Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailands helseminister: – Thailand er nå klare til å åpne for utenlandske turister (nok engang)Nok engang gang: – Nå er vi endelig helt klare til å åpne Thailand igjen for de store massene av utenlandske turister.

Det sier Thailands helseminister Anutin Charnvirakul, stolt etter å ha fått tonnevis med ros og skryt fra WHO i går, onsdag.

– Thailand er helt på toppen av å ha den laveste smitten i verden, og nå er vi klare for utenlandske turister og klar for å kickstarte den thailandske økonomien.

– Vi kan komme oss raskt fra pandemien, sa han i går. Samtidig som han hevder: – Hele verden har tillit til oss og mange utlendinger ønsker å komme til Thailand.

– Vi må alle bruke de sjarmerende smilene vi har for å få så mange av de utenlandske turistene som mulig, til å komme til oss, sier ministeren.

Ifølge nettstedet Bangkok Biz News brukte han ordet "saneh" som kan oversettes med å sette en trollformel på noen.

Han peker på det uomtvistelige faktum at inntektene fra utenlandske turister er enorme og en nøkkelfaktor for å få hele den thailandske økonomien i gang igjen.

Han sier at regjeringen og statsministeren er helt enige i åpningen av landet for masseturisme igjen, underlagt visse tiltak, og at hans departement er "klar for alt".

Uttalelsene fra heleminister Anutin kommer etter at han har fått masse skryt for sin håndtering av pandemien fra verdens helseorganisasjon og FN.

Helseministerens tiltak under pandemien har jo vært så-som-så. I februar fikk han han tyn for å si at utklender er skitne, som ikke ville ta mot tilbudet hans om ansiktsmaske. HAn måtte stå skolerett og beklage uttalelse som svært mange fant rasistisk. Han sa også noen usmakeligelige ord om sine egne landsmenn i helsesektoren.

Så ble han fotografert når han brøt sin egne smittevernstiltak under en lunsj.

Alt dette ser ut til være glemt - mens Thailand atter kommer med den ene forslag etter det andre for liksom å åpne landet for turistene de må ha, men helst ikke vil ha.

Men fortsatt gjenstår det tonnevis med spørsmål om den angivelige åpningen av Thailand: nøyaktig hvordan, når og hvem åpningen av landet er beregnet for. 

Det kom ingen kinesere den 8. oktober - og det lander heller ikke noen senere i oktober - og de bebudede skandinaviske turistene som angivelig skal lande 1. november kommer heller ikke noe fra Norge, Sverige eler Danmark eller fra andre Europeiske land for den saks skyld.

I går kom det ikke mindre enn to forslag om karantene - det en forslaget kom fra Dr. Thares Krassanairawiwong som foreslår å tillate korttidsturister å reise til utpekte områder i løpet av den 14 dager lange karatenen i utvalgte provinser, som et alternativ til de overprisede karantenehotellene. Gårsdagens andre for forslag, som har vært framsatt før, handler om 10 dagers karantene.

Av alle forslag er IATAs forslag det eneste rette: 
Covodtest på flyplassen (det ventes hurtigtest i november) og er den negativ så er du “go to go”. Krev reiseforsikring fra hjemlandet, dropp svinedyr karantene på hoteller og thailandske forsikringer som de blikkbefengte har eierinteresser i, og skru ned bahten så vi skandinaver kan se 5-tallet igjen. 

Da kan det bli jul og palme ved flyrturens slutt i år også.


(pf) Bakgrunnskilde: Bangkok Biz News