Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Plasten hoper seg opp i ThailandThailand startet året med et forbud mot engangsplastikkposer, noe som mange håpet ville redusere avfallsmengden som fyller verdenshavene med plast.

Etter at pandemien og myndighetene tvang folk til å holde seg hjemme har Bangkoks plastavfall økt med 62% i volum i april, ettersom valgte å få mat og varer levert på døra.

Så mye som 3.432 tonn plast ble kastet i den thailandske hovedstaden hver dag i april, opp fra fjorårets gjennomsnitt på 2.115 tonn, viser data fra byen. Takeaway-poser, flasker og kopper, utgjorde mer enn 80% av dette avfallet.

– Den store økningen er veldig bekymringsfull, sier Wijarn – Den fremgangen vi gjorde med kampanjen mot engangsplastikk har gått tilbake til start.

– Til tross for en nedgang i generelt avfall da nedstengningen kom, vil Thailand, som vanligvis produserer rundt 2 millioner tonn plastavfall årlig, trolig vil se en økning på 30% over hele landet i år.

Miljøminister Varawut Silpa-archa erkjente tilbakeslaget i kampen mot plastavfall, men sier at han er håpefull at Thailand fortsatt kan gjenvinne tapt terreng. 

(pf) Kilde: Reuters


RSS Feed