsstraff bår for tiggeren og ikke minst eventuelle bakmenn som organiserer og legger til rett for tigging. Straffen for disse er inntil 3 års fengel og bøter opptil 30.000 baht. En tigger kan få inntil 2 års fengsel iflg. avisen The Nation.

(pf) Kilde: The Nation