Stacks Image 352

Bangkok har planer om å bli Østens Venezia … igjenBangkok-guvernør Chadchart Sittipunt møtte i går Federation of Thai Industries-presidenten for å planlegge et stort prosjekt for å gjøre Hua Lamphong-kanalen til et eksempel på Østens Venezia, tidligere ofte brukt kallenavn på Bangkok.

Den 56 år gamle Chadchart møtte Kriengkrai Thiennukul for å diskutere en løsning for å forbedre byens vannkvalitet, lage en Bangkok 'sandkasse' rundt Chao Phraya-elven, og gjøre hovedstadens forurensede nettverk av kanaler til en pittoresk scene som skal minne om et italiensk renessansemaleri.

Chadchart valgte Hua Lamphong Canal, i Klong Toey-distriktet, blant Bangkoks 1.126 kanaler, for å starte prosjektet. Kanalen er omtrent 1 kilometer lang og leder til Chao Phraya-elven. Bysjefen sier at kanalen vil fungere som modell for andre kanaler i Bangkok.

Men for å realisere drømmen om Østens Venezia, må over 5.000 fabrikker i Bangkok følge nye grønnere miljøpolitikker. Foreløpig, selv om byens funksjonærer har lovet bedre håndhevelse av de som forurenser kanalene, har det vært svært få forbedringer søppel som blir kastet og pumpet i klongene så langt.

Kriengkrai støttet byens nye guvernør og avslører at Klong Toey-samfunnet er valgt ut for å bli utviklet som en bio-sirkulær-grønn økonomisk modell. 62-åringen la til at distriktets døde områder ville bli forbedret sammen med kanaloppryddingen til fordel for folk lokalmiljøet.

Landbruksnæringer blir oppfordret til å være med i prosjektet og operere som en smart landbruksindustri for å forbedre byen og miljøet.

Klong Toey-slummen, som ligger nær Bangkok havn, regnes som byens største slumområde, selv om den er nabo til glitrende og eksklusive Sukhumvit. Innbyggere i Klong Toey har levd i elendighet i årevis, og det er desperat behov for investeringer for å kvitte seg med kriminalitet, skitt og narkotika-image.

I 2016 foreslo havnemyndighetene i Bangkok et Smart Community-prosjekt for å øke livskvaliteten til folk som bor i Klong Toey. Lite skjedde. Nå planlegges det å bygge fire nye bygninger, 25 etasjer høye og med 6.144 boliger.

Prosjektet er i planleggings- og designstadiet, og byggingen forventes å starte neste år og være sluttført før 2035.

(jh) Kilder: Khaosod / Prachachart / Bangkokbiznews / The Thaiger

Slik ser du norsk TV i Thailand!